Η εξαφάνιση του θείου του πιο διάσημου μωρού στο TikTok και οι θεωρίες συνωμοσίας

Ποιος είναι ο θείος Chris, ο σταρ του TikTok που χάθηκε μετά την παρακολούθηση του Sound of Freedom - Τον βρήκαν σε κακή κατάσταση
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η εξαφάνιση του θείου του πιο διάσημου μωρού στο TikTok και οι θεωρίες συνωμοσίας

Ο Chris Rooney είναι περισσότερο γνωστός ως αξιαγάπητος "Θείος Chris" στο TikTok, όπου έχει 5,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως ο 26χρονος χάθηκε πρόσφατα στις 25 Ιουλίου αφού είδε την αμφιλεγόμενη ταινία «Sound of Freedom» και προώθησε διαδικτυακούς εράνους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την καταπολέμηση της εμπορίας παιδιών, το θέμα της ταινίας. Μάλιστα είχε διαμορφώσει όλα τα social media με συνδέσμους που κατέληγαν σε crowdfundings για τον αγώνα της καταπολέμησης της εμπορίας παιδιών.  Όπως έγινε γνωστό ο ίδιος είχε προβλήματα στο γάμο του, και πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις.

Η ταινία, η οποία κυκλοφόρησε στις 4 Ιουλίου, έχει επικριθεί για υποτιθέμενες ανακρίβειες και φημολογούμενους δεσμούς με την ομάδα συνωμοσιολογίας QAnon.

Όπως είπαν θαυμαστές του, το τελευταίο διάστημα στα προσωπικά του social media, τα stories και τα post του ήταν "πολύ περίεργα", "αμήχανα", "τρομακτικά". Έπειτα εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους τελευταίους μήνες, το περιεχόμενο του έχει αποκλίνει κάπως από τον κανόνα, με τον ίδιο να μιλά ανοιχτά ότι βρίσκεται σε διαδικασία χωρισμού από τη σύζυγό του. Οι θαυμαστές παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του είχε γίνει κάπως ακανόνιστη και ότι είχε αρχίσει να δημοσιεύει πολύ πιο συχνά στο TikTok, συχνά ως απάντηση στα σχόλια άλλων ανθρώπων.

«Σχόλια σαν αυτό, με προκαλούν. Με κάνουν να θυμώνω!», είπε σε ένα βίντεο που έχει πλέον διαγραφεί στο TikTok του, απαντώντας σε έναν σχολιαστή που εικάζει ότι ο γάμος του είχε καταρρεύσει λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, την οποία αρνήθηκε. «Οπότε, σε παρακαλώ, μη με κάνεις έναν θυμωμένο άτομο γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει».

Όταν ο Rooney εμφανίστηκε ξανά στις 3 Αυγούστου, εισήχθη σε μια μονάδα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στους 1,4 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram.

Ο Rooney «προφανώς δεν ήταν καλά» τη στιγμή της εξαφάνισής του, είπε η οικογένειά του. «Μετά από πολλές ώρες που δεν γνωρίζαμε αν ήταν ζωντανός ή νεκρός, πληροφορηθήκαμε ότι είχε πάει σε ψυχιατρική μονάδα», επιβεβαίωσαν στη δήλωση, προσθέτοντας ότι «φοβούνται για τη ζωή του».

Ενώ γνωρίζουν ότι οι θαυμαστές ανησυχούν για την κατάστασή του, η οικογένειά του προέτρεψε τους οπαδούς του να περιμένουν έως ότου είναι «υγιής ξανά και έτοιμος να μοιραστεί τις εμπειρίες του». 

«Δυστυχώς, δεν μπορούσε να κάνει κανείς τίποτα για να με βοηθήσει», συνέχισε. «Είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψω και θα το κάνω αποστολή της ζωής μου όχι μόνο να είμαι υγιής αλλά και οι άλλοι» είπε ο ίδιος σε ένα και μοναδικό post.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
8 / position1: 467 / position2: 817
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb