THINK

Η «Βασίλισσα της Ευτυχίας» που πέθανε άδοξα: 3.000 θαυμαστές παρευρέθησαν στην κηδεία της

Η Florence Mills ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για άλλες μαύρες γυναίκες να πετύχουν στη showbiz
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η «Βασίλισσα της Ευτυχίας» που πέθανε άδοξα: 3.000 θαυμαστές παρευρέθησαν στην κηδεία της

Η Florence Winfrey Mills (1896-1927) ήταν μια διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και κωμικός που άνοιξε το δρόμο για άλλες μαύρες γυναίκες σταρ κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης του Χάρλεμ της δεκαετίας του 1920.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον DC από πρώην σκλάβους γονείς, τη Nellie και το John Winfrey - έπειτα η οικογένεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1905. Η Florence και οι αδερφές της σχημάτισαν ένα μουσικό θίασο, The Mills Sisters, και έπαιξαν σε χώρους σε όλη την πόλη.

Το 1921, η Florence έκανε το μεγάλο της ντεμπούτο, παίρνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Ruth Little» που έτρεξε για περισσότερες από 200 παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, τραγούδησε και χόρεψε σε μια σειρά από μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ και το σόου «Blackbirds» που ξεκίνησε στο Alhambra Theatre στο Χάρλεμ, στη συνέχεια μετακόμισε στο Pavilion Theatre του Λονδίνου και έπαιξε σε 276 παραστάσεις. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας λέγεται ότι έχει δει την παράσταση περισσότερες από είκοσι φορές.

Πίσω στην πατρίδα της, η φήμη της μεγάλωσε και μάλιστα λέγεται ότι ήταν η εφευρέτρια του Charleston, της διάσημης τρέλας για τον χορό της δεκαετίας του 1920. Την φώναζαν «Βασίλισσα της Ευτυχίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Florence έσπασε τα φυλετικά εμπόδια και κέρδισε το κοινό σε δύο ηπείρους, αλλά σήμερα είναι σχεδόν ξεχασμένη και δεν υπάρχουν ηχογραφήσεις της κάποτε διάσημης φωνής της.

Η Florence πέθανε σε τραγικά νεαρή ηλικία - 31 ετών - όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας και της φήμης της. Νοσηλευόταν για σκωληκοειδίτιδα και προσβλήθηκε από λοίμωξη μετά την επέμβαση. Τρεις χιλιάδες θαυμαστές παρευρέθηκαν στην κηδεία της στο Χάρλεμ και μέχρι και 150.000 πενθούντες παρατάχθηκαν στη διαδρομή της νεκρώσιμης πομπής της. Οι εφημερίδες σε όλο τον κόσμο ανέφεραν τον θάνατό της.

Οι «Times» του Λονδίνου σημείωσαν, «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν μια πραγματική καλλιτέχνης γεμάτη ατομικότητα και ευφυΐα, και ο πρόωρος θάνατός της είναι μια θλιβερή απώλεια για το επάγγελμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 263 / position2: 996
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb