ΣΧΕΣΕΙΣ

10 πράγματα που δεν πρέπει να πεις στο άλλο σου μισό

Αυτές είναι οι πιο ...επικίνδυνες ατάκες που μπορείς να πεις
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
10 πράγματα που δεν πρέπει να πεις στο άλλο σου μισό
Image by

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλό πλεον να τα αποφεύγεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι άντρες είναι μ@λ@κες

Ναι, ξέρω ότι ίσως έχεις πληγωθεί στο παρελθόν, αλλά αυτή η στάση είναι τοξική. Ας το αναποδογυρίσουμε για ένα δευτερόλεπτο. Ας πούμε ότι ήσουν σε ραντεβού με έναν άντρα που είπε ότι όλες οι γυναίκες είναι τρελές ή ψυχοπαθείς ή τσ$%^λες, θα ήθελες να βγείτε ραντεβού; Οχι! Θα νόμιζες ότι ήταν ένας σοβινιστής μ@λ@κ@ς!

Φαίνομαι χοντρή;

Απάντησε ποτέ ναι σε αυτή την ερώτηση κάποιος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας; Αυτό που πραγματικά ρωτάς είναι: με βρίσκεις ακόμα θελκτική; Επειδή νομίζω ότι έχω πάρει κάποια κιλά και θέλω να βεβαιωθώ ότι εξακολουθείς να με θέλεις. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα επιθυμητό στο να είσαι ανασφαλής. Το πιθανότερο είναι ότι απλώς θα εκνευριστεί με την ερώτηση και εσύ μειώνεις την αξία σου έστω και με το να την κάνεις.

Ο πρώην μου δεν θα το έκανε ποτέ αυτό

Δεν υπάρχει ποτέ καλός λόγος να τον συγκρίνεις με τον πρώην σου, τουλάχιστον όχι όταν γίνεται σύγκριση για το πόσο καλύτερος ήταν ο πρώην. Ας το αναποδογυρίσουμε ξανά, πώς θα σου φαινόταν αν σε συνέκρινε με την πρώην του και υποδείκνυε τους τρόπους με τους οποίους υστερούσες; Μπορείς να του εκφράσεις τις ανεκπλήρωτες ανάγκες σου με τρόπο που να μην τον κάνει να αισθάνεται αγανακτισμένος μαζί σου.

"Όχι, τίποτα δεν έχω" ... όταν κάτι δεν πάει καλά

Μην περιμένεις να διαβάσει το μυαλό σου. Ναι, ξέρω ότι θα προτιμούσες να είναι σε θέση να κατανοήσει κάθε σκέψη και συναίσθημά σου  και να τα διαχειριστεί ανάλογα, αλλά αυτή δεν είναι η δουλειά του και δεν είναι δυνατό. Η συναισθηματική ωριμότητα προέρχεται από την αναγνώριση των αναγκών σου και την έκφραση τους με τρόπο που δεν κατηγορεί ή ντροπιάζει τον σύντροφό σου.

"Τι είμαστε;"

Το γεγονός είναι ότι στη σωστή σχέση με κάποιον που βρίσκεται στην ίδια σελίδα με εσένα, δεν χρειάζεται πραγματικά να κάνεις επίσημη συζήτηση για τη σχέση και το πού πηγαίνουν τα πράγματα. Το να φέρεις «τη συζήτηση» με αναγκαστικό τρόπο θα τον κάνει απλώς να αισθανθεί πίεση και στη συνέχεια ολόκληρη η ισορροπία ισχύος της σχέσης απορρίπτεται αν δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί με τον τρόπο που θέλεις. 

Πρέπει να μιλήσουμε

Υπάρχει πιο ανατριχιαστικός συνδυασμός λέξεων από αυτόν; Νομίζω πως όχι.

Μην αναφέρεις πράγματα που έκανε στο παρελθόν για τα οποία τον έχεις ήδη συγχωρήσει

Μην το κάνεις αυτό, μην κρατάς απολογισμό για όλα όσα έχει κάνει λάθος. Αν τον συγχωρείς για κάτι, συγχώρεσέ τον για αυτό και ξεπέρασέ το.

"Τι σκέφτεσαι;"

Δεν θέλεις πραγματικά να μάθεις τι σκέφτεται, θέλεις να μάθεις αν σκέφτεται για εσάς και εάν σκέφτεται τη σχέση. 

"Όλοι με παρατάνε ή με κερατώνουν"

Δε χρειάζεται πραγματικά να μοιραστείς αυτές τις πληροφορίες – δε θα σε λυπηθεί, αντίθετα, μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα.

"Πού ήσουν;"

Σε κανέναν δεν αρέσει να του κάνουν έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 1694 / position2: 0
× PINK.GR
Nextweb