6 Μαγαζιά στην Αθήνα για λατινοαμερικάνικη κουζίνα

Πικάντικες και ιδιαίτερες επιλογές, νάτσος και τορτίγιες μαζί με παγωμένες λαχταριστές μαργαρίτες ή τεκίλες!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 25, 2023
6 Μαγαζιά στην Αθήνα για λατινοαμερικάνικη κουζίνα
@amigos.mexican / instagram

Η Αθήνα είναι ξεκάθαρα η πόλη που μπορείς να δοκιμάσεις δεκάδες διαφορετικές κουζίνες! Μπορείς εύκολα απολαύσεις αυθεντική λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Είτε αυτό σημαίνει μεξικάνικα στέκια, είτε βραζιλιάνικες λαχταριστές γεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πικάντικες και ιδιαίτερες επιλογές, νάτσος και τορτίγιες μαζί με παγωμένες λαχταριστές μαργαρίτες ή τεκίλες, έχουν γίνει μια από τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσεις στην έξοδό σου.

Όταν λοιπόν το να οργανώσεις ένα ταξίδι για Λατινική Αμερική δεν φαντάζει τόσο εύκολο, μπορείς μόνο σε λίγα λεπτά να βρεθείς σε ένα από τα 6 μαγαζιά που θα βρεις παρακάτω, και να απολαύσεις εύκολα και γρήγορα λατινοαμερικάνικα πιάτα που θα σε «ταξιδέψουν»!

Hopper’s

Το Hopper’s είναι ένα ψαγμένο στέκι με βραζιλιάνικο street food που θα σε εντυπωσιάσει. Ό,τι βρεις εκεί δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Αθήνα! Τα περισσότερα πιάτα τους έχουν ως βασικό στοιχείο την ταπιόκα, ένα αγαπημένο υλικο της λατινοαμερικάνικης κουζίνας, ένα άλευρο από τη ρίζα της μανιόκα. Η πίτα από ταπιόκα δεν έχει γεύση, κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές συνταγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Ηopper’s τη φτιάχνουν σε πολλές παραλλαγές, γλυκές και αλμυρές, με μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και λαχανικά αλλά και με σοκολάτα και φρούτα! Αν το επισκεφθείς μην παραλείψεις να δοκιμάσεις  coxinhas: κροκέτες γεμισμένες με κρέμα τυριού και κοτόπουλο, acarajé: παραδοσιακό βραζιλιάνικο ψωμί από αλεσμένα μαυρομάτικα φασόλια τηγανισμένο σε λάδι από φοίνικα, γεμισμένο με γαρίδες ή κρέας και μια ιδιαίτερη σάλτσα που ονομάζεται vatapá, και φυσικά αrepas: πίτες από αλεσμένη ζύμη καλαμποκιού η οποία γεμίζεται με διάφορες νοστιμιές!

Βύσσης 22, Μοναστηράκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hopper’s | Athens (@hoppers.athens)

La caza azul

Ένα μοναδικό μεξικάνικο σκηνικό, που σε ταξιδεύει αυτόματα στη Λατινική Αμερική θα συναντήσεις στο Περιστέρι. Δεν είναι μόνο οι φινετσάτες τεχνοτροπίες, το floral γκράφιτι και οι αναπαυτικές καρέκλες, αλλά ακόμη, το κοτόπουλο νανάκι Pollo a la brasa, με salsa a la brasas, το αναζωογονητικό cheviche, αλλά και quesadillas, enchiladas και chimichangas σε όλες τις εκδοχές. Όλα αυτά θα σε συναρπάσουν και θα σου προσφέρουν το πιο cool γαστρονομικό ταξίδι στην λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Το αποκορύφωμα: τα λαχταριστά signature cocktails!

Θηβών 143, Περιστέρι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • LA CASA AZUL • (@_la_casa_azul_)

 

CHE Cocina y Barra Sudamericana

Στο CHE θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς αυθεντική λατινοαμερικάνικη κουζίνα σε έναν εντυπωσιακό χρωματιστό χώρο με μια πανέμορφη tropical αυλή. Θα σε μεταφέρει στο mood Λατινικής Αμερικής όχι μόνο με τη μουσική του αλλά και με την τεράστια τοιχογραφία που απεικονίζει τη Frida Kahlo. Δεν πρέπει να εγκαταλείψεις το CHE χωρίς να δοκιμάσεις tacos με χοιρινό τύπου pibil, chimichangas με black angus μοσχάρι σε διάφορες εκδοχές, και τα πρωτότυπα κοκτέιλ του. Όλα αυτά, θα σου προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στον Πειραιά!

Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHE Cocina Sudamericana (@che_piraeus)

Κίτρινος Σκίουρος

Ο Κίτρινος Σκίουρος είναι ένα βραζιλιάνικο εστιατόριο με φιλικό κλίμα και ιδιαίτερο φαγητό. Μπορεί εύκολα να γίνει το στέκι σου, αφού το περιβάλλον σε κάνει να νιώθεις οικεία και άνετα μέσα στα έντονα χρώματά του.

Το αγαπημένο μενού του κοινού περιλαμβάνει «Coxinhas», αφράτες κροκέτες με κοτόπουλο και μια πλούσια και γευστικότατη σαλάτα «Del Caribe» με πρασινάδες, φρούτα και σάλτσα μάνγκο. Την παράσταση κλέβουν επίσης τα τυπικά βραζιλιάνικα επιδόρπια, όπως κρέμα καραμελωμένη με ρούμι και σταφίδες. Για ένα σούπερ γεύμα δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σου ένα δροσιστικό Caipirinha – το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας!

Δημητρέσσα 21, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη alternative_life (@alterlifegreece)

Αmigos

Το Amigos, είναι ένας χώρος με μεξικάνικα αρώματα που θα σε μυήσει στην λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Οι σπεσιαλιτέ του είναι γνωστές: tacos, λαχταριστά burritos ή enchiladas και churros με σοκολάτα για κλείσιμο. Αγαπημένα πιάτα ωστόσο, είναι τα tacos με πικάντικο κοτόπουλο, οι fried quesadillas με κιμά, chimichanga και enchiladas με κοτόπουλο και το chocolate orange souffle.Και όλοι μιλούν για την smokey margarita αλλά και την κλασική εκδοχή της που συνοδεύει άψογα όλες τις μεξικάνικες γεύσεις.

Στο Amigos θα βρεις και βραδιές με live μουσική, σε ρυθμούς salsa για να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες!

Μ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη | Κύπρου 65, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amigos Mexican Bar Restaurants (@amigos.mexican)

Comal

Ένα εστιατόριο στο Χαλάνδρι, επηρεασμένο κυρίως από το Μεξικό με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και διακόσμηση. Φαίνεται να έχει φέρει λατινοαμερικάνικο αέρα στην Αθήνα, εκλεπτυσμένες γεύσεις και προσεγμένες επιλογές στα υλικά και τις πρώτες ύλες. Εκεί θα βρεις γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και θα μείνεις με την καλύτερη εντύπωση. Mole αμυγδάλου, carnitas, tacos με slaw από jicama και φυσικά spicy taco margarita είναι στις τοπ επιλογές του κοινού!

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη COMAL (@comal.athens)

Η λατινοαμερικάνικη κουζίνα τον τελευταίο καιρό έχει κατακτήσει τους Αθηναίους, γι’ αυτό και ανακαλύπτουμε συνέχεια φοβερά στέκια που θα σε κάνουν να ξεχάσεις πού πραγματικά βρίσκεσαι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
16 / position1: 230 / position2: 942
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb