WELLNESS

Πως να μειώσετε το άγχος σας μέσα σε μερικά λεπτά

Δοκιμάστε και θα δείτε διαφορά
Από το NEWSROOM
Πως να μειώσετε το άγχος σας μέσα σε μερικά λεπτά

Το άγχος δεν θα φύγει ποτέ εντελώς, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να το ελαττώσουμε. Αν τα καταφέρουμε, τότε θα καταφέρουμε και κάτι άλλο: να γίνουμε πιο ανθεκτικοί στο μελλοντικό στρες αλλά και να περιορίζουμε κάποιες μακροχρόνιες επιπτώσεις του στρες στην σωματική μας υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν κάνετε τα παρακάτω πράγματα δεν θα σας πάρει παραπάνω από μερικά λεπτά. Δοκιμάστε τα και θα δείτε διαφορά.

Box Breathing

Πρόκειται για ένα μοτίβο αναπνοής το οποίο βασίζεται σε ίσες μετρήσεις, εισπνέοντας και εκπνέοντας, κρατώντας ταυτόχρονα την αναπνοή σας ενδιάμεσα. Εισπνεύστε αργά, κρατήστε την αναπνοή σας, εκπνεύστε και κρατήστε την αναπνοή σας ξανά. Αυτός είναι ένας γρήγορος, ισχυρός τρόπος για να την χρησιμοποιήσετε για να ηρεμήσετε το μυαλό και το σώμα σας. Και μπορείτε να τον επαναλάβετε όσες φορές θέλετε.

Διαλογισμός

Photo by Benjamin Child on Unsplash

Πάρτε το χρονόμετρο του κινητού σας και βάλτο το στα 5 λεπτά. Καθίστε σε όρθια στάση, είτε σε μια καρέκλα, είτε στο πάτωμα. Δώστε όλη σας την προσοχή στην αναπνοή σας, εισπνεύστε βαθιά, διαστέλλοντας την κοιλιά σας και προσπαθήστε να εκπνεύσετε αργά και σταθερά από το στόμα. Αν σκέφτεστε τα πάντα, μην τσαντιστείτε, ούτε να κρίνετε, και εστιάστε ξανά στην αναπνοή.

Φροντίστε να είστε καλά στην προσωπική σας ζωή

Κάντε σχέδια να περάσετε χρόνο με έναν φίλο ή έναν συγγενή σας. Όταν βρεθείτε μαζί τους, προσέξτε να είστε απόλυτα παρόντες, να ακούτε με προσοχή και ενεργά και να απαντάτε με ενδιαφέρον και συμπόνοια. Αυτό σας βοηθά να απελευθερώσετε ωκυτοκίνη, την γνωστή ορμόνη της αγκαλιάς, η οποία σταματά τις βλαβερές συνέπειες της κορτιζόλης.

Διαλειμματική νηστεία

Photo by Rachael Gorjestani on Unsplash

Μπορεί η νηστεία να μην είναι μέσα στο κεφάλι σας σαν αγχολυτικό, αλλά μια διατροφή με διαλείμματα, βοηθά το σώμα ώστε να ενεργοποιηθεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, δηλαδή την ηρεμιστική κατάσταση ανάπαυσης και πέψης. Η αναλογία είναι δική σας απόφαση, αλλά το 16 προς οκτώ, δηλαδή 16 ώρες νηστεία και 8 ώρες παράθυρο φαγητού, είναι μια βιώσιμη επιλογή για όλους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 816 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb