Θερινά της Αθήνας: Πού θα δεις ταινίες κάτω απ’ τα αστέρια

Τα θερινά είναι ακόμα ανοιχτά και αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για μια τέτοια βόλτα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Θερινά της Αθήνας: Πού θα δεις ταινίες κάτω απ’ τα αστέρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι δεν τελειώνει όσο τα θερινά σινεμά είναι ανοιχτά. Η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων, έχει γίνει στίχος σε τραγούδι του Κηλαηδόνη, συνεχίζει να φτιάχνει τις πιο όμορφες αναμνήσεις και έχει δώσει μια πινελιά από δράση και ρομαντισμό στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

Εναλλακτικά ή παραδοσιακά, δίπλα στη θάλασσα, ή στην πισίνα, με κλασικές ταινίες ή καινούριες, οι επιλογές καλύπτουν όλα τα γούστα. Κάνε λοιπόν μια λίστα από τις ταινίες που θες να δεις και μέσα από αυτό το άρθρο θα βρεις προτάσεις για το που να τις απολαύσεις, με αγιόκλημα και γιασεμιά, με θέα κάτω από τα αστέρια, ή την Ακρόπολη, με pop corn ή με fine dining. Η επιλογή είναι δική σου.

Cine Thisio

Μια κλασική επιλογή, με θέα στην Ακρόπολη που έχει γράψει ιστορία. Απόδειξη; Ξεκίνησε από το 1935 και κατά την περίοδο της Κατοχής, διέκοψε τη λειτουργία του για ένα μικρό διάστημα. Λειτουργεί μέχρι και σήμερα με σεβασμό στην παράδοση των παλιών καλών κινηματογράφων και με προσεγμένες επιλογές στις ταινίες που προβάλλει. Εκεί θα δεις παλιές καλές και αγαπημένες ταινίες αλλά και νέες κυκλοφορίες. Θα αφεθείς στη δράση της ταινίας ενώ η φωταγωγημένη Ακρόπολή θα σου «κλείνει το μάτι» δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό.

Οι βυσσινάδες που μπορείς να δοκιμάσεις, αλλά και σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο, θα γλυκάνει κι άλλο τη βραδιά σου και θα σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απ. Παύλου 7, Θησείο-210-3420864 & 210-3470980

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Titania Hotel Athens (@titaniahotelathens)

 Cine Floisvos

Αν πάλι είσαι των νοτίων προαστίων ή θες όσο έχει καλό καιρό να κατέβεις προς τη θάλασσα, το θερινό του Φλοίσβου είναι σταθερή αξία. Εκεί θα δεις όλες τις καλοκαιρινές πρεμιέρες υπό τον ήχο του κύματος και θα νιώσεις πως είσαι και πάλι σε νησί. Βρίσκεται στο πάρκο του Φλοίσβου και δίπλα στην ομώνυμη Μαρίνα και απέχει μόλις 9 μέτρα από τη θάλασσα. Μαζί με την ταινία σου μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα σου μέσα στο πάρκο ή δίπλα στον κυματοθραύστη (που λένε και οι ντόπιοι). Παράλληλα λειτουργεί στον υπαίθριο χώρο του και εστίαση και καφέ για μια ολοκληρωμένη έξοδο και εμπειρία.

Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (πλησίον Μαρίνας) 210 9821256

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🇵 🇪 🇵 🇮 (@pepi_kraliovits)

 Cine Πολεμικό Μουσείο

Πρόκειται για ένα καινούριο στέκι στην πόλη, που άνοιξε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Βρίσκεται δίπλα στο Πολεμικό Μουσείο και απέναντι από το Πάρκο Ριζάρη. Διαθέτει 220 καθίσματα, προσβασιμότητα σε ΑμεΑ, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με άνετα καθίσματα για μια ξεκούραστη και ευχάριστη εμπειρία θέασης. Μικρή και όμορφη λεπτομέρεια, οι κεραμικές  γλαστρούλες με ελιές και βασιλικό δίπλα από τα καθίσματα που θα ξυπνήσουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών διακοπών σου.

 Ριζάρη 2, Αθήνα, 210 7248278

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cine Πολεμικό Μουσείο 🎥 (@cinepolemikomouseio)

 Λαϊς

Κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει μια επίσκεψη στο θερινό σινεμά της Ταινιοθήκης. Βρίσκεται σε μια urban ταράτσα στον Κεραμεικό, και σου υπόσχεται μια σειρά από υπέροχες ταινίες, μαζί με αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες, μικρά φεστιβάλ και διάφορες εκδηλώσεις που απογειώνουν την κινηματογραφική εμπειρία. Κι ας μην ξεχάσουμε φυσικά την όμορφη θέα στην καρδιά της πόλης.

Λαΐς, Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη athensbybike (@athensbybiketours)

 Stellar Gastro Bar

Αν μαζί με τις ταινίες, αγαπάς και το καλό φαγητό, υπάρχει ένα μέρος που συνδυάζει και τα δύο. Στο Stellar Gastro Bar, ένα pop-up dinner cinema που θα βρεις σε μια ταράτσα στο Γκάζι, η γαστρονομία και το σινεμά, γίνονται ένα. Εκεί μπορείς λοιπόν να απολαύσεις την ταινία σου και παράλληλα να δοκιμάσεις το θεματικό menu με 4 πιάτα που κάθε φορά επιμελούνται οι σεφ Πάνος Ιωαννίδης και Γιάννης Μαρκαδάκης, με σαφείς επιρροές από την ταινία που παίζεται εκείνη τη στιγμή. Η τιμή ξεκινάει από τα 25 ευρώ και μαζί συμπεριλαμβάνονται εκτός από την είσοδο, ποτό, φαγητό και νερό.

Τζαφέρη 16 (Roof Garden), Γκάζι, 6974 581408 / 210 3422006                                 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη StellarGastroCinema (@stellargastrocinema)

 Μπομπονιέρα

Αν αγαπάς τα Βόρεια Προάστεια και αναζητάς λίγη από τη δροσιά τους, το θερινό Μπομπονιέρα είναι μια σίγουρα ιδανική επιλογή. Μπορεί το όνομά του να σε παραπέμπει αλλού, αλλά υπόσχεται να σου προσφέρει μια ευρεία γκάμα ταινιών και ένα κλασικό στυλ θερινού σινεμά, όπως το έχουμε όλοι αγαπήσει, με έντονη vintage διάθεση. Εκεί θα νιώσεις πως τα αφήνεις όλα πίσω σου, χάρη στα vibes που σου δημιουργεί ο όμορφος κήπος του και θα δεις τις νέες προβολές που όλοι περιμένουν.

Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, 21 0801 9687

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Στάθης Κ. Σταθόπουλος (@stathiskstathopoulos)

 Λιλά

Πρόκειται για ένα κουκλίστικο σινεμά με ρετρό διάθεση, που βρίσκεται σε μια μικρή και χαριτωμένη αυλή. Είναι στα Πατήσια και το επιλέγουν οι «ψαγμένοι» που ξέρουν πως εκεί θα δουν ταινίες που δε θα βρουν εύκολα πουθενά αλλού, αλλά και γενικότερα ποιοτικές ταινίες με άποψη που έχουν δώσει τη δική τους σφραγίδα του στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα.

Νάξου 115, 210 201 6849  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🎬Θερινός Κιν/φος Σινέ Λιλά (@cinelila)

Pool your Cinema στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια

Πρόκειται για μια premium επιλογή κινηματογράφου που αξίζει να ζήσεις έστω και για μια φορά. Ένα ολοκληρωμένο experience ταινίας και γαστρονομίας, που λαμβάνει χώρα στην πισίνα που βρίσκεται στον 7ο όροφο του γνωστού σε όλους μας ξενοδοχείου. O Executive Chef, Αστέριος Κουστούδης έχει επιμεληθεί ένα απολαυστικό μενού με fingerfood, που συνδυάζεται ιδανικά με το ποτό σου. Στις αναπαυτικές πολυθρόνες του ξενοδοχείου σε περιμένουν κλασικές και αγαπημένες ταινίες του Hollywood, που θα σε ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 2103330000

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hotel Grande Bretagne, Athens (@hotelgrandebretagne)

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
18 / position1: 720 / position2: 1411
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb