WELLNESS

Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν κοιμάσαι λιγότερο από έξι ώρες

Οι κίνδυνοι για τον οργανισμό
Από το NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν κοιμάσαι λιγότερο από έξι ώρες
Photo by Lux Graves on Unsplash

Αρκετοί άνθρωποι δεν κοιμούνται πολλές ώρες και ίσως κι εσείς να είστε ένας από αυτούς. Δεν συμπληρώνετε 8ωρο; Προτιμάτε το ξενύχτι αλλά έχετε και πρωινό ξύπνημα και προτιμάτε να χάσετε λίγο ύπνο από το να μην ξενυχτήσετε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν το κάνετε αυτό θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου ωφέλιμο για τον οργανισμό να κοιμάστε λιγότερο. Και σύμφωνα με μελέτες, αν κοιμάστε λιγότερο από 6 ώρες, εκτίθεστε σε διάφορους κινδύνους για την υγεία σας, όπως οι 5 παρακάτω:

Γερνάτε πιο γρήγορα

Αν κοιμάστε λιγότερο το πρόσωπό σας «σπάει» γρηγορότερα αν ο ύπνος είναι λιγότερος. Η έρευνα αναφέρει πως όσοι κοιμούνται λιγότερο έχουν περισσότερα σημάδια γήρανσης στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφυδάτωση

Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι οι οργανισμοί που δεν συμπληρώνουν το 8ωρο που είναι απαραίτητο, αφυδατώνονται σταδιακά. Σε αυτό οφείλεται το αίσθημα κόπωσης που έχετε μέσα στην ημέρα, που οφείλεται στην αφυδάτωση. Αν κοιμάστε λίγο, τότε να πίνετε περισσότερο νερό την ημέρα.

Αδυναμία στη μνήμη

Οι ειδικοί λένε πως οι διαδρομές που συνδέουν τα εγκεφαλικά κύτταρα δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν κοιμάσαι λίγες ώρες η συγκέντρωση αλλά και η εγρήγορση, μπορεί να μειωθούν έως και 32%.

Αύξηση βάρους

Αν το πρόβλημα της έλλειψης ύπνου είναι χρόνιο, τότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας κατά 15%. Κι αυτό λόγω της μείωσης της ορμόνης που ονομάζεται λεπτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για να λέει στο σώμα μας ότι είμαστε χορτάτοι, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την γρελίνη, που αυξάνει την πείνα.

Παθήσεις καρδιάς

Αν έχετε έλλειψη ύπνου για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε μπορεί να έχετε υψηλότερη πίεση αλλά και περισσότερες πιθανότητες φλεγμονής. Μακροπρόθεσμα έτσι μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 240 / position2: 466
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb