8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες
@ Beauty Killed The Beast

Κάνοντας βόλτα στην Αθήνα σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει παλιά νεοκλασικά που σήμερα είναι μπαρ ή καφετέριες. Πολλά μαγαζιά έχουν την πολυτέλεια να στεγάζονται σε εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια που αποπνέουν αέρα μιας άλλης εποχής. Εκτός από αυτό όμως, είναι τέλεια μέρη για να απολαύσεις τον καφέ και το ποτό σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είσαι από αυτούς που ψάχνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για το πού να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους και προτιμούν τα μαγαζιά που έχουν μία ιστορία από πίσω ή αποπνέουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα, είσαι στο σωστό μέρος! Αλλά ακόμα και αν δε σε ενθουσιάζουν αυτά και κάθεσαι απλώς όπου βρεις τραπέζι, αυτά τα νεοκλασικά που έχουν μετατραπεί σε εντυπωσιακά μαγαζιά θα σε δελεάσουν!

Agape

Μία νέα προσθήκη στα ενδιαφέροντα στέκια της Αθήνας, αποτελεί αυτό το café bar στο νεοκλασικό στην οδό Ηρακλειδών. Εκλεπτυσμένο στιλ και γήινες αποχρώσεις σε έναν μεγάλο φωτεινό χώρο. Θα βρεις καφέ και brunch για να τσιμπήσεις αλλά και νόστιμα πιάτα, εξαιρετικά κοκτέιλ με αγνά ελληνικά υλικά όπως μαστίχα και πιπεριά Φλωρίνης. Εκτός από αυτά, διαθέτει και μία γεμάτη λίστα με κρασιά, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηρακλειδών 21-23, Θησείο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Agápe Athens (@agape.athens)

Beauty killed the beast

Στην οδό Παραμυθιάς, στον πεζόδρομο συγκεκριμένα, θα σου τραβήξει αμέσως την προσοχή αυτό το μεγαλοπρεπές νεοκλασικό κτίριο του 1933. Ένα μαγαζί που θα βρεις καφέ, εξαιρετικό brunch, ποτά, κοκτέιλ και finger food.

Είναι διακοσμημένο με ωραία αισθητική, θυμίζει παραμύθι και είναι ιδιαίτερα φωτογενές. Υπερισχύει το ροζ στοιχείο και τα αμέτρητα καταπράσινα φυτά του. Γι’αυτό άλλωστε και οι επισκέπτες δε σταματούν να φωτογραφίζουν κάθε γωνιά του!

Παραμυθιάς 14, Μεταξουργείο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beauty Killed The Beast (@beauty_killed_the_beast_gr)

Κύριος Χου

Μία γραφική νεοκλασική μονοκατοικία που στεγάζει αυτό το ρετρό μαγαζί, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους που θέλουν να απολαύσουν τον καφέ, το brunch ή το ποτό τους. Θα έχεις την επιλογή να καθίσεις στην αυλή του, η οποία είναι βγαλμένη από άλλη εποχή, ή στον διακοσμημένο εσωτερικό του χώρο, ντυμένο με vintage πινελιές. Εκεί θα πιεις ιδιαίτερα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα και μυρωδικά από τις γλάστρες που ανθίζουν στην αυλή του.

Οι μουσικές παίζουν χαλαρά για να μπορεις να κουβεντιάσεις άνετα και οι τιμές του είναι πολύ προσιτές!

Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Πετράλωνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Slow Travel Stories (@slowtravelstories)

The Clumsies

Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά μπαρ της Αθήνας και στεγάζεται στο επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πραξιτέλους, το οποίο από το 1900 φιλοξενούσε το εστιατόριο «Δωρίς». Το εσωτερικό του είναι σε industrial και vintage ρυθμούς, ενώ εκεί το μοντέρνο συναντά το κλασικό. Θα δεις κόσμο να κάθεται από νωρίς στα τραπεζάκια για καφέ και τσιμπολογήματα.

Όσο η μουσική δυναμώνει και αρχίζει να βραδιάζει αρχίζουν να πιάνουν μια θέση στο μπαρ. Θα βρεις ποτά και εντυπωσιακά κοκτέιλ καθώς και νόστιμα πιάτα για όλες τις ώρες!

Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Clumsies (@the_clumsies)

Balthazar

Το Balthazar είναι από τα πιο παλιά bar-restaurant των Αμπελοκήπων και φιλοξενείται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό στην οδό Τσόχα, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η μεγάλη σάλα του είναι διακοσμημένη με μοντέρνα και πολυτελή στοιχεία που δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για να χαλαρώσεις με την παρέα σου. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη αυλή με γαρδένιες, φοινικές και μουριές, κάτω από τις οποίες, θα απολαύσεις το ποτό σου μαζί με finger food ή κάτι από τα πολλά γευστικά του πιάτα.

Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balthazar (@balthazar_athens)

Belle Amie

Σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο υπάρχει από το 1968 το γνωστό «Belle Amie» ή αλλιώς «του Μπελαμή». Με μικρά διαλείμματα και μικρές αλλαγές, σήμερα αποτελεί ένα spot στον Πειραιά για καφέ, ποτό και ωραίες γεύσεις.

Το κτίριο είναι ανακαινισμένο και κοσμείται με τους πλούσιους πολυελαίους, τις βιεννέζικες καρέκλες, τις παλιές απλίκες και τα φερ φορζέ, προσπαθώντας να δημιουργήσει νοσταλγία και λίγη από την ατμόσφαιρα της παλιάς εποχής.

Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belle Amie Piraeus (@belleamiepiraeus)

Μέντα

Θα βρεις τη Μέντα σε ένα ιστορικό κτίριο στην Κηφισιά, το οποίο αποτέλεσε την εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού. Αυτό το αρχοντικό μεταμορφώθηκε σε ένα cozy καφέ, που θα σου θυμίσει την παλιά εποχή με σύγχρονες προσθήκες. Συνδυάζει το αριστοκρατικό με το μίνιμαλ στοιχείο και είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσεις ήσυχα τον καφέ σου είτε στο εσωτερικό είτε στην καταπράσινη αυλή που κυριαρχεί η μυρωδιά της μέντας!

Εκτός από καφέ και δροσερά κοκτέιλ, θα βρεις εξαιρετικά χειροποίητα γλυκά, διαφορετικά κάθε μέρα, ενώ πολύ συχνά πραγματοποιούνται βραδιές με live μουσική.

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Menta Café (@menta_cafe_kifisia)

Smoking Barrels

Γυρνώντας πίσω στο Θησείο, πρέπει να κάνεις μια βόλτα από το Smoking Barrels, ακόμη ένα νεοκλασικό της περιοχής. Είναι ένα μπαρ με ωραίο χαρακτήρα και μίνιμαλ αισθητική. Ανοίγει από το απόγευμα και εκεί συνήθως πηγαίνουν αποκλειστικά για την ποικιλία σε μπύρες, τα ποτά και τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Θα ακούσεις φοβερές μουσικές από guest DJs, οι οποίοι αναλαμβάνουν να διασκεδάσουν το κοινό πολύ συχνά.

Ηρακλειδών 56, Θησείο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smoking Barrels (@smokingbarrelsathens)

Κάνε μια βόλτα σε αυτά τα εντυπωσιακά νεοκλασικά για καφέ ή ποτό και σίγουρα θα νιώσεις στην ατμόσφαιρα, vibes της παλιάς Αθήνας!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
23 / position1: 429 / position2: 901
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb