WELLNESS

Ταξίδι στο Αμστερνταμ: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στο Αμστερνταμ: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Άμστερνταμ θεωρείται μια από τις πιο cool πόλεις της Ευρώπης, και σίγουρα την πιο ανοιχτή στη διαφορετικότητα. Πρόκειται για μια πόλη όπου κυριολεκτικά τα ποδήλατα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους, αφού για κάθε κάτοικο, αντιστοιχούν 3 ποδήλατα κατά μέσο όρο.

Εκτός από ποδήλατα όμως, το μάτι σου θα χορτάσει κανάλια, όμορφα dancing houses, μουσεία όπως αυτό της Άννα Φρανκ ή του Van Gogh, οίκους ανοχής και πολλά άλλα. Εκεί θα φας στο χέρι τηγανιτές πατάτες και βάφλες ή θα επισκεφτείς τα διάσημα coffee shop που προσφέρουν μαριχουάνα που ως γνωστόν, εκεί θεωρείται νόμιμη. Η πρωτεύουσα λοιπόν της Ολλανδίας είναι γνωστή για μια σειρά από τουριστικές ατραξιόν και μουσεία, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Παρακάτω10 προτάσεις για το Άμστερνταμ που αξίζει να ακολουθήσεις, όποτε κι αν το επισκεφτείς! 

Κουαζιέρα στα κανάλια

Μη φύγεις από την πόλη αν δεν έχεις πρώτα κάνει μια mini κρουαζιέρα στα κανάλια. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να δεις σε σύντομο χρόνο αρκετά σημεία της πόλης, ενώ στα περισσότερα πλοιάρια, υπάρχει ξενάγηση σε αρκετές γλώσσες και φυσικά στα αγγλικά, ώστε να μάθεις εν τάχει μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της ιστορίας και αρχιτεκτονικής της πόλης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AmsterdamBoatCenter (@amsterdam_boat_center)

Βόλτα στο Vondelpark

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλά τα μουσεία, αλλά όταν επισκεφτείς μια πόλη του εξωτερικού, αξίζει να χαρείς τα πάρκα της και να «αράξεις» στο γρασίδι τους όπως κάνουν οι ντόπιοι, αν φυσικά στο επιτρέπει και ο καιρός. Εκεί θα βρεις την ευκαιρία αν πας την Άνοιξη να απολαύσεις το πικ-νικ σου, να ταΐσεις τις πάπιες αλλά και να κάνεις φυσικά την ποδηλατάδα σου ή την πεζοπορία σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The corner of infinity (@thecornerofinfinity)

Είπε κανείς για Pancakes;

Εκτός από βάφλες, αξίζει να απολαύσεις το brunch σου σε ένα από τα Pancakes Amsterdam. Πρόκειται για μικρά cosy μαγαζάκια όπου συνήθως στήνονται απέξω ουρές για να απολαύσουν τα διάσημα πιάτα με θέα στα κανάλια. Εκεί θα βρεις μια μεγάλη γκάμα από επιλογές σε pancakes αλμυρά και γλυκά, μαζί με επιλογές vegan, lactose free και gluten free.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANCAKES Amsterdam (@pancakesamsterdam)

Φαγητό με 360 θέα

Αν επισκεφτείς το Άμστερνταμ με το ταίρι σου, υπάρχει ένα εστιατόριο που σίγουρα αξίζει να βάλεις στη λίστα σου. Το όνομά του είναι Moon και θα το βρεις στον 19ο όροφο του A’DAM Toren με γαστρονομικές προτάσεις υψηλής ποιότητας και μια απαράμιλλη θέα 360 σε όλη την πόλη. Και το πιο εντυπωσιακό; Το εστιατόριο αυτό είναι περιστρεφόμενο, που σημαίνει ότι κάθε μία ώρα, πραγματοποιεί έναν πλήρη κύκλο, για να δεις κάθε σημείο του Άμστερνταμ από ψηλά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Restaurant Moon (@restaurant_moon)

Μουσείο Μικροβίων

Ναι, κι όμως υπάρχει! Είναι το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στους «φίλους» μας τα μικρόβια και έχει σκοπό να μάθει στο κοινό που θα το επισκεφτεί, όλους αυτούς τους τρόπους με του οποίους τα μικρόβια μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας, ακόμη και με θετικό πρόσημο, μιας και τα μικρόβια δεν ευθύνονται μόνο για τις αρρώστιες. Ένα μουσείο που μετά και από την πανδημία που όλους μας απασχόλησε, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Must, η δοκιμή του kiss-o-meter που σου δείχνει πόσα μικρόβια μπορεί να μεταφερθούν μέσα από ένα φιλί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARTIS-Micropia (@micropia_amsterdam)

 Για μπύρες στο Waterkant

Πρόκειται για ένα μικρό καλά κρυμμένο μαγαζάκι που δεν το πιάνει εύκολα το μάτι σου. Γι΄αυτό όμως έχουν εφευρεθεί και τα gps άλλωστε. Είναι ένα cool και εναλλακτικό μπαράκι με τραπεζάκια πάνω στο κανάλι για να απολαύσεις την μπύρα ή το ποτό σου με θέα τα όμορφα κτίρια και συντροφιά τους κύκνους που θα δεις να κόβουν βόλτα δίπλα σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeanine Westerdijk (@jeaninewesterdijk)

 Για coffee lovers

Αν αγαπάς τον καφέ, υπάρχει ένα μέρος για σένα και στο Άμστερνταμ φυσικά. Πρόκειται για το καφέ-καφεκοπτείο Fried Hats Fuku, που για πολλούς, διαθέτει τον καλύτερο καφέ της πόλης και αξίζει να κάνεις μια στάση εκεί για να έχεις άποψη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FUKU (@friedhatsfukucafe)

Για τους Vegan Lovers

Ποιος είπε ότι στη vegan κουζίνα δε θα βρεις νοστιμότατες επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο; Επισκέψου το Mr & Mrs Watson και η επιλογή σου δε θα σε αφήσει απογοητευμένο. Διαθέτει εξαιρετικά πιάτα vegan διατροφής και φημίζεται για τα vegan τυριά του τα οποία έχουν μάλιστα βραβευτεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr. & Mrs. Watson (@watsonsfood)

 Street Food

To street food στα καλύτερά του.Το Άμστερνταμ θεωρείται για πολλούς Μέκκα του καλού street food και όχι άδικα. Αναζήτησε το Food Hallen στη συνοικία Oud-West. Εκεί μέσα σε ένα βιομηχανικό κτίριο, θα βρεις μια πληθώρα από πάγκους με λιχουδιές σε super χαμηλές τιμές. Διαθέτει γευστικές επιλογές από διαφορετικές χώρες του κόσμου αλλά φυσικά και τοπικά εδέσματα. Μια βόλτα εκεί, σίγουρα τα αξίζει τα λεφτά της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Foodhallen AMS & RDM & DH (@foodhallen)

 Στο Canvas για πανοραμική θέα

Έξοδος 3 σε 1. Στην ταράτσα του Volkshotel, βρίσκεται το Canvas, ένα από τα πιο mainstream bar της πόλης, που ταυτόχρονα είναι και club και εστιατόριο. Διαθέτει μια εντυπωσιακή θέα, ώστε όπου κι αν καθίσεις να μπορείς να απολαύσεις την πόλη στο πιάτο. Fun fact, το καλοκαίρι στο roodtop θα απολαύσεις και θερινό σινεμά. Σε κάθε περίπτωση, τώρα ξέρεις που θα βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες σου με #sunsetview.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Volkshotel (@volkshotel)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 718 / position2: 3160
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb