6 αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας για να δεις την πανσέληνο του Αυγούστου

Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένα μοναδικό υπερθέαμα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 07, 2023
6 αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας για να δεις την πανσέληνο του Αυγούστου
@athensvibe / instagram

Κάθε χρόνο η πανσέληνος του Αυγούστου κλέβει τις εντυπώσεις, μιας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου. Πρόκειται για ένα ρομαντικό θέαμα, μία ειδυλλιακή στιγμή που πολλοί έχουν εμπνευστεί με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα μοναδικά τραγούδια που συνοδεύουν το μαγικό φεγγάρι. Φέτος, ο Αύγουστος είναι πιο πλούσιος από ποτέ, αφού είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την αυγουστιάτικη υπερπανσέληνο την Τρίτη 1η του μήνα και θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο και την Πέμπτη στις 31 Αυγούστου. Ναι, αυτός ο Αύγουστος είναι πολύ δοτικός. Πρόκειται για ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο με δύο «υπερπανσέληνους» που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2037.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μήνας λοιπόν άρχισε και θα τελειώσει μοναδικά και το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνουν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τις νύχτες της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν πολλές και σε διαφορετικά σημεία. Η παρακάτω λίστα έχει προτάσεις,  για να απολαύσεις σε έναν ιστορικό χώρο, ένα μοναδικό και ασύγκριτο θέαμα! Την υπερπανσέληνο του Αυγούστου! 

Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών

Η Ρωμαϊκή Αγορά είναι ο ιδανικός χώρος για να απολαύσεις τη βραδιά της πανσελήνου. Ο χώρος όπου κάποτε πραγματοποιούνταν οι εμπορικές συναλλαγές και οι συναθροίσεις στην Αρχαία Αθήνα, γίνεται ιδιαίτερα ειδυλλιακός και ο συνδυασμός της σημαντικότητας του χώρου, μαζί με τη ρομαντική πανσέληνο, κάνει την περίσταση ακόμη πιο μοναδική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tellos Filis (@tellos_filis)

Αρχαία Αγορά Αθηνών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας είναι ο ανοικτός χώρος που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης. Στην αρχαιότητα αποτελούσε πολύ σημαντικό κέντρο της πόλης. Το κέντρο θα είναι μαγικό εκείνη την ώρα όπου η Μπλε Πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της. Στις 31 Αυγούστου λοιπόν, μην κανονίσεις τίποτα, παρά έναν περίπατο για να δεις τη μοναδική σελήνη στα καλύτερά της!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Koureta (@kouretaelena)

Αρχαιολογικός Χώρος Κεραμεικού

Άλλο ένα σημείο, όπου μπορείς να απολαύσεις τον αθηναϊκό ουρανό με τ’άστρα και τη μοναδική πανσέληνο την 31η Αυγούστου. Έτσι, ανάμεσα από τις οδούς Ερμού και Πειραιώς, βρίσκεται ο Κεραμεικός και ο αρχαιολογικός του χώρος, όπου θα δεις τη Μπλε Πανσέληνο να υψώνεται σε μια μοναδική βραδιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Triantafyllia Pineli (@athens.seen.by.an.architect)

Αρχαίο Θέατρο Ζέας Πειραιώς

Όσοι προτιμήσουν τον Πειραιά για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, θα βρουν το γνωστό τενόρο Δημήτρης Πακσόγλου, τη σοπράνο Μαρία Κατριβέση, τη μεσόφωνο Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, τον πιανίστα Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και το βιολονίστα Εμμανουήλ Λορέντζο, οι οποίοι υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι με άριες και γνωστά κομμάτια ξένων και Ελλήνων συνθετών.

Αρχαιολογικός Χώρος Αμφιάρειον  

Στον ειδυλλιακό χώρο του Αμφιαρείου στον Κάλαμο, στις 31 Αυγούστου που η μπλε πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της, ο χώρος θα ανοίξει στις 19:30. Από τις 20:30 η βραδιά θα κυλήσει μουσικά, με τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου και μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχεις την ευκαιρία να το απολαύσεις από κοντά.

Ιερό Αιγυπτίων Θεών

Στην παραλία της Νέας Μάκρης, θα λάβει μέρος εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο Μίτος, ενώ θα προηγηθεί ξενάγηση στο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών, στις 31 Αυγούστου και ώρα 19.00. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Αττικής, ενώ το να απολαύσεις την πανσέληνο, μια τέτοια βραδιά, σε αυτό το μέρος, σίγουρα θα είναι μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη!

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
11 / position1: 357 / position2: 2884
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb