ΥΓΕΙΑ

Χειμερινή κούραση: Αυτά είναι τα συμπτώματα και πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις

Όλοι νιώθουμε τις επιπτώσεις των πιο σκοτεινών ημερών
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Χειμερινή κούραση: Αυτά είναι τα συμπτώματα και πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις

Υπάρχουν πολλά να περιμένουμε τους πιο κρύους μήνες. Είναι καιρός για νόστιμες ζεστές σοκολάτες, ζεστά χειμωνιάτικα πουλοβεράκια και να δoύμε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η πιο εύκολη σεζόν. Ο κρύος, υγρός καιρός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή έστω σκαμπανεβάσματα στην ψυχική σας υγεία και νομίζω ότι όλοι αρχίζουμε να νιώθουμε τις επιπτώσεις των μεγαλύτερων βραδιών και των πιο σκοτεινών ημερών.

Ολοι αισθανόμαστε τις επιπτώσεις του ψυχρότερου καιρού και των σκοτεινών ημερών. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η κούραση που νιώθετε αυτή την εποχή του χρόνου, η οποία μερικές φορές αποκαλείται «χειμωνιάτικη κούραση», είναι φυσιολογική, αλλά αυτό δεν το κάνει πιο ευχάριστο όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι σε ένα σκοτάδι- έχεις από το πρωί αυτό το απαίσιο αίσθημα λήθαργου καθ' όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό, όπως η έλλειψη ηλιακού φωτός που ανακατεύει τις ορμόνες σας και διαταράσσει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης και έλλειψη βιταμίνης D. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα και να νικήσετε τη χειμερινή ύφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί στο Supplement Place, μια εταιρεία με υγιεινά, φυσικά συμπληρώματα, έχουν συγκεντρώσει μερικές κορυφαίες συμβουλές για να ξεπεράσετε τη διαρκή κούραση που είναι πολύ γνωστή αυτή την εποχή του χρόνου. Εφαρμόστε τα στην πράξη και δεν θα αργήσει να αρχίσετε να βλέπετε μια βελτίωση.

Ο ύπνος είναι το κλειδί τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία, καθώς και για την καθημερινή σας λειτουργία. Χωρίς ύπνο, είστε πιο επιρρεπείς σε προβλήματα χαμηλής διάθεσης και συγκέντρωσης, καθώς και σε θέματα υγείας όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Επομένως, πιθανότατα δε θα σας εκπλήξει πολύ το γεγονός ότι η διασφάλιση ότι ακολουθείτε μια καλή ρουτίνα ύπνου είναι το κλειδί για να σας βοηθήσει να νικήσετε τη χειμερινή κόπωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να συνεχίσετε να επιδιώκετε τον χρυσό κανόνα για οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα: «Δεν χρειάζεστε περισσότερο ύπνο τον χειμώνα από οποιονδήποτε άλλο μήνα».

Το κλειδί, λοιπόν, είναι η ποιότητα του ύπνου. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να «πηγαίνετε για ύπνο και να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα κι αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε», γιατί «αυτή η ρουτίνα βοηθά να ρυθμίσετε το ρολόι του σώματός σας και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας».

Ο καλός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας τον Ιανουάριο

Θα πρέπει επίσης να στοχεύσετε να περιορίσετε τον χρόνο σας στην οθόνη το βράδυ, καθώς «η έκθεση στο φως περιορίζει την ποσότητα μελατονίνης που παράγει ο εγκέφαλός σας» και η άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η άσκηση μας βοηθά να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στα βαθύτερα στάδια του ύπνου.

Χαλαρώστε

Η χαλάρωση είναι σημαντική, πάντα. Η καθημερινή ζωή μπορεί να είναι αγχωτική, ειδικά αυτή τη στιγμή. Η εργασία από το σπίτι έχει αυξήσει την πίεση των εργάσιμων ημερών μας και η κρίση κόστους ζωής έχει κάνει αυτή τη χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για όλους.

Το άγχος που έχει προκαλέσει αυτό «συμβάλλει πραγματικά στη χειμερινή κούραση» και το γεγονός ότι «αισθανόμαστε πιεσμένοι να κάνουμε τα πάντα κατά τη διάρκεια μικρότερων ωρών της ημέρας» δε βοηθάει πραγματικά. Επομένως, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να χαλαρώσετε, ίσως δοκιμάζοντας «γιόγκα, ασκήσεις αναπνοής ή διαλογισμό» ή απλώς σηκώνοντας τα πόδια σας για να ακούσετε το αγαπημένο σας podcast ή να παρακολουθήσετε την τελευταία σας εμμονή στο Netflix.

Φαγητό

Το φαγητό είναι τόσο σημαντικό για την ευεξία σας, ίσως περισσότερο αυτή την εποχή του χρόνου από οποιαδήποτε άλλη. Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας σε υψηλά επίπεδα όλη την ημέρα και θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να αποτρέψετε τα χειμερινά κρυολογήματα και τη γρίπη.

Μπορείτε να «επιλέξετε χειμωνιάτικα λαχανικά όπως καρότα, παστινάκια και γογγύλια» και να τα δοκιμάσετε σε μια σούπα για να σας ζεστάνει.

Μην ξεχνάτε τις βιταμίνες σας

Σύμφωνα με το Supplement Place, έχει σημειωθεί αύξηση 26% στον αριθμό των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για τη βιταμίνη D από τον Μάρτιο. Υπάρχει και καλός λόγος για αυτό. Η βιταμίνη D «δεν βοηθά μόνο στην οικοδόμηση γερών οστών, που είναι η κοινή παρανόηση», αλλά έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην ικανότητά σας να κοιμάστε πέφτετε και παραμένετε κοιμισμένοι και μπορεί επίσης να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία.

Το σώμα μπορεί να παράγει βιταμίνη D μόνο «μετά την έκθεση του δέρματος στο φως του ήλιου, επομένως με τις μειωμένες ώρες φωτός της ημέρας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στερούνται αυτής της ζωτικής βιταμίνης».

Υπάρχουν και άλλες βιταμίνες που θα κάνουν καλά πράγματα για τα ενεργειακά σας επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β, Β-12 και C, τις οποίες μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψή σας μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 314 / position2: 1029
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb