ENTERTAINMENT

Αν δεν είδες ακόμα τη σειρά που σπάει όλα τα ρεκόρ στο Netflix τότε ξεκίνα

Το «Wednesday» μπορεί να μην είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά δεν απογοητεύει
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Αν δεν είδες ακόμα τη σειρά που σπάει όλα τα ρεκόρ στο Netflix τότε ξεκίνα
@rottentomatoes.com

Έκανε πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου. Την πρώτη εβδομάδα προβολής του το Netflix ανακοίνωσε πως έσπασε το ρεκόρ της 4ης σεζόν του Stranger Things έχοντας 341 εκατομμύρια ώρες προβολής. Αυτό έκανε τους ανθρώπους της πλατφόρμας να τρίβουν τα χέρια τους, ωστόσο η εβδομάδα που ακολούθησε ήταν ακόμα καλύτερη με 411 εκατομμύρια ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι που σημαίνει πως μόλις με δυο εβδομάδες προβολής έχει ανέβει στην 5η θέση των σειρών στην ιστορία της πλατφόρμας. Ο λόγος φυσικά για το «Wednesday» σε σκηνοθεσία Tim Burton. Έστω και στα μισά επεισόδια...

Η σειρά για όσους δεν γνωρίζουν στηρίζεται στο σχεδόν αιωνόβιο καρτούν της «Addams Family», που αν δεν το γνωρίσατε από τα κόμικς ή τα καρτούν στην τηλεόραση, τότε σίγουρα θα το πήρε το μάτι σας, στις δυο ταινίες του Barry Sonnenfeld το 1991 και το 1993. Εκεί η Christina Ricci έκλεψε την παράσταση ως Wednesday και ο χαρακτήρας, αν και πάντα είχε ενδιαφέρον, αγαπήθηκε ακόμα πιο πολύ.

Κι έτσι, περίπου 30 χρόνια μετά, η Christina Ricci έχει άλλον ρόλο στην σειρά που ξεκίνησε ο μάστερ των dark παραμυθιών Tim Burton και συνέχισε η Gandja Monteiro και ο James Marshall, με τον ρόλο της Wednesday να καταλήγει στην Jenna Ortega. Ευτυχώς…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά δεν είναι όσο dark θα θέλαμε. Παραείναι εφηβική, χωρίς αυτό να ήταν κακό αν συνδυαζόταν και με την απαραίτητη darkίλα που πάντα έχει το «Addams Family», όπως για παράδειγμα συμβαίνει σε μια άλλη σειρά του Netflix, στο «Chilling Adventures of Sabrina».

Ωστόσο, ο Burton διείδε το ταλέντο της Ortega στον αυτοσχεδιασμό και της έδωσε ελευθερία κινήσεων. Οπότε παίρνοντας όλη σχεδόν τη σειρά πάνω της, την μετατρέπει σε αξιοπρόσεκτη και αξιοπρεπέστατη. Μπορεί να μας χάλασαν λίγο κάποια πράγματα, αλλά εν τέλει δεν χαλαστήκαμε συνολικά.

Η Wednesday λοιπόν γνωστή απροσάρμοστη και αντικοινωνική, πηγαίνει σε ένα σχολείο με το ζόρι για να πάψει να είναι διαρκώς παρέα με τον εαυτό της. Εκεί αρχικά θα προσπαθήσει να αποδράσει, αλλά σιγά σιγά θα βρει λόγους να κάτσει. Όπως ένα τέρας που κάνει φόνους ή η σύνδεση της με το παρελθόν του τόπου αλλά και του σχολείου.

Η σειρά σίγουρα αξίζει να τη δεις, δεν είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά δεν είναι απογοήτευση. Το Netflix σίγουρα τρίβει τα χέρια του, οι φήμες λένε ότι η δεύτερη σεζόν θα είναι έτοιμη το 2024 και θα ήθελα πολύ να δω πόσους φαν θα χάσει με όλο αυτό κενό διάστημα. Πάντως τίποτα δεν είναι τυχαίο, δεν φτάνει μόνο το background για να κάνει τέτοια ρεκόρ, οπότε έχει αξία να δείτε το «Wednesday» λόγω Burton και λόγω Ortega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 213 / position2: 862
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb