ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι κρύβουν οι μισές γυναίκες από τον σύντροφό τους

Μια δημοσκόπηση που ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα
Από το NEWSROOM
Τι κρύβουν οι μισές γυναίκες από τον σύντροφό τους
@healthywomen.org

Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσα σε 2.000 γυναίκες εκ μέρους εταιρείας προϊόντων για την εμμηνόπαυση, ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα γύρω από αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια στις δυο γυναίκες θα αποφασίσει να την περάσει μόνη της, αποκρύπτοντας τη μετάβαση από τον σύντροφο της, θα την κρατήσει μυστικό και θα την αντιμετωπίσει ως ταμπού.

Το 43% από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν ένιωθαν ολομόναχες. Από τα υπόλοιπα στατιστικά προκύπτουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα:

  • Δυο στις δέκα αποκάλυψαν την εμμηνόπαυση σε κάποια γυναίκα συγγενή
  • Το ένα πέμπτο των γυναικών, την απέκρυψαν αρχικά από όλους
  • Το 77% δεν την αποκάλυψε ούτε στη μητέρα του ενώ η πλειονότητα δεν το έκανε ούτε στο φιλικό περιβάλλον

Τρεις στις τέσσερις γυναίκες δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον επαγγελματία από τον τομέα της υγείας, ώστε να συζητήσουν και να μάθουν πράγματα γύρω από τη νέα αυτή φάση της ζωής τους. Οι νεότερες που συμμετείχαν στην έρευνα μάλιστα, δήλωσαν κατά 39% ότι τρέμουν στην ιδέα της εμμηνόπαυσης.

Ωστόσο, προέκυψαν και κάποια αισιόδοξα μηνύματα. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες, δήλωσαν πως ανακουφίστηκαν από το τέλος του μηνιαίου κύκλου, αλλά και τα έξοδα γυναικολογικών προϊόντων υγιεινής. Οι 4 στις 10 είδαν την εμμηνόπαυση ως ευκαιρία για πιο απελευθερωμένο σeξ, αφού ήταν επιτέλους χαλαρές να το απολαύσουν χωρίς τον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή χρησιμοποιώντας μέθοδο αντισύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ευρήματα της έρευνας σχολιάστηκαν, εκτός από την ιατρική κοινότητα και από προσωπικότητες των media, οι οποίοι έκαναν λόγο για φόβο απέναντι στην εμμηνόπαυση, για την ντροπή που νιώθουν οι γυναίκες και η οποία οφείλεται σε μια κοινωνία με ηλικιακό ρατσισμό, και κάλεσαν τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα ώστε να μην είναι ολομόναχες.

«Η καμπάνια στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος της εμμηνόπαυσης ως ταμπού· στο να μην ντρέπεσαι να μιλήσεις γι΄αυτήν», ανέφερε η Δρ Jane Davis από το Primary Care Women’s Health Forum, μια ομάδα 10.000 επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υγεία της γυναίκας και πρόσθεσε: «Είναι η ιστορία της μητέρας και κόρης που ακούγεται ξανά και ξανά: “Η μαμά μου δεν μου είπε ποτέ πώς θα είναι η εμμηνόπαυση”. Βελτιώνεται στο πεδίο της συζήτησης ωστόσο μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Η εμμηνόπαυση είναι μια μετάβαση που πρέπει να γιορτάζεται επειδή τα πράγματα γίνονται καλύτερα μετά. Το παν είναι να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, να γίνονται αυτές οι συζητήσεις μεταξύ των διαφορετικών γενεών και να μη φοβάται καμία να ζητήσει τη βοήθεια ενός επαγγελματία υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 172 / position2: 1270
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb