ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο

Κατέβασε το app και γίνε ο λόγος που κάποιος θα δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια σου.
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί τελευταία να πήρε κι εσένα το μάτι σου να κυκλοφορούν δημοσιεύσεις από φίλους σου στο Facebook , οι οποίοι δοκίμασαν αυτή την εφαρμογή και μοιράστηκαν την εμπειρία τους.

Το Be My Eyes είναι μια δανέζικη εφαρμογή για κινητά που στοχεύει να βοηθήσει τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης να αναγνωρίζουν αντικείμενα και να αντιμετωπίζουν καθημερινές καταστάσεις.

Η ιστορία του Be My Eyes ξεκίνησε στη Δανία πριν από 10 χρόνια, από τον Hans Jørgen Wiberg, έναν Δανό τεχνίτη επίπλων, ο οποίος έχει και ο ίδιος προβλήματα όρασης. Μέσα από τη δουλειά του στη «The Danish Association of the Blind», συνειδητοποίησε ότι οι τυφλοί ή οι άνθρωποι με χαμηλή όραση χρειάζονταν συχνά λίγη βοήθεια για να επιλύσουν απλές, καθημερινές εργασίες. Ωστόσο, μόλις ένας τυφλός φίλος του του είπε ότι χρησιμοποιούσε συχνά τις βιντεοκλήσεις για να συνδεθεί με την οικογένεια και τους φίλους του, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν με αυτές τις δουλειές, ο Hans Jørgen σκέφτηκε τη δημιουργία του Be My Eyes. Πίστευε ότι η τεχνολογία των βιντεοκλήσεων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την οπτική βοήθεια τυφλών ή ατόμων με χαμηλή όραση, χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται αποκλειστικά σε φίλους και οικογένεια, αλλά χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο εθελοντών.

Έτσι, σήμερα η εφαρμογή αριθμεί 5.940.595 εθελοντές, ενώ οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν παγκοσμίως σε 180 γλώσσες. Πρόκειται λοιπόν για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ανθρώπων με προβλήματα όρασης παγκοσμίως!

Πιο συγκεκριμένα, τώρα, αφού κατεβάσεις την εφαρμογή στη συσκευή σου, μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεχτείς βιντεοκλήση από κάποιο άτομο με μειωμένη ή και καθόλου όραση, το οποίο χρειάζεται τη βοήθειά σου  σε κάποιες καθημερινές του ασχολίες, όπως είναι η επιλογή ρούχων, μακιγιάζ, δώρου, κ.λ.π. ή απλά για να σου ζητήσει να του διαβάσεις ένα ποίημα ή ένα απόσπασμα από το αγαπημένο του βιβλίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η εγγραφή σου στην εφαρμογή δεν απαιτεί καμία χρέωση. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι διάθεση και θέληση να βοηθήσεις κάποιον συνάνθρωπό σου που εκείνη τη στιγμή σε έχει ανάγκη.

Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζεις ότι εάν δεν προλάβεις ή δε μπορείς να απαντήσεις την κλήση εκείνη τη στιγμή, θα απαντήσει κάποιος άλλος στη θέση σου κι έτσι το άτομο που καλεί θα βρει σίγουρα κάποιον για να βοηθηθεί.

Σε αυτό το link θα βρεις την εφαρμογή, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες σχετικά με αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 414 / position2: 1985
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb