SKIN CARE

Το λάθος που κάνουμε πολλές όταν ξυρίζουμε τα πόδια μας

Μήπως το κάνεις κι εσύ;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Το λάθος που κάνουμε πολλές όταν ξυρίζουμε τα πόδια μας
@shalicenoel

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι αποτρίχωσης. Οι συνεδρίες laser είναι πολύ δημοφιλείς, όπως και οι αποτρίχωση με κερί και ταινίες. Ωστόσο, υπάρχει και η κλασική παραδοσιακή, τοξύρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξύρισμα των ποδιών είναι αρκετά πιο ανέξοδος και γρήγορος τρόπος, ώστε να απαλλαγείς από τις τρίχες των ποδιών, έστω και για λίγο. Εδώ και δεκαετίες, η πλειοψηφία των γυναικών στηρίζεται σ’ αυτήν τη μέθοδο. Οι λόγοι είναι αυτοί που αναφέραμε ήδη. Αρχικά, γίνεται στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα. 

Στα αρνητικά, συγκαταλέγεται το γεγονό ότι χρειάζεται πολύ συχνή συντήρηση. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες ξυρίζουν τα πόδια τους περίπου 12 φορές το μήνα, δηλαδή μια φορά στις τρεις μέρες. Σε περίπτωση που δεν έχεις προγραμματίσει να το κάνεις, μπορεί να δεις αμέσως τρίχες που θα σε ενοχλήσουν.

Εννοείται ότι δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπου δεν σε ενδιαφέρει όντως να αφήσεις τις τρίχες. Στο κάτω κάτω, είναι επιλογή της κάθε μιας από εμάς. Αν, όμως, θέλεις λεία επιδερμίδα για να βάλεις ένα κοντό φόρεμα και βιάζεσαι τότε καταλήγεις να ξυριστείς. Ωστόσο, επειδή δεν έχεις χρόνο να μπεις στο ντους, μπορεί να το δοκιμάσεις σε στεγνή επιφερμίδα.

Γιατί το στεγνό ξύρισμα μπορεί να βλάψει το δέρμα σου

Το συνηθισμένο ξύρισμα στο ντους, είναι μια εμπειρία που δεν έχει πόνο. Ειδικότερα αν χρησιμοποιείς αφρό ξυρίσματος, δεν ενοχλείσαι. Βέβαια, υπάρχουν και τα απρόοπτα, στα σημεία που μπορεί να κοπείς, όπως το γόνατο ή ο αστράγαλος. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silk'n | #MySilknSolution (@silknsolution)

Ωστόσο, το στεγνό ξύρισμα, είναι πιθανότερο να προκαλέσει ερεθισμό. Οι ειδικοί δεν το συνιστούν καθόλου, γιατί το δέρμα δεν είναι καθόλου προετοιμασμένο για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τη στιγμή που θα το κάνεις, ο εγκέφαλός σου θα λάβει την εντολή για επiθεση. Έτσι, προκαλείται φλεγμονή. 

Εκτός αυτού, το ξύρισμα χωρίς νερό, μπορεί να προκαλέσει και άλλες παρενέργειες, όπως φαγούρα και κοψίματα. Επιπλέον, οι τρίχες μπορεί να αρχίσουν να γυρνούν προς τα μέσα. Ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, θα δεις ότι θα γίνει ακόμα χειρότερη η κατάσταση.

Αν δεν θέλεις να κατστρέψεις τον επιδερμικό φραγμό και να έχεις θαμπή επιδερμίδα, πρέπει να αποφύγεις αυτό το λάθος. Ακόμα κι αν βιάζεσαι υπερβολικά και αναγκαστείς να ξυριστείς γρήγορα, προσπάθησε να βάλεις οπωσδήποτε νερό. Ακόμα ένα κόλπο είναι να βάλεις λίγο σαπούνι στα πόδια σου πριν το δοκιμάσεις. Φυσικά, μην ξεχάσεις μετά να ενυδατώσεις πολύ καλά την επιδερμίδα σου με μια πλούσια κρέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb