8 εστιατόρια για να βγεις με τη μαμά σου, στη Γιορτή της Μητέρας

Είναι ευκαιρία να περάσετε λίγο παραπάνω χρόνο μαζί, να χαρείτε την Κυριακάτικη ατμόσφαιρα και να ανανεώσετε τη διάθεσή σας
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 13, 2023
8 εστιατόρια για να βγεις με τη μαμά σου, στη Γιορτή της Μητέρας
@tyson_pub / instagram

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της ύπαρξης της «μαμάς» μας, άλλωστε χωρίς αυτήν όλα θα ήταν διαφορετικά. Τι καλύτερο λοιπόν από το να πάρεις τη δική σου μαμά και να την περιποιηθείς ένεκα της ημέρας, πηγαίνοντάς τη σε ένα εστιατόριο για να απολαύσετε εκλεκτά πιάτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

.Όπως κάθε χρόνο, η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και φέτος πέφτει στις 14 Μαΐου. Είναι ευκαιρία να περάσετε λίγο παραπάνω χρόνο μαζί, να χαρείτε την Κυριακάτικη ατμόσφαιρα και να ανανεώσετε τη διάθεσή σας. Στην παρακάτω λίστα, θα βρεις μαγιαζιά για όλα τα γούστα, για να βρεις αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο!

Pasaji

Το Pasaji είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά «περάσματα» του αθηναϊκού κέντρου, στη στοά Σπυρομήλιου στο City link. Εκεί θα γευτείς μοναδικές fusion γεύσεις με την υπογραφή του Executive Chef Γιάννη Βιδάλη & του chef Στράτου Χρονάκη, εκλεκτά κρασιά και signature cocktails. Ένα από τα πιο in μαγαζιά της πόλης, το Pasaji αποτελεί ιδανικό προορισμό μετά το shopping, το θέατρο ή η βόλτα σου στο κέντρο. Η μαμά σου θα το λατρέψει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pasaji Athens Restaurant® (@pasaji.restaurant)

Annie Fine Cooking

Ένα άλλο φανταστικό εστιατόριο για να βγεις με τη μαμά σου στη Γιορτή της Μητέρας, είναι το Annie Fine Cooking. Το εστιατόριο αυτό, αποτελεί γαστρονομικό προορισμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συμπεριληφθεί ως πρόταση στον οδηγό Michelin. Ρίχνοντας μια ματιά στο μενού, θα διαπιστώσεις πως κινείται σε δύο βασικούς άξονες, το ψάρι και το κατσίκι.

Ένα από τα αγαπημένα του πιάτα είναι τα αχνιστά μύδια με κρεμμυδάκι τουρσί, αποξηραμένο άγριο σκόρδο, χαμομήλι και μολόχα. Ένα εξίσου υπέροχο πιάτο είναι η οσπριοσαλάτα με ασπρομύτικα και αποφλοιωμένο σιτάρι από τη Λήμνο, σκουμπρί στο φλόγιστρο, τσιτσίραβλα και ταραμά. Βέβαια θα βρεις και άλλα ιδιαίτερα πιάτα ανάλογα με την ψαριά της ημέρας, ενώ παράλληλα θα απολαύσεις εκλεκτές ετικέτες κρασιού.

Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη annie (@annie_finecooking)

Jerár

To Jerár βρίσκεται στη Δάφνη και μαγειρεύει με ελληνικά υλικά και καλές εποχικές πρώτες ύλες. Το μπιστρό αυτό είναι ιδανικό για βραδιές με κρασί και τσιμπολογήματα αλλά και για μοντέρνα πιάτα εμπνευσμένα – συχνά – από τη γαλλική κουζίνα. Αν πάτε εκεί για κρασάκι με τη μαμά σου, θα απολαύσετε τα χειροποίητα αλλαντικά του, μορταδέλα από βιολογικό, μπρεζάολα, πανσέτα και σαλάδο κερκυραϊκό. Αν πάτε για φαγητό, τότε θα λατρέψετε το μοσχάρι ταρτάρ με καμένο πελτέ αρωματισμένο με κύμινο, σερβιρισμένο σε ωραίο ζυμωτό ψωμί με κρέμα μετσοβόνε!

Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jerar (@jerar_athens)

Barolo

Ένα γοητευτικό wine bistro στο Παλαιό Ψυχικό που στο εσωτερικό του λειτουργεί ένα μικρό deli ώστε να κάνεις τα ψώνια σου. Ένας από τους βασικούς λόγους να το επισκεφθείτε με τη μαμά σου είναι το κρασί, αν είστε λάτρεις, αφού εκεί θα βρείτε μία ενδιαφέρουσα λίστα που εμπλουτίζεται συνεχώς από νέες ετικέτες. Θα απολαύσετε ακόμα, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα, ψητές γαρίδες σε κρύα σούπα πεπονιού με αβοκάντο αλλά και μια εντυπωσιακή bolognese με gorgonzola και ξύσμα από lime.

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barolo Restaurant (@barolo_athens)

Artisanal

Ένας ιδιαίτερος χώρος με μαξιμαλιστική αισθητική και κομψά καθίσματα, με έναν καταπράσινο κήπο και μια εντυπωσιακή κατασκευή που θυμίζει σκελετό θερμοκηπίου. Αποπνέει φινέτσα και αν η μαμά σου λατρεύει την ωραία αισθητική και το εκλεπτυσμένο στιλ τότε είναι το ιδανικό μέρος για να την πας. Εκεί λοιπόν θα βρεις λογιών λογιών πιάτα, αγαπημένες γεύσεις και εξαιρετικές συνταγές, ενώ το κρασί και τα cocktails, θα συνοδεύσουν άψογα αυτή την εμπειρία!

Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARTISANAL 🌸 (@artisanal_restaurant)

Tyson Comfort Pub

Μία pub με πρωταγωνιστή την μπύρα, τα εκλεκτά πιάτα και το χαλαρό mood, είναι ότι πρέπει για τη μαμά εκείνη που θα σύχναζε στις πιο in pubs του Βερολίνου. Αν η μαμά σου είναι αυτό που λέμε, η cool μαμά, τότε αυτό είναι το μαγαζί σας!

Τα κόκκινα neon φώτα και οι σχολικές ξύλινες καρέκλες στον εξωτερικό του χώρο, θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι εκτός Ελλάδας. Έχει τεράστια ποικιλία από μπύρες και σίγουρα θα δοκιμάσεις πολλές με τη μία. Για να μην πιεις ξεροσφύρι, το menu έχει τραγανές πατάτες bravas με ελαφρώς καυτερή και ξινή σάλτσα, καλαμάκια κοτόπουλο anticucho με μανιτάρια king oyster, mini hot dogs και πολλά άλλα κρεατοφαγικά και προσεγμένα κυρίως πιάτα.

Κύπρου 18, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyson Comfort Pub (@tyson_pub)

Comal

Ένα εξαιρετικό εστιατόριο στο Χαλάνδρι, επηρεασμένο από το Μεξικό, με πολύ ωραία έθνικ ατμόσφαιρα και διακόσμηση. Έχει φέρει λατινοαμερικάνικο αέρα στην Αθήνα, εκλεπτυσμένες γεύσεις και προσεγμένες επιλογές στα υλικά και τις πρώτες ύλες. Εκεί θα βρεις πιάτα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και η μαμά σου θα μείνει με την καλύτερη εντύπωση. Mole αμυγδάλου, carnitas, tacos με slaw από jicama και φυσικά spicy taco margarita είναι στις τοπ επιλογές του κοινού!

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη COMAL (@comal.athens)

Dear Manouka

Κι αν η μαμά σου είναι πιο κλασικός τύπος τότε θα την πας στο Dear Manouka. Μόλις δυο βήματα από το Καλλιμάρμαρο, στον πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα, θα αντικρίσεις ένα νεοκλασσικό του 1890. Το κλασικό εναλλάσσεται με το μοντέρνο αφού το εσωτερικό του είναι ροζ και το πορτοκαλί, με βαριές κουρτίνες, βελούδινους καναπέδες και μια ταπετσαρία με ελάφια. Εκεί ετοιμάσου να απολαύσεις φανταστικές γεύσεις και εξαιρετικά κοκτέιλ. Θα φάτε γαρίδες παναρισμένες με mojo verde, αχινομακαρονάδα με undon noodles και πρόβατο παϊδάκι με γραβιέρα, χαρούπι και πατάτα. Για καλοσώρισμα συνηθίζουν να σερβίρουν φρέσκο καρβέλι κομμένο με το χέρι και βούτυρο ή ελαιόλαδο με φρέσκια ρίγανη. Ακούγεται σούπερ!

Ηρώνδα 8, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dear Manouka, (@dear_manouka)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
19 / position1: 388 / position2: 877
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb