ΣΧΕΣΕΙΣ

5 βήματα για έχεις έναν πιο υγιή χωρισμό

Τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις
Από το NEWSROOM
5 βήματα για έχεις έναν πιο υγιή χωρισμό
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Ο χωρισμός είναι κάτι σε αυτή τη ζωή που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Όλοι θα τον ζήσουμε έστω μια φορά, συνήθως παραπάνω. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο επώδυνος. Να μην πονέσει δεν μπορεί, αλλά θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με συμπόνια και ωριμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Kate Hudson στην ταινία «How to Lose a Guy in 10 days» γράφει ένα άρθρο για το πως να χωρίσεις με έναν άντρα μέσα σε δέκα ημέρες και για να το καταφέρει, φέρεται αρκετά υπερβολικά, ώστε να οδηγήσει τη νέα σχέση της σε χωρισμό. Ο Matthew McConaugheyα από την άλλη έχει βάλει στοίχημα για σχεδόν το αντίθετο. Ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε γυναίκα να τον ερωτευτεί μέσα σε δέκα ημέρες. Και γι’ αυτό έχει και περισσότερη υπομονή. Ωστόσο κανένας από τους δυο δεν περίμενε να ερωτευτεί πραγματικά.

Τα κόλπα που χρησιμοποιεί η Kate Hudson προφανώς είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Γιούτα, οι περισσότεροι από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες χωρισμού είναι πολύ πιο σοβαροί, όπως η προσωπικότητα ή η απομάκρυνση του συντρόφου, ή η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Αν έχετε φτάσει κοντά στην απόφαση να χωρίσετε ακολουθούν 5 πράγματα που θα ήταν καλό να κάνετε για να χωρίσετε πιο ομαλά και να μην είναι τόσο επώδυνο για κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτα σιγουρευτείτε

Μην βιάζεστε, πάρτε το χρόνο σας και φτιάξτε ένα σχέδιο βήμα – βήμα. Προσπαθήστε αρχικά να βελτιώσετε τη σχέση σας, κλείνοντας ανοιχτές πληγές και επικοινωνώντας αυτά που σας ενοχλούν ώστε να μην βγάλετε πικρία ή κακία αργότερα.

Να έχετε συμπόνια

Τα συναισθήματα που θα προκύψουν θα είναι και από τις δυο πλευρές, οπότε θα ήταν καλό να είστε ειλικρινείς αλλά και ευγενικοί ταυτόχρονα. Αυτό που λένε «τέλειος χωρισμός» δεν υπάρχει πουθενά, αλλά μπορείτε να τον διαχειριστείτε όσο καλύτερα μπορείτε.

Ο χωρισμός πρέπει να γίνεται σχεδόν πάντα από κοντά

Πρέπει να δείξετε σεβασμό στον άλλον, επιλέγοντας μια ουδέτερη τοποθεσία συνάντησης ώστε αν κάποιος έχει συναισθηματική φόρτιση να μην αισθανθεί άβολα σε δημόσιο χώρο. Πάντως υπάρχει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, όταν πρόκειται για μια σχέση που είχε κακοποίηση ή μια σχέση λίγων ραντεβού.

Μην έχετε επαφές αργότερα

Οι αποστάσεις είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν, κυρίως τον πρώτο καιρό μετά τον χωρισμό. Ο καθένας παίρνει τον χρόνο του, δείχνοντας σεβασμό στις αποφάσεις και επιλογές του άλλου. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια, δυο πρώην σύντροφοί μπορούν να παραμείνουν φίλοι, αλλά πάντα πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να επουλωθούν τα συναισθηματικά τραύματα.

Ο εαυτός σας χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει

Ένας χωρισμός δεν είναι μόνο μια συνθήκη μόνο αρνητική, κι αυτό γιατί σας δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείτε. Το να είστε ευτυχισμένοι και μόνοι σας είναι δύσκολο, αλλά έχετε έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα και να μάθετε μέσα από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 499 / position2: 978
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb