ΠΡΟΣΩΠΑ

Μάρθα Καραγιάννη: Το κορίτσι του λαού που σαγήνευε τους άντρες

Έφυγε από τη ζωή η μελαχρινή καλλονή της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Μάρθα Καραγιάννη: Το κορίτσι του λαού που σαγήνευε τους άντρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μάρθα Καραγιάννη γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1939, έζησε μια γεμάτη ζωή ως αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου, ταξίδεψε τον κόσμο κι "εφυγε" σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου του 2022, στα 82 της χρόνια.

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ποντιακής καταγωγής, αφού η μητέρα της ήταν από το Μπακού κι ο πατέρας της από το Αικατερινεντάρ. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι και μπήκε από μικρή στο χώρο του θεάματος. Το μεγάλο της πάθος ήταν ο χορός τον οποίο σπούδασε κι από τα 8 της χρόνια έδινε παραστάσης στη Λυρική Σκηνή, μαζί με τη μετέπειτα συμπρωταγωνίστριά της, Ελένη Προκοπίου. Στον κινηματογράφο εισήλθε το 1956, με την ταινία "Η άγνωστος" της Φίνος Φιλμ κι ένα χρόνο αργότερα εισέβαλε, με την όρμη που χαρακτήριζε, στο θέατρο και την επιθεώρηση "Ελέφαντες και ψύλλοι".

Μερικές από τις πιο μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της, ήταν: "Ραντεβού στον αέρα", "Το ανθρωπάκι", "Ζητείται ψεύτης", "Οι θαλασσιές οι χάντρες", "Γοργόνες και μάγκες", "Μερικοί το προτιμούν κρύο", "Κάτι να καίει", "Κορίτσια για φίλημα", "Η ωραία του κουρέα", "Ξυπόλητος πρίγκιψ" και άλλες κωμωδίες και μιούζικαλ, αλλά έπαιξε και σε δραματικά, όπως το "Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα", "Η άγνωστος" και "Αυτό το κάτι άλλο!".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τηλεόραση, έπαιξε στις σειρές "Ο δρόμος" και "Οι Μικρομεσαίοι", ενώ έκανε guest εμφανίσεις στο "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "7 θανάσιμες πεθερές".

Η προσωπική ζωή του γελαστού κοριτσιού

Η Μάρθα Καραγιάννη αγαπούσε τη ζωή και η ζωή αγαπούσε εκείνη! Παντρεύτηκε τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Δημήτρη Στεφανάκο, όμως ο γάμος τους κράτησε μόνο μερικούς μήνες και το παιδί που έφερε στη ζωή η ηθοποιός δεν έζησε παρά λίγες ημέρες.

Η σταρ αγαπούσε τα ταξίδια και με την περιουσία της, θέλησε να γυρίσει όλο τον κόσμο, πράγμα που έκανε!

ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:

"Αισθάνομαι άνετα με το νυχτικό και τις παντόφλες μου, πίνω νερωμένο καφέ, καπνίζω, δεν πάω σε δεξιώσεις με ένα ποτήρι νερό στο χέρι και να λέω ανοησίες, δεν έχω Φιλιππινέζα, ρόλεξ και BMW. Αγαπώ τους φίλους μου, τους σκύλους μου, τις αναμνήσεις μου, τις ρυτίδες μου, τους θεατρίνους και τα ταξίδια. Θέλω να γεράσω, γιατί σημαίνει ότι θα έχω ζήσει (δεν γερνάνε όσοι πεθαίνουν νέοι). Για το θάνατο αδιαφορώ, γιατί δεν θα είμαι εκεί. ..."

«Χρόνια τώρα περιμένω πώς και πώς να μεγαλώσω, να πάψω να ‘μαι όμορφη, να έρθει η στιγμή να κάνω άλλα πράγματα»

«Θα μπορούσα να παίζω και στο σπίτι μου, αλλά είμαστε εγωιστικά πλάσματα οι θεατρίνοι. Θέλουμε και το κοινό γιατί έχεις ανάγκη από την αποδοχή»

«Δεν θεωρώ κανένα δραματικό ηθοποιό καλύτερο από κωμικό. Οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί είναι οι κωμικοί. Εγώ εκτιμώ έναν ηθοποιό για το πώς παίζει, όχι για το τι παίζει»

«Δε γίνονται όλα όπως τα θέλουμε εμείς. Ο χρόνος περνάει. Αυτή είναι η δουλειά του. Κοιτάζω καμιά φορά τον εαυτό μου στον καθρέφτη, βλέπω αυτό που είμαι σήμερα και λέω πως για την ηλικία μου, κρατιέμαι μια χαρά»

«Δε με απασχολεί να είμαι ωραία. Ούτε με ενδιαφέρει κανένας, ούτε θέλω να ενδιαφέρω κανέναν. Ερωτικώς εννοώ. Ερωτεύτηκα όταν έπρεπε. Και αγάπησα και με αγάπησαν. Και ζήλεψα και με ζήλεψαν. Απ’ όλη τη λάμψη που έζησα, δεν έμεινε τίποτα»

«Γέλασα, έκλαψα, γλέντησα. Ο έρωτας είναι γλέντι. Φτάνει να τον γλεντάς, στη σωστή ηλικία. Μου φέρθηκε γενναιόδωρα η ζωή, παράπονο δεν έχω»

Δείτε παρακάτω βίντεο με μερικές από τις πιο απίθανες στιγμές της στον ελληνικό κινηματογράφο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
18 / position1: 356 / position2: 1361
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb