Στο Ουζερί Λέσβιον ο Αύγουστος στην Αθήνα μοιάζει με το καλύτερο καλοκαίρι σου

Το μέρος που σε πάει αμέσως σε νησί με τις διαλεχτές γεύσεις του
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 16, 2023
Στο Ουζερί Λέσβιον ο Αύγουστος στην Αθήνα μοιάζει με το καλύτερο καλοκαίρι σου
@kafeneio.ouzeri.lesvion / instagram

Τα ουζερί της πόλης, με τη μοναδική μυρωδιά του ούζου και των θαλασσινών, έχουν τη μαγική ιδιότητα να σε μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά, εκεί όπου η γαλάζια θάλασσα και τα λευκά βότσαλα πρωταγωνιστούν. Έτσι και το Ουζερί Λέσβιον στο Γαλάτσι, που βρίσκεται εκεί από το 1965 και δουλεύει ασταμάτητα μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταπολεμικά, το Γαλάτσι έγινε παρηγοριά για τους νησιώτες και τους επαρχιώτες και πρόσφερε δουλειά σε πολλούς από αυτούς. Έτσι, σιγά σιγά δημιουργήθηκαν συνοικίες και οι άνθρωποι που είχαν ήδη ξεκινήσει τη ζωή τους στην Αθήνα, έβρισκαν ευκαιρίες και για συντοπίτες τους, οι οποίοι ερχόντουσαν με τη σειρά τους για μια νέα ζωή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Καφενείο ουζερί Λέσβιον (@kafeneio.ouzeri.lesvion)

Ανάμεσα σε σκόρπια σπίτια, δημιουργήθηκε και το Λέσβιον, από δύο αδέλφια που κατάγονταν από την Άγρα της Λέσβου. Μέχρι το ’87 άλλαξε πολλά χέρια και η τύχη του ήταν λίγο αβέβαιη, μέχρι που ανέλαβαν ξανά ιδιοκτήτες από την Άγρα.

Τότε αρχίζουν να σερβίρουν τα βασικά: κεφτέδες, ούζο, θαλασσινά και κάποια μαγειρευτά. Τα τηγανητά ψάρια έδιναν κι έπαιρναν, ενώ οι επισκέπτες ήταν αποκλειστικά άνδρες, οι οποίοι είχαν καθιερώσει την έξοδό τους εκεί, για να δουν μπάλα και να παίξουν τάβλι. Κάτι σαν το παραδοσιακό καφενείο δηλαδή. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, στα τραπέζια θα δεις άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, οικογένειες με παιδιά και ανθρώπους που το μαγαζί αποτελεί γι΄αυτούς το δεύτερο σπίτι τους. Ούτε καν η γειτονιά δε θυμίζει πια τη γειτονιά που ξεκίνησαν όλα. Τα κτήρια είναι πλέον στριμωχτά, οι δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα και για πάρκινγκ ούτε λόγος!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taste Local Greece (@tastelocalgreece)

Η σχάρα όμως και το τηγάνι παίρνουν κάθε μέρα φωτιά, όπως τότε, και οι νοστιμιές προσελκύουν κάθε Αθηναίο που θέλει να νιώσει για λίγο πως βρίσκεται σε νησί. Οι μυρωδιές και τα ούζα, προσφέρουν μια καλοκαιρινή αίσθηση ανεμελιάς και ελευθερίας. Για λίγο, μπορείς να ξεχάσεις σκοτούρες και προβλήματα και να απολαύσεις το καλοκαίρι σου. Εκεί, θα νιώσεις ότι είναι το καλύτερο σου καλοκαίρι, κι ας είσαι στην Αθήνα, κι ας μην πήγες διακοπές. Η αύρα του ουζερί, κάνει για δέκα νησιά του Αιγαίου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BreadCrumbs Mag (@breadcrumbsmag)

Μόλις πιάσει το μάτι σου το μαγαζί και κάνεις την κίνηση να μπεις μέσα, θα δεχτείς ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα και τότε θα καταλάβεις το είδος της εξυπηρέτησης που πρόκειται να ακολουθήσει. Φιλική και τυπική συνάμα, σαν στο σπίτι σου αλλά χωρίς την περιττή οικειότητα που φέρνει αμηχανία. Και η καλύτερη στιγμή, είναι αυτή ακριβώς που θα αρχίσεις να δοκιμάζεις όλα τα καλούδια που φτιάχνουν. Θα φας νόστιμη σουπιά ψητή ή κοκκινιστή με μελιτζάνα, που ομολογουμένως είναι ένα απ’τα πιο δημοφιλή πιάτα τους.

Όπως επίσης και το καλαμάρι ή θράψαλο, που αξίζει να το δοκιμάσεις και στο τηγάνι και ψητό. Ίσως να μη βρεις καθημερινά μεγάλα ψάρια, αλλά ψάρια μεσαίου μεγέθους έχουν πάντα! Τα μπαρμπούνια και οι κουτσομούρες για παράδειγμα δεν παίζονται! Ψήνουν ακόμα στα κάρβουνα νόστιμο χταποδάκι, ακριβώς όπως είναι το ιδανικό, έξω τραγανό και μέσα ζουμερό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Tortopidis (@dimitristortopidis)

Εκτός από ψαρικά και θαλασσινά, φτιάχνουν και γίγαντες μελωμένους και ρεβίθια όνειρο! Από ορεκτικά, τυριά και σαλάτες υπάρχει μεγάλη ποικιλία, όπως επίσης και στα ποτά. Θα βρεις πάνω από 23 ετικέτες σε ούζο, 8 τσίπουρα από τη Λήμνο μέχρι το Μέτσοβο, ενώ το κρασί τους είναι και αυτό από τη Λήμνο, αλλά έχουν και Μοσχάτο Αλεξανδρείας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς να το επισκεφθείς. Η αίσθηση και η εμπειρία θα σου μείνουν αξέχαστες!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Καφενείο ουζερί Λέσβιον (@kafeneio.ouzeri.lesvion)

Καφενείο – Ουζερί «Λέσβιον» | Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
4 / position1: 2547 / position2: 10549
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb