ΕΞΟΔΟΣ

10 μαγαζιά στη Γλυφάδα για να φας καλά, να πιεις αλλά και να χορέψεις

Γιατί είναι σχεδόν καλοκαίρι και πάμε πιο συχνά στα Νότια!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
10 μαγαζιά στη Γλυφάδα για να φας καλά, να πιεις αλλά και να χορέψεις
@ Su Casa / instagram

Η Γλυφάδα είναι μία από εκείνες τις περιοχές που μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα ξεκινήσεις με καφέ, ψώνια και βόλτες παραλιακά, μέχρι φαγητό, ποτό και χορό μέχρι το πρωί. Μπορείς να συνδυάσεις ξεκούραση και διασκέδαση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To αγαπημένο μας παραθαλάσσιο προάστιο, το οποίο εκτείνεται από τις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, μέχρι τους πρόποδες του Υμηττού είναι από μόνο του ένας προορισμός! Αποτελεί το μεγαλύτερο από τα νότια προάστια των Αθηνών, ενώ απέχει από το κέντρο της Αθήνας περίπου 14 χιλιόμετρα. Το όνομα της Γλυφάδας είναι νεότερο και οφείλεται στα πηγάδια της περιοχής, τα οποία έχουν νερό υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό.

Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις 10 μαγαζιά στη Γλυφάδα για να φας καλά, να πιεις αλλά και να χορέψεις!

Vittoria Gati

Σε αυτό το εστιατόριο, θα ζήσεις την απόλυτη ιταλική γαστρονομική εμπειρία! Είναι ένα μέρος που τάραξε τα δεδομένα της ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα, ενώ η φιλοσοφία του έχει να κάνει με την αγάπη, τη γνώση και την αφοσίωση της διαδικασίας της μαγειρικής. Εκεί, θα δοκιμάσεις φρέσκα ζυμαρικά, όπως τα νοστιμότατα agnolotti, που φτιάχνονται με φροντίδα, καθημερινά, αλλά και πίτσα με σπιτική, αυθεντική ιταλική ζύμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγαπημένα πιάτα είναι: η μοσχαρίσια tagliata black angus, η αστακομακαρονάδα με linguini,  το αγριογούρουνο με πουρέ σελινόριζας και φυσικά τα μοναδικά σισιλιάνικα γλυκά cannoli, με κρέμα τυριού.

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vittoria Gati (@vittoriagati)

Σαρδελάκι

Το Σαρδελάκι είναι πλέον από τα πιο γνωστά εστιατόρια στη Γλυφάδα. Όταν πας, θα απολαύσεις ψαρομεζέδες και θαλασσινά στα λευκά τραπεζάκια και τις καρέκλες με το ψαθί, την απλή διακόσμηση και την οικεία ατμόσφαιρα. Θα ξεκινήσεις παραδοσιακά, με κρύα ορεκτικά, όπως σκορδαλιά Θρακιώτικη με καρύδι, μελιτζανοσαλάτα με καρύδι, λαβράκι μαρινάτο αλλά και φρέσκο χταποδάκι.

Μπορείς να συνεχίσεις με κυδώνια, μύδια και γυαλιστερές, ενώ θα λατρέψεις και τα τηγανιτά πιάτα, όπως την πρωτότυπη τηγανιά θαλασσινών. Μην παραλείψεις από το τραπέζι σου, το καλαμάρι στα κάρβουνα!

Πανδώρας 16, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @sardelaki_glyfadas

Amigos

Δε γίνεται να βρεθείς στη Γλυφάδα και να μην επισκεφθείς το φανταχτερό Amigos. Η μεξικάνικη κουζίνα στα καλύτερά της, θα σε συναρπάσει με τις διαλεχτές γεύσεις της. Εκεί θα βρεις καθημερινά αυθεντικές μεξικάνικες συνταγές, φοβερά κοκτέιλ και βραδιές λάτιν για χορό και άφθονη διασκέδαση. Με την πρώτη δοκιμή, θα το κάνεις στέκι!

Κύπρου 65, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amigos Mexican Bar Restaurants (@amigos.mexican)

Tartare

Το Tartare θα σε μαγέψει με αυθεντική γαλλική κουζίνα σε ένα οικείο περιβάλλον που θυμίζει μπιστρό. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση από τη δεκαετία του ’70, κι έτσι εξηγείται η εμπειρία και ο επαγγελματισμός. Τα εξαιρετικά συστατικά, η άψογη εξυπηρέτηση και ο σεβασμός στους πελάτες, θα σου προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Δοκίμασε οπωσδήποτε κρεμμυδόσουπα gratinée, στέικ Ταρτάρ από Ελληνικό βιολογικό μοσχάρι Νάξου, τραγανό Confit πάπιας, και για το τέλος  προφιτερόλ με παγωτό και ζεστή σοκολάτα ή αυθεντική Crème brûlée. Το εκλεκτό κρασί τους θα συνοδεύσει άψογα όλα τα γεύματά σου.

Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tartare (@tartare_restaurant)

Mosaiko Cocktail bar

Το Mosaiko είναι ένα χαλαρό, ανάλαφρο στέκι που παίζει κάθε είδους μουσική. Alternative pop και rock, jazz και άλλα είδη, που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Θα το λατρέψεις γιατί έχει έντονα χρώματα, vintage διακόσμηση και συνδυάζει την ατμόσφαιρα άλλων δεκαετιών εναλλασσόμενη με στοιχεία του σήμερα και ακαταμάχητα cocktails. Όλα αυτά μαζί, κάνουν το μαγαζί must visit προορισμό για ποτό και χορό στη Γλυφάδα!

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mosaiko Cocktail Espresso Bar (@mosaikobar)

Πασιφάη

Ένα παραδοσιακό κρητικό μαγαζί, που θα σου παραχωρήσει απλόχερα μια άψογη εμπειρία φιλοξενίας και γεύσης. Οι πρώτες ύλες τους είναι διαλεγμένες από Κρητικούς παραγωγούς, ενώ οι κρητικές συνταγές τους είναι πλούσιες σε ποιότητα, γεύση και διατροφική αξία. Είναι αναμενόμενο πως θα φας υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής, ενώ τα χρώματα και η διακόσμηση θυμίζουν το όμορφο νησί. Θα δοκιμάσεις σαλιγκάρια, στάκα με αυγά, κάπρικο, σφακιανό τσιγαριαστό, πιλάφι, απάκι και φυσικά απολαυστικά καλτσούνια! Προετοιμάσου για πολλά κεράσματα και ρακή!

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Η Πασιφάη - Pasifai (@pasifai)

Γη

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια στη Γλυφάδα είναι η Γη. Εκεί θα πάρεις μία γεύση από vegan raw και vegan πιάτα σε δημιουργικές συνταγές. Θα γευτείς γαστρονομικες προτάσεις, σνακ, γλυκά και ποτά εμπνευσμένα από την σύχρονη διατροφική κουλτούρα. Θα βρεις γεύσεις και υφές σε πιάτα που δεν έχεις ξαναδεί, αλλά και αγαπημένες σου συνταγές με μικρές παραλλαγές. Παράγγειλε οπωσδήποτε: σφηνάκια σάκε, vegan raw αυγό α λα φλορεντίν, pancake με κρέμα σοκολάτας και σιρόπι σφένδαμου, ασιατικό πιάτο με μαριναρισμένα λαχανικά και μάνγκο.

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γή / Yi (@yiathens)

Su Casa

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή μονοκατοικία του ’50 με μεγάλο όμορφο κήπο. Εκεί θα βρεις αυτό το all day spot, στην πλατεία Νυμφών στη Γλυφάδα. Παρ’όλο που βρίσκεται στην καρδιά της πολυσύχναστης Γλυφάδας, θα σου χαρίσει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης, όπου θα απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα ιδιαίτερα cocktails του μενού. Μπορείς ωστόσο να δοκιμάσεις και την εξαιρετική κουζίνα του, που θα σε εντυπωσιάσει.

Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Su Casa (@su___casa)

Holy Spirit

Το Holy Spirit, θα το βρεις σε έναν πεζόδρομο της Γλυφάδας και θα σου τραβήξει το βλέμμα, αφού είναι γεμάτο με έντονα χρώματα και αρώματα από cocktails, τα οποία γρήγορα θα σε οδηγήσουν μέσα. Ο χώρος είναι πολύ ιδιαίτερος, ενώ οι πινελιές, οι neon επιγραφές και τα gadget στους τοίχους, έρχονται σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πρωτότυπο σκηνικό. Τα cocktails που θα βρεις εκεί, κατά γενική ομολογία, είναι από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις και θα βρεις πολλές επιλογές στον κατάλογο.

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holy Spirit (@holyspiritbar)

Brewklyn

Τέλος, ένα παρεΐστικο στέκι για μπύρα ή πίτσα. Ένας χαλαρός συνδυασμός των δύο αυτών αγαθών που σίγουρα θα νιώσεις ότι χρειαζόσουν. Το Brewklyn έχει την αίσθηση της γειτονιάς και είναι πολύ εύκολο να γίνει το στέκι της παρέας σου, αφού σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Θα βρεις πολλά τραπεζάκια έξω, ιδανικά για να χαζεύεις τους περαστικούς, όσο απολαμβάνεις τη δροσερή σου μπύρα.

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tOm kriStallis (@tom_krist69)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
23 / position1: 444 / position2: 1022
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb