ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το εύκολο κόλπο για να φτιάξεις τα κέφια σου και να γίνεις ευτυχισμένη

Ιδέες για την τόνωση της μακροπρόθεσμης ευτυχίας σας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΙ 11, 2023
Το εύκολο κόλπο για να φτιάξεις τα κέφια σου και να γίνεις ευτυχισμένη
Φωτογραφία από Yuliia Tretynychenko/Pexels

Η Poppy Jamie, συγγραφέας των μπεστ σέλερ του Happy Not Perfect και δημιουργός του podcast του Unwind with Poppy Jamie, είναι γκουρού για εμάς. Στόχος της, να δίνεις προτεραιότητα στην ευτυχία και να αποκλείεις τα πράγματα που κλέβουν την χαρά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια μικροχαρά μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που μας φέρνει χαρά, όπως μια γλυκιά απόλαυση ή μια αγκαλιά. Και σίγουρα, αυτά τα πράγματα έχουν τη χαρά τους. Αλλά η μικρο-χαρά στην πραγματικότητα αναφέρεται στην ηχηρή, ανταποδοτική χαρά που προέρχεται από μέσα κατά την άσκηση ορισμένων συμπεριφορών.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast Unwind with Poppy Jamie, η Poppy μίλησε με τη Cyndie Spiegel, συγγραφέα του Micro-joys: Finding Hope (Especially) When Life Is Not Okay.

Ακολουθούν οι τέσσερις προτάσεις για την τόνωση της μακροπρόθεσμης ευτυχίας σας και την εύρεση βιώσιμης χαράς στη μέση των πιο δύσκολων στιγμών της ζωής - τα συμπεράσματα της Poppy από τη Cydie:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπομονή είναι αρετή
«Η υπομονή είναι κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα, γιατί θα επιτρέψει σε όλα να προχωρήσουν και να μπουν στη θέση τους. Ο πανικός δεν κάνει ένα κέικ να ψήνεται πιο γρήγορα ούτε φέρνει τις ευλογίες που επιθυμείτε στη ζωή σας. Είναι σημαντικό να μετατοπίσουμε την αφήγησή μας γύρω από τη χαρά και την ευτυχία σε μια εσωτερική κατάσταση ύπαρξης και να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να βιώσει αυτά τα δύσκολα συναισθήματα μέχρι να περάσουν».

Ξεκούραση μυαλού και σώματος
«Η καλλιέργεια της ανάπαυσης είναι ένα τόσο κρίσιμο στοιχείο και ένα στοιχείο που συχνά δε δίνουμε προτεραιότητα, λόγω της πεποίθησης ότι πρέπει να είμαστε συνεχώς εν κινήσει. Το να δίνουμε στον εαυτό μας την άδεια να ξεκουραστεί, μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε τις απίστευτες ευλογίες που μας φέρνουν χαρά κάθε μέρα. Σκεφτείτε τι είδους δραστηριότητες σας βοηθούν να αισθάνεστε «ξεκούραστοι». Η ξεκούραση δε χρειάζεται να σημαίνει πως είστε ξαπλωμένοι παρακολουθώντας μια ταινία (αλλά θα μπορούσε πολύ). Μερικές φορές, η ξεκούραση μπορεί να σημαίνει περπάτημα, επίσκεψη με φίλους ή μαγείρεμα».

Ασχολήσου με τις μικροχαρές
«Αυτή είναι η σοφία που θα έχει απήχηση στον καθένα μας. Η ζωή δεν είναι ομαλή πλεύση, αλλά αν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε στιγμές ελαφρότητας, απόλαυσης, έκπληξης, γαλήνης, άνεσης και ελπίδας παρά τον πόνο, μια θετική πνευματική στάση θα κυριαρχήσει».

Εκτίμησε το κάθε τι που σου προσφέρεται
«Υπάρχει κάτι απίστευτα στοχαστικό στο να ξέρεις ότι κάποιος ξόδεψε χρόνο και προσπάθεια για να σου προσφέρει κάτι και το αντίστροφο. Το ποσό των χρημάτων που ξοδεύεται, το μέγεθος ή η το πόσο χρήσιμο σου ήταν δεν είναι το ζητούμενο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 343 / position2: 725
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb