ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το βιοχάκινγκ; Η νέα τάση παρέμβασης στο σώμα σου που πρέπει να γνωρίσεις

Πώς να χακάρεις το σώμα σου τώρα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι είναι το βιοχάκινγκ; Η νέα τάση παρέμβασης στο σώμα σου που πρέπει να γνωρίσεις
Φωτογραφία από Anna Shvets

Το biohacking, στην καθημερινή του εφαρμογή του μπορεί να πάρει τη μορφή της αλλαγής συνηθειών. Είναι ένας ευρύς ορισμός, αλλά αυτό συμβαίνει επίσης επειδή η έννοια εξελίσσεται συνεχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Βιοχακάρισμα του σώματός σας σημαίνει αλλαγή της χημείας και της φυσιολογίας σας μέσω της επιστήμης για να αυξήσετε την ενέργεια και τη ζωτικότητα. Είναι ένας ευρύς ορισμός, αλλά αυτό συμβαίνει επίσης επειδή η έννοια εξελίσσεται συνεχώς. 

AΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΩ;

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε το βιοχακινγκ στο σώμα σας είναι με διατροφή, άσκηση και ασκήσεις ενσυνειδητότητας. Από εκεί, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε φορητές συσκευές όπως το FitBit ή το Apple Watch για να παρακολουθείτε τον τρόπο λειτουργίας σας. Μόλις κατακτήσετε αυτά τα βασικά biohacks, θα είστε έτοιμοι για κάτι νέο και διαφορετικό. Σκεφτείτε μία από αυτές τις μη επεμβατικές μεθόδους και δείτε ποια οφέλη αποκομίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Αυτές περιλαμβάνουν τις πιο παραδοσιακές συνήθειες που μπορεί να μην σκέφτεστε καν ως biohacking: γιόγκα και διαλογισμός, υγιεινή διατροφή, χρόνος στη φύση, άσκηση που σας αρέσει, καλός ύπνος και χρήση συμπληρωμάτων biohacking. Αυτά είναι τα τελετουργικά που πρέπει να μάθετε.

ΦΟΡΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σκεφτήκατε ποτέ το Apple Watch ή την εφαρμογή απώλειας βάρους ως biohacking; Όλη η τεχνολογία φορητών συσκευών που σας δίνει υπενθυμίσεις για να κάνετε περισσότερα βήματα κάθε μέρα, να πίνετε νερό ή να σηκώνεστε και να τεντώνεστε είναι ένας τύπος biohacking – και μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμος σε όσους μόλις ξεκινούν.

BIOHACKING ΤΟΥ ΛΕΜΦΑΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΣΑΖ

Eστιάστε πρώτα στην αποτοξίνωση πριν από την ενδυνάμωση. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω του λεμφικού συστήματος.

Το λεμφικό σύστημα είναι το σύστημα 'αποχέτευσης' του σώματος. Αφαιρεί τα απόβλητα και το γαλακτικό οξύ που συσσωρεύεται από την άσκηση και από τις φυσικές σωματικές διεργασίες. Η θεραπεία συμπίεσης αυξάνει τη ροή του αίματος σε ορισμένα μέρη του σώματος, απομακρύνοντας τις τοξίνες και επιταχύνοντας την ανάρρωση.

Ο Zac Efron, ο LeBron James, η Hailey Bieber, ηKendall Jenner και η Kim Kardashian αλλά και πολλές άλλες διασημότητες είναι λάτρεις του λεμφικού μασάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 245 / position2: 723
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb