STYLE

Paris fashion week: Τα πιο εξωφρενικά looks της πασαρέλας, από εξωγήινους μέχρι ρομπότ

Aπό το COMME des GARÇONS έως τον Rick Owens
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΡ 13, 2023
Paris fashion week: Τα πιο εξωφρενικά looks της πασαρέλας, από εξωγήινους μέχρι ρομπότ

Η εβδομάδα μόδας του Παρισιού μπορεί να καμαρώνει ότι φέρνει τα πιο περίεργα, πιο παράλογα σχέδια στην πασαρέλα, αλλά οι δημιουργίες αυτής της σεζόν ήταν πραγματικά έξω από αυτόν τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκαλυπτική τεχνολογία ήταν στην πρώτη γραμμή για πολλές από τις φθινοπωρινές συλλογές, και δεν είναι περίεργο, δεδομένου του πρόσφατου πανικού σχετικά με το ενοχλητικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Ο Rick Owens έστειλε μοντέλα με τρομακτικά μαύρα εξωγήινα μάτια, το Off-White τοποθέτησε τις πασαρέλες του με επικεφαλής τη Naomi Campbell στο φεγγάρι και το COMME des GARÇONS ξαναδημιούργησε το Big Bang, ένα όραμα που φαινόταν να περιλαμβάνει ανθρώπινα στολίδια.

Υπήρχαν επίσης λιγότερο δυσοίωνες, αλλά ακόμα τεχνολογικά προηγμένες κατασκευές. Η Anrealage δημιούργησε ρούχα ευαίσθητα στη θερμότητα που αλλάζουν χρώματα στα φώτα UV, ενώ η Coperni συνεργάστηκε με την Boston Dynamics.

COMME des GARÇONS

Το σόου του COMME des GARÇONS στον Αμερικανικό Καθεδρικό Ναό του Παρισιού ήταν αλλόκοτο - όπως σηματοδοτήθηκε από τη μουσική του σόου, όπως το "Exit to Humanity" της Ellen Allien - με μοντέλα που είχαν μαλλιά σαν νάνοι στον κήπο και μια ποικιλία από φουτουριστικά υφασμάτινα origami.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saks Fifth Avenue (@saks)

Rick Owens

Μια ασυνήθιστη συλλογή του Rick Owens ήταν μεγαλύτερη έκπληξη από την τυπική avant-garde του Αμερικανού σχεδιαστή, αλλά η συλλογή του με τίτλο «LUXOR» ήταν ένα αποκαλυπτικό όνειρο επιστημονικής φαντασίας με ογκώδεις διαστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Heliot Emil 

Μερικές φορές ο κόσμος είναι σαν να φλέγεται, αλλά ο Heliot Emil έβαλε φωτιά στα μοντέλα για το σόου του, το οποίο πολλοί συγκρίνουν με το The Hunger Games στο διαδίκτυο. «Αυτή η μάρκα είναι η κυρίαρχη στον φουτουρισμό, σχεδόν σαν να γεννήθηκε ένας Sim στον Άρη», είπε ο μπλόγκερ Hunter Shires στο The Post.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HELIOT EMIL (@heliot_emil)

Chenpeng

Ο Κινέζος σχεδιαστής Peng Chen έκανε το ντεμπούτο του Chenpeng στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού με μια ολόμαυρη συλλογή με τόσο όγκο στα περισσότερα από τα ρούχα - που κυμαίνονταν από φουσκωτά έως τεράστια σαν μπαλόνια ζώων φτιαγμένα από σακούλες σκουπιδιών.

Off-White

Παρουσιάζοντας την πρώτη του συλλογή μετά τον τραγικό θάνατο του αγαπημένου σχεδιαστή Virgil Abloh, ο Ibrahim Kamara των Off-White έστειλε τα μοντέλα του σε μια επιφάνεια κόκκινου βράχου στο Tennis Club de Paris για το σόου του "Lunar Delivery". «Τι θα φορούσατε στο διάστημα αν ήσασταν αγόρι που του άρεσε να ραπάρει και ήταν αρκετά cool;» είπε στους New York Times για την έμπνευσή του.

Αλλά σίγουρα δεν φορούσαν διαστημικές στολές της NASA.

Coperni

Η Coperni συνεργάστηκε με τη Boston Dynamics και συμπεριέλαβε τους ρομποσκύλους της εταιρείας μηχανικής και ρομποτικής στην έκθεση, την οποία οι σχεδιαστές ονόμασαν «μοντέρνο μύθο για τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας». Τα κίτρινα ρομπότ «Spot» λειτούργησαν ως θήκες για τσάντες όπως η Lila Moss, αλλά έκαναν επίσης μια επίδειξη φιλώντας μοντέλα και τραβώντας ένα από τα ρούχα τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη coperni (@coperni)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
7 / position1: 214 / position2: 3234
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb