BETTER LIFE

5+1 tips για να έχεις πάντα αυτοπεποίθηση

Δες πως θα αρχίσεις να πιστεύεις σε σένα!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
5+1 tips για να έχεις πάντα αυτοπεποίθηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυτοπεποίθηση μπορεί να φαίνεται άπιαστη για όσους μαστίζονται από αμφιβολία για τον εαυτό τους.

Αν και αυτό το είδος αυτοπεποίθησης μπορεί να είναι φυσικό για μερικούς, είναι ένα χαρακτηριστικό που μαθαίνεται για όσους θέλουν να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Δες παρακάτω 5+1 tips για το πώς να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Να εισαι ευγενικη με τον εαυτο σου

Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι στο παρόν. Ο καθένας έχει κάποια πράγματα που μπορεί να θέλει να βελτιώσει στον εαυτό του, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις όταν αγαπάς ήδη αυτό που είσαι. Η αυτοβελτίωση μοιάζει περισσότερο με το να βοηθάς έναν φίλο παρά να τιμωρείς έναν εχθρό. Για παράδειγμα, εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα εικόνας σώματος, δώσε προτεραιότητα στην αποδοχή του εαυτού σου πριν ξεκινήσεις μια νέα δίαιτα. Θα χτίσεις τα επίπεδα αυτοπεποίθησης πιο γρήγορα ξεκινώντας από εκεί που βρίσκεσαι παρά από εκεί που θέλεις να πας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χτισε θετικες σχεσεις

Αυτοί που είναι αρνητικοί και προσπαθούν να σε μειώσουν μπορεί συχνά να εξαντλήσουν την αυτοπεποίθησή σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους. Αντίθετα, βάλε στόχο να δημιουργήσεις σχέσεις με άτομα που σε εκτιμούν. Η θετικότητά τους μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αμφισβητησε τις αμφιβολιες σου

Η αμφιβολία είναι ο εχθρός της εμπιστοσύνης. Μας κάνει να νιώθουμε αβεβαιότητα και, μερικές φορές, μας κάνει ακόμη και λίγο κυνικούς. Εάν αρχίσεις, π.χ. να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, αντιμετώπισε το αμφιβάλλοντας ... για την αμφιβολία σου. Αμφισβήτησε την αλήθεια αυτού που σου λέει η αμφίβολη σκέψη σου!

Γινε φιλη με την αποτυχια

Εάν δεν έχεις αποτύχει, δεν έχεις προσπαθήσει. Για να είσαι πραγματικά επιτυχημένος, πρέπει να νιώθεις άνετα με την πιθανότητα αποτυχίας. Όσο πιο πολύ αποτυγχάνεις, τόσο περισσότερα θα μάθεις και θα μεγαλώσεις. Αποδέξου τα λάθη σου και χρησιμοποίησε τα για να σε προωθήσουν. Η αποτυχία συχνά φαίνεται σαν το τέλος του δρόμου, αλλά μάλλον είναι μόνο η αρχή. Μόλις αποδεχτείς την αρχική απογοήτευση, θα μπορείς να προχωρήσεις καλύτερα προετοιμασμένη για να πετύχεις την επόμενη φορά. Παίρνοντας ρίσκα και είσαι πρόθυμη να αποτύχεις, έτσι θα μάθεις να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΕΝΑ ΦΟΒΟ

Ο φόβος είναι συνήθως η ρίζα της έλλειψης αυτοπεποίθησης. Όταν φοβάσαι το αποτέλεσμα κάποιου πράγματος, είναι πιθανό να μην ασχοληθείς με αυτό νιώθοντας σίγουρη. Μέχρι να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου κατά μέτωπο, σε ελέγχει και κάνει τη φωνή της αμφιβολίας για τον εαυτό σου ακόμα πιο δυνατή. Σκέψου έναν φόβο που αντιμετώπισες και θυμηθείς πώς αισθάνθηκες μετά. Ίσως, ένιωσες απελευθερωμένη και περήφανη. Ίσως, να ήθελες να ξανακάνεις αυτό που φοβόσουν. Δεσμεύσου να κάνεις κάτι που σε φοβίζει κάθε μέρα, μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά το μήνα και δες την αυτοπεποίθησή σου να μεγαλώνει γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 276 / position2: 1145
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb