ΚΑΡΙΕΡΑ

8 τρόποι για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου στη δουλειά

Διάβασέ το αν θέλεις να βελτιώσεις την εργασιακή σου απόδοση
Γράφει η MATINA KONTOY
8 τρόποι για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου στη δουλειά
Φωτ. αρχείου / envato

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε νιώσει σίγουρα πολλές φορές ότι ενώ υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να τα κάνουμε. Ή έρχονται στιγμές που η τεμπελιά μας χτυπάει την πόρτα, ειδικά σε φάσεις τις ζωής μας που μπορεί να είμαστε πιεσμένοι και γεμάτοι άγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έλλειψη επιθυμίας για να κάνουμε το οτιδήποτε, είναι μία κατάσταση που πολλές φορές μας απομακρύνει από τους στόχους μας, ειδικά στο επαγγελματικό κομμάτι.

Πώς λοιπόν μπορείς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου;

 

Αφιέρωσε το πρωινό σου σε εσένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις, είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτός σου προκειμένου να ανασυγκροτηθείς, να οργανωθείς και να πάρεις δυνάμεις για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αν με το που ξυπνήσεις ασχολείσαι με ραντεβού και emails, δε δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να ξεκινήσει όμορφα την ημέρα του, με αποτέλεσμα στην πορεία να νιώθεις άγχος και εξάντληση.

Βάλε πρόγραμμα

Η παραγωγικότητα στη δουλειά συνδέεται άμεσα με τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Αν, λοιπόν, επιδιώκεις να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου, τότε καλό είναι να δημιουργείς ένα πρόγραμμα για την ημέρα σου από βραδύς, έτσι ώστε να οργανωθείς καλύτερα.

 

Δώσε βάση στο χώρο εργασίας σου 

Πριν ξεκινήσεις τη δουλειά σου, οργάνωσε κατάλληλα το χώρο εργασίας σου. Το τακτοποιημένο περιβάλλον έχει αποδειχθεί ότι μας βοηθά να σκεφτόμαστε καθαρά, να λειτουργούμε γρηγορότερα και να ελαχιστοποιούμε τους περισπασμούς που τραβούν την προσοχή από τη δουλειά μας. «Καθαρός πάγκος, καθαρό μυαλό», όπως λένε και στο γνωστό τηλεπαιχνίδι. 

 

Φωτ. αρχείου / envato

Διακόσμηση

Δώσε χρώμα στο χώρο σου και πρόσθεσε όμορφες πινελιές, πχ διακοσμητικά ή γλάστρες. Τα χρώματα αποδεδειγμένα βελτιώνουν τη διάθεση στον χώρο εργασίας, και με τη σειρά της η διάθεση βελτιώνει και αυξάνει την παραγωγικότητα. Συνήθως για τους χώρους εργασίας προτείνεται το μπλε χρώμα γιατί διευκολύνει στη συγκέντρωση. Ο χώρος εργασίας μας όπου και να είναι πρέπει να μας εμπνέει και να νιώθουμε χαρά και ηρεμία.

 

Κάνε συχνά διαλείμματα

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά τα συχνά διαλείμματα μπορούν να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σου. Αν δουλεύεις σε μία εργασία χωρίς διάλειμμα, αυτό μπορεί να οδηγεί σε μειωμένη απόδοση.

 

Φωτ. αρχείου / envato

Μην αμελείς την άσκηση

Ειδικά σε δουλειά γραφείου, που απαιτεί να είσαι συνέχεια στον υπολογιστή, είναι απαραίτητο να σηκώνεσαι για περπάτημα τουλάχιστον κάθε μία ώρα. Μην περιορίζεσαι σε ένα κάθισμα όσο εργάζεσαι γιατί έτσι όχι μόνο μειώνεις την παραγωγικότητά σου αλλά βλάπτεις και την υγεία σου.

 

Περιόρισε τα social media

Ένα λάθος που κάνουμε και μπορεί να μειώσει την απόδοση στην εργασία είναι να ασχολούμαστε συνεχώς με τα social media και το κινητό την ώρα που εργαζόμαστε. Η ώρα της εργασίας είναι μια καλή στιγμή για αποσύνδεση από τα social media, επομένως αν θέλεις να αυξηθεί η παραγωγικότητά σου, περιόρισε το χρόνο που περνάς σε αυτά, ειδικά αν σου αποσπούν συχνά την προσοχή τα μηνύματα και οι ειδοποιήσεις.

 

Μήπως χρειάζεται να θέσεις όρια στους συναδέλφους σου;

Μήπως δεν μπορείς να συγκεντρωθείς επειδή το περιβάλλον γύρω σου δε σε βοηθάει; Οι συνάδελφοι πολλές φορές μπορούν να βλάψουν την παραγωγικότητά σου με διάφορους τρόπους ακόμα και άθελά τους, είτε αποσπώντας σου την προσοχή είτε δίνοντάς σου παραπάνω υποχρεώσεις που δεν είναι ευθύνη σου. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θέτεις τα όριά σου, όταν δε νιώθεις καλά με τις συνθήκες ή τη συμπεριφορά κάποιου. Αν το να θέσεις όρια στους γύρω σου φαίνεται δύσκολο, τότε διάβασε αυτό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
18 / position1: 161 / position2: 286
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb