THINK

7 διαφορετικές προσωπικότητες του χρήματος: Σε ποια ανήκεις;

Η γνώση του τύπου της προσωπικότητας χρήματος που διαθέτεις, μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις καλύτερες οικονομικές αποφάσεις στο μέλλον.
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
7 διαφορετικές προσωπικότητες του χρήματος: Σε ποια ανήκεις;
Collage

Το ενοίκιο, οι λογαριασμοί, τα γενέθλια, τα ποτά μετά τη δουλειά, κλπ - το ποσό που πρέπει να πληρώνουμε σε μηνιαία, εβδομαδιαία και μερικές φορές καθημερινά έξοδα, μπορεί μερικές φορές να μας κάνει να αισθανόμαστε συντετριμμένοι και να μας δημιουργεί μόνιμη ανησυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πώς αντιμετωπίζεις τα οικονομικά σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητά σου και την ψυχοσύνθεσή σου.

Υπάρχουν 7 είδη προσωπικότητας όσον αφορά τα οικονομικά. Εσύ σε ποιο ανήκεις;

Ο ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ

Είναι αυτός που είναι τυπικός μέχρι αηδίας με τις πληρωμές και βάζει τις οικονομικές υποχρεώσεις πάνω από όλα, περιορίζοντας όμως έτσι τις προσωπικές του ανάγκες. Ο ψυχαναγκαστικός χρηματοδότης συνδέει τα χρήματα με την οικονομική ελευθερία, την ασφάλεια και την ευτυχία, αλλά αυτό μπορεί να έχει ένα τίμημα όταν πρόκειται για τη συνολική ευημερία του!

Ο ΛΟΓΙΚΟΣ

Είναι ο τύπος που κάνει αποταμίευση και δεν παίρνει ποτέ ρίσκα με τα οικονομικά. Κάποιος που πάντα αποταμιεύει είναι απίθανο να διακινδυνεύσει, όπως το να επενδύσει. Αν και η αποταμίευση είναι αναμφίβολα καλό πράγμα, αξίζει να αποδώσεις όμως ένα μικρό ποσό από αυτές τις οικονομίες σε επενδύσεις που θα μπορούσαν να πολλαπλασιάσουν τα χρήματά σου.

Ο ΔΟΤΙΚΟΣ

Είναι αυτός που λέμε ..people pleaser. Κάνει συνεχώς δώρα, κερνάει τα ποτά, κάνει τραπέζια και γενικώς, αναλαμβάνει τα ...χρέη ολονών. Αν και είναι υπέροχο να κακομαθαίνεις αυτούς που αγαπάς, αναρωτήθηκες ποτέ: «Το κάνω αυτό για να νιώσω καλύτερα;»

Ο WANNABE ΠΛΟΥΣΙΟΣ

Είναι αυτός που θα ξοδέψει χρήματα για να πάρει το πιο ακριβό κινητό, το ρούχο μεγάλου οίκου μόδας και το χρυσό ρολόι, καθώς και οτιδήποτε θα τον κάνει να μοιάζει εύπορος και γκλαμουράτος. Το να ζεις πέρα από τις δυνατότητές σου μπορεί γρήγορα να κλιμακωθεί σε χρέος. Συχνά η χαρά της αγοράς είναι βραχύβια, αλλά οι επιπτώσεις του χρέους... θα διαρκέσουν.

Ο EXPERIENCE SPENDER

Ο αναζητητής εμπειρίας είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει τα χρήματά του για να αγοράσει υλικά πράγματα, όπως ρούχα, gadget ή τις πιο πρόσφατες τσάντες σχεδιαστών, αλλά αντ' αυτού δίνει προτεραιότητα σε εμπειρίες όπως ταξίδια, ακριβά δείπνα ή ίσως θεραπείες μασάζ και ημέρες σπα ως τρόπο χαλάρωσης. Αυτός ο τύπος τείνει να ζει τη στιγμή, χωρίς πολλά σχέδια για το μέλλον, αλλά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η μελλοντική του οικονομική σταθερότητα διακυβεύεται.

Ο ΧΑΟΤΙΚΟΣ

Αυτός ο τύπος βρίσκεται συχνά οικονομικά ξεκρέμαστος γιατί δεν έχει ιδέα τι γίνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό. Είναι συχνά αποδιοργανωμένος, αλλά μπορεί επίσης να προέρχεται από γενικότερο άγχος. Η διαχείριση των οικονομικών, όμως, θα προκαλέσει στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο άγχος μακροπρόθεσμα.

Ο ΑΝΗΣΥΧΟΣ

Είναι το ακριβώς αντίθετο του χαοτικού. Αγχώνεται συνεχώς για τα οικονομικά και τσεκάρει 10 φορές τη μέρα τον τραπεζικό του λογαριασμό. Η χρήση μιας εφαρμογής διαχείρισης χρημάτων είναι ένας καλός τρόπος για την καταπολέμηση της ανησυχίας. Η σωστή διαχείριση χρημάτων είναι καλή πρακτική και θα αυξήσει την εμπιστοσύνη τους στον εαυτό τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
2 / position1: 120 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb