SKIN CARE

Αυτό το συστατικό είναι το μυστικό της αντιγήρανσης: To έχει η κρέμα προσώπου σου;

Και πώς να το εφαρμόσεις στο πρόσωπο για τέλεια αποτελέσματα!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Αυτό το συστατικό είναι το μυστικό της αντιγήρανσης: To έχει η κρέμα προσώπου σου;

Η ρετινόλη, μια μορφή βιταμίνης Α, είναι ένα συστατικό που προστίθεται σε κρέμες, λοσιόν και ορούς δέρματος. Έχει αντιγηραντική δράση και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ακμής. Τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη είναι ευρέως διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή και ισχυρότερες συγκεντρώσεις ρετινοειδών διατίθενται με ιατρική συνταγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α με πολλές χρήσεις στη φροντίδα του δέρματος. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής και έχει αντιγηραντική δράση. Μπορείτε να αγοράσετε ρετινόλη χωρίς ιατρική συνταγή ή να επισκεφτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σας για να συζητήσετε πώς η ρετινόλη μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα που περιέχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις ρετινοειδών από ό,τι μπορείτε να πάρετε χωρίς ιατρική συνταγή.

Η ρετινόλη είναι μια τοπική θεραπεία που σημαίνει ότι την απλώνετε πάνω στο δέρμα, ενώ διατίθεται σε πολλές μορφές, όπως:

  • Κρέμες
  • Τζελ
  • Λοσιόν
  • Αλοιφές
  • Οροί.

Η ρετινόλη χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές ως συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα.

Τι κάνει η ρετινόλη για το δέρμα;

Η ρετινόλη αυξάνει την παραγωγή των κυττάρων του δέρματος. Βοηθά στην απόφραξη των πόρων. Η ρετινόλη απολεπίζει επίσης το δέρμα σας και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, δίνοντας στο δέρμα μας μια πιο φρέσκια, γεμάτη όψη.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι προϊόντων ρετινόλης;

Τα φάρμακα που βάζουμε στο δέρμα μας ονομάζονται «τοπικά». Υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά προϊόντα με ρετινοειδή διαθέσιμα, όπως:

Aδαπαλένη (Differin®, Epiduo®).
Αλιτρετινοΐνη (Panretin®).
Βεξαροτένιο (Targretin®).
Ταζαροτένη (Tazorac®, Avage®).
Τρετινοΐνη (Atralin®, Avita®, Refissa®, Renova®, Retin-A®, Tretin-X®).

Πόσο καιρό χρειάζεται η ρετινόλη για να δράσει;

Η ρετινόλη αρχίζει να δρα στα κύτταρά αμέσως, αλλά θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να δεις μια βελτίωση στην όψη και την αίσθηση του δέρματός σου. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση του δέρματός, μπορεί να φαίνεται χειρότερη στην αρχή καθώς προσαρμόζεται στο νέο σχήμα.

Πώς πρέπει να τη χρησιμοποιείς για μέγιστο αποτέλεσμα;

Το νέο trend του TikTok είναι το #retinolsandwitch και προτείνει να φορέσεις ενυδατική πριν και μετά τη χρήση της ρετινόλης, για την αποφυγή ερεθισμών στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
3 / position1: 573 / position2: 1595
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb