ΤΑΞΙΔΙΑ

Ταξίδι στις Βρυξέλλες: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Που να φας, τι να δεις και ποιες είναι οι ξεχωριστές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις σε αυτήν την όμορφη πρωτεύουσα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στις Βρυξέλλες: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι φινετσάτες, πολυπολιτισμικές, εντυπωσιακές αλλά και με έντονο το urban και art στοιχείο. Οι Βρυξέλλες αποτελούν την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα διατηρούν έναν πιο νεανικό και fun χαρακτήρα, τόσο στα μαγαζιά όσο και στους δρόμους της πόλης, όπου θα βρεις ήρωες των αγαπημένων σου κόμικ.

Μπορεί να φημίζονται για τη διάσημη και εντυπωσιακή πλατεία τους, το Ατόμιουμ και το γνωστό αγαλματάκι Μάνεκεν Πις, αλλά διαθέτουν και μια σειρά από εμπειρίες που πρέπει να δοκιμάσεις. Δέκα από αυτές βρίσκονται σε αυτό το άρθρο και αξίζει να τις βάλεις στη λίστα για το μελλοντικό ταξίδι σου.

Μπύρες για Γκίνες

Όπως καταλαβαίνεις, δε γίνεται να φύγεις από τις Βρυξέλλες και να μην έχεις δοκιμάσει τις διάσημες μπύρες του. Στις Βρυξέλλες λοιπόν δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει ένα bar που έχει κάνει το δικό του ρεκόρ Γκίνες σε μπύρες. Συγκεκριμένα λοιπόν το Delirium, τη χρονιά 2004 κέρδισε το ρεκόρ, διαθέτοντας 2004 διαφορετικές μπύρες στο menu του. Ναι, καλά διάβασες. Αν λοιπόν είσαι ένας πραγματικός beer lover δε γίνεται να μην το επισκεφτείς. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cap Birra Sense Obrir (@cap_birra_sense_obrir)

 

Για brunch στο Chicago

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι, δεν μπερδέψαμε τα άρθρα. Αλλά το Café Chicago είναι ένα super cute μαγαζί στο οποίο σου προτείνουμε να πας. Σερβίρει καθημερινά πρωινό αλλά και ένα πολύ νόστιμο και προσεγμένο brunch τα σαββατοκύριακα το οποίο και θα θες σίγουρα να το ανεβάσεις στο Instagram. Για όσους προτιμούν τη vegan διατροφή, το μαγαζί δεν θα τους αφήσει παραπονεμένους, μιας και διαθέτει αρκετές τέτοιες vegan επιλογές στο menu του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chicago Café (@chicagocafebakery)

 

Για τους λάτρεις των κόμικς

Στο Βέλγιο γεννήθηκαν πολλοί αγαπημένοι ήρωες κόμικς όπως ο Τεν Τεν και τα στρουμφάκια. Στους δρόμους της πόλης θα δεις street art στους τοίχους με πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες που θα ξυπνήσουν το παιδί μέσα σου. Ενδεικτικά, κάποιοι δρόμοι για να τα δεις είναι: η Putterie - 1000 Bruxelles με τα στρουμφάκια, Rue de la Buanderie - 1000 Bruxelles με τον Αστερίξ και Οβελίξ και Rue de la Buanderie - 1000 Bruxelles με τον Λούκυ λουκ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ManicureWarszawa (@mewanda.nails)

 

Για βάφλες στο Maison Danboy

Αν δεν φας τις βάφλες στην πατρίδα τους, τότε πού; Το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων έχει φυσικά σε αυτό το ταξίδι την τιμητική του και όπως λένε και οι φήμες, στο Maison Danboy, θα φας τις καλύτερες βάφλες της πόλης. Στο κουκλίστικο αυτό κατάστημα θα βρεις φυσικά και πολλές ακόμη επιλογές σε μπισκότα αλλά και καλό καφέ για να συνοδεύσει το γλυκό σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pause the moment (@safrnama9)

Για shopping στο Gallery of Saint Hubert

Το Royal Gallery of Saint Hubert βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στην ουσία αποτελείται από 3 εμπορικές στοές γεμάτες καταστήματα. Διαθέτει αρχιτεκτονική και φινέτσα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Vittorio Emanuele στο Μιλάνο και ακόμη κι αν δε θες να ξοδέψεις εκεί μερίδιο από το budget σου, μπορείς απλά να θαυμάσεις τη στοά, τα μαγαζιά και τη διακόσμηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neha Jayadevan (@nehaj_photography)

Μπύρες & μουσική

Το La Machine bar στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αξίζει ιδιαιτέρως την προσοχή σου αν αγαπάς τη μουσική και το nightlife. Εκεί θα βρεις μια μεγάλη γκάμα από μπύρες ενώ μαζί θα απολαύσεις κάποιο live συγκροτήματος, μιας και αυτό το Steampunk bar, φημίζεται για τις μουσικές βραδιές, γεμάτες κόσμο, χορό και καλή διάθεση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Machine (@lamachinebe)

 

Για πατάτες στο Maison Antoine

Οι γνωστές σε όλους μας τηγανιτές πατάτες, είναι το καμάρι των ντόπιων και το καλύτερο street food που διαθέτουν. Θα δεις να τις σερβίρουν σε πάγκους στο κέντρο της πόλης, με τον κόσμο να κάνει ουρά για να τις απολαύσει. Τις καλύτερες θα τις δοκιμάσεις στο Maison Antoine, ένα στέκι με 70 χρόνια ιστορίας. Το μυστικό της επιτυχίας είναι πως διπλοτηγανίζονται έτσι ώστε να είναι τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα.  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maison Antoine (@maison_antoine)

 

Βόλτα στο δάσος

Αν είσαι λάτρης της φύσης και δε σου φτάνουν οι βόλτες στα στενά της πόλης, τι θα έλεγες να κάνεις μια μικρή εξερεύνηση στο παραμυθένιο δάσος Forêt de Soignes; Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Βρυξελλών και για να φτάσεις μέχρι εκεί θα πάρεις τραμ. Σε περίπου 15-20 λεπτά θα βρεθείς σε ένα καταπράσινο δρυμό στο οποίο κάνουν ποδήλατο και ιππασία, αλλά εσύ μπορείς εξίσου να τον ανακαλύψεις περπατώντας τον στον δικό σου ρυθμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nelson the Beagle 🐶🐾 (@nelson_snuffelhond)

 

Επίσκεψη σε μια σοκολατερί

Αν στις Βρυξέλλες δεν επισκεφτείς μια σοκολατερί, είναι σαν να μην πήγες. Οι επιλογές είναι άπειρες και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν με τα γλυκίσματά τους και την ποικιλία τους, αφού τα περισσότερα δε διαθέτουν μόνο σοκολάτες, αλλά και άλλου είδους γλυκίσματα, βάφλες και μπαχαρικά. La Belgique Gourmande, Elizabeth και Pierre Marcolini, είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές για να επισκεφτείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maison Pierre Marcolini (@pierremarcolini)

 

Βραδινό με θέα

Αν θες να απολαύσεις το dinner ή το ποτό σου με θέα όλη την πόλη, το Perché rooftop bar, σε περιμένει στην ταράτσα του Jam Hotel in Saint-Gilles για να σου δείξει τις Βρυξέλλες στο πιάτο. Εκεί θα βρεις φανταστικά cocktail και ποτά, αλλά και ξεχωριστές γεύσεις που μπορείς να απολαύσεις δίπλα από την πισίνα βγάζοντας τις καλύτερες φωτογραφίες. Αν πάλι κάνει κρύο, στον εσωτερικό του χώρο διαθέτει και τζάκι για πιο cozy κατάσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Perché Rooftop (@rooftop.perche)

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
17 / position1: 308 / position2: 3075
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb