WELLNESS

Μόλις βρήκες την τέλεια δικαιολογία για να τρως σοκολάτα

Πότε σου κάνει καλό
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Μόλις βρήκες την τέλεια δικαιολογία για να τρως σοκολάτα
Φωτογραφία από Karolina Grabowska

Αν είσαι πραγματική λάτρης της σοκολάτας, υπάρχουν έρευνες και νέα που θα σε ενθουσιάσουν. Μόλις βρήκες μια τέλεια δικαιολογία να τρώς σοκολάτα , τουλάχιστον μερικές μέρες το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε η σοκολάτα σου κάνει καλό

Λέγονται πολλά για τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Μπορεί να ακούς πολλά αρνητικά, αλλά φαίνεται να έχει και θετικά για την υγεία σου. Οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να σε οφελήσει ειδικά όταν έχεις περίοδο. Αυτές τις μέρες του μήνα που πραγματικά δυσκολεύεσαι και πονάς, μπορεί να σε ανακουφίσει. 

Πραγματικά, αν είσαι στην περίπτωση που πονάς αρκετά, έχεις κράμπες στην κοιλιά και δε μπορείς να κάνεις πολλά αυτές τις μέρες, τότε σου έχουμε καλά νέα. Αρχικά, πρέπει να ξέρεις, ότι δεν είσαι μόνη σ’αυτό. Οι λιγούρες που μπορεί να νιώθεις, παρουσιάζονται τουλάχιστον στις μισές γυναίκες. Σύμφωνα με ερευνητές, αυτές παρουσιάζονται σαν αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών. 

Αν έχεις παρατηρήσει, αυτό που λαχταράς πιο πολύ είναι γλυκά, ή τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σου προσπαθεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης, ώστε να αντιμετωπίσει τις εναλλαγές της διάθεσης και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Υπάρχουν τροφές που μπορείς να φας για να ανακουφίσεις τις κράμπες περιόδου. Η σοκολάτα, και πιο συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα, βρίσκεται ψηλά σε αυτή τη λίστα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Morgan Media Photography (@morganmediaphotography)

Γιατί να φας σοκολάτα όταν έχεις περίοδο

Η μαύρη σοκολάτα, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Σύμγωνα με το ένα κομμάτι 1 ουγκιάς μαύρης σοκολάτας 70% έως 85% έχει 64,6 mg μαγνησίου. Το μαγνήσιο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, βοηθά με τις κράμπες. Στην περίπτωση αυτή, βοηθά στη χαλάρωση της μήτρας, με αποτέλεσμα στη μείωση του πόνου.

Σύμφωνα με γιατρούς, τα οφέλη του μαγνησίου δεν εξαντλούνται στην ανακούφιση από τις κράμπες περιόδου. Εφόσον ηρεμεί το νευρικό σύστημα, είναι ιδανικό και για τους πονοκεφάλους. Επιπλέον, βελτιώνει τη διάθεση. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Clinical Pharmacology, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών, χημικών ουσιών που βοηθούν στη ρύθμιση των εναλλαγών της διάθεσης και επαναφέρουν την καλή διάθεση. Δηλαδή, είναι στην ουσία και mood booster. 

Ωστόσο, δεν ισχύουν τα ίδια και για την σοκολάτα γάλακτος. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Physiology, συγκρίνει τη μαύρη με τη γάλακτος. Διαπιστώθηκε ότι η μαύρη ήταν πολύ πιο αποτελεσματική στους πόνους περιόδου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb