THINK

Αυτό ήταν το πρώτο supermodel στον κόσμο, το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο

Dorothy Virginia Margaret Juba ή αλλιώς Dovima
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 15, 2023
Αυτό ήταν το πρώτο supermodel στον κόσμο, το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο

Το supermodel Dovima μπορεί να είναι σκοτεινό σήμερα, αλλά η ιστορία της είναι τόσο κλασική και τόσο σπαρακτική όσο κάθε ντίβα γίνεται ποτέ. Πρώτον, ήταν το πρώτο supermodel που χρησιμοποίησε μονολεκτικό όνομα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Dorothy Virginia Margaret Juba και το «Dovima» προήλθε από τα δύο πρώτα γράμματα των τριών ονομάτων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και ο τρόπος που η Dovima έγινε μοντέλο είναι εντυπωσιακός. Ένας συντάκτης της Vogue την ανακάλυψε ενώ περπατούσε στο δρόμο και στη συνέχεια την έστησε σε μια φωτογράφηση με τον Irving Penn την επόμενη κιόλας μέρα. Από εκεί, η άνοδός της ήταν εκπληκτικά γρήγορη. Δεν άργησε να γίνει η μούσα του θρυλικού φωτογράφου Richard Avedon και οι φωτογραφίες τους εξακολουθούν να είναι μερικές από τις πιο διάσημες στην ιστορία της μόδας.

Η Dovima, που ήξερε την αξία της, ζήτησε 60 δολάρια την ώρα ως αμοιβή. Αυτό ήταν ένα εκπληκτικό ποσό - υπερδιπλάσιο από αυτό που έβγαζαν άλλα μοντέλα εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά, οι φωτογράφοι και τα περιοδικά το έδιναν με χαρά, δίνοντάς της το όνομα «Το κορίτσι του δολαρίου ανά λεπτό». Έδειξε επίσης τα ταλέντα της στην οθόνη, παίρνοντας μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως το Funny Face με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, όμως, η Dovima δεν είχε αίσιο τέλος. Μετά από μια τρομερά επιτυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ τη δεκαετία του 1950, η Dovima άρχισε να χάνει τη λάμψη της. Ποτέ τυχερή στον έρωτα, έζησε δύο διαζύγια. Όταν παντρεύτηκε για τρίτη φορά, ήταν με τον σύζυγό της μόνο τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει.

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, το αστέρι της Dovima δεν είχε απλώς ξεθωριάσει. Είχε εξαυλωθεί. Αφού επέστρεψε με τους γονείς της στη Φλόριντα, προσπάθησε να διατηρήσει την παλιά αίγλη της καριέρας της. Απέτυχε. Σύντομα, δούλευε ως οικοδέσποινα σε μια πιτσαρία στο Φορτ Λόντερντεϊλ. Δεν θα μπορούσε να ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Dovima είχε οραματιστεί το μέλλον της ενώ πόζαρε για τον Richard Avedon και η κακή τύχη δεν σταμάτησε.

Τον Μάιο του 1990, το 62χρονο πρώην μοντέλο πέθανε από καρκίνο στο συκώτι, αφήνοντας πίσω του ελάχιστα. Εκτός, δηλαδή, από τη μόνιμη κληρονομιά της στη φωτογραφία μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 481 / position2: 1063
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb