SKIN CARE

Να γιατί τα lip balms κάνουν τα ξηρά χείλη χειρότερα

Τι πιστεύεις ότι φταίει;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Να γιατί τα lip balms κάνουν τα ξηρά χείλη χειρότερα
@plumgoodness_qatar

Έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές βάζεις στα χείλη σου lip balm και αντί να γίνουν πιο απαλά, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετές από εμάς, έχουν το lip balm ως αγαπημένη στιγμιαία θεραπεία για τα χείλη μας. Μπορεί να το έχουμε πάντα στο νεσεσέρ, στην τσάντα μας, ακόμα και δίπλα στο κομοδίνο μας να βάλουμε πριν τον ύπνο. Ειδικότερα όσο κρυώνει ο καιρός, παρατηρούμε έντονη ξηρότητα και ξεφλούδισμα στα χείλη.

Αυτό μας οδηγεί στη χρήση προϊόντων, ώστε να καταφέρουμε να τα επαναφέρουμε. Χρησιμοποιούμε το lip balm, επειδή μας προσφέρει τα ενυδατικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις έχει τύχει να δούμε ότι ξηραίνουν τα χείλη και τα αφυδατώνουν. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PR/SMM/БЛОГЕР/БЬЮТИ РЕДАКТОР (@beautyunearthly)

Γιατί ορισμένα lip balms ξηραίνουν τα χείλη

Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το πρόβλημα, οι experts εξηγούν περισσότερα. Ορισμένα συστατικά που περιλαμβάνονται στα προϊόντα χειλιών, προκαλούν την ξηρότητα. Μερικά από αυτά είναι το σαλικυλικό οξύ, αλλά και τα menthol, benzocaine και phenol. Ελέγχοντας τα συστατικά που έχουν αυτά τα προϊόντα, θα αποφύγεις αυτό το πρόβλημα.

Τα πιο αποτελεσματικά συστατικά

Από την άλλη, καλό είναι να αναζητάς τα αποτελεσματικά συστατικά στα lip products. Αναζήτησε αυτά που περιέχουν shea butter, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, υαλουρονικό οξύ και jojoba oil. Γενικότερα, όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα που έχεις, τόσο περισσότερο να αναζητάς τα προϊόντα που βοηθούν περισσότερο, που είναι πιο φυσικά, ή πιο φαρμακευτικά. 

Εννοείται ότι εκτός από τα προϊόντα, πρέπει να κάνεις και προσπάθεια, ώστε να μην ξηραίνονται πολύ τα χείλη σου. Δες εδώ περισσότερα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Makeup Πριν 72 εβδομάδες
Kourtney Kardashian: Ακολούθησε το απόλυτο trend στα χείλη
Πώς θα το κάνεις κι εσύ
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb