Ανοργάνωτες παραλίες στην Αττική: Υπάρχουν και μπορούν να σε δροσίσουν

Διαλέξαμε 9 από τις αγαπημένες μας και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αν πάτε θα περάσετε καλά!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ανοργάνωτες παραλίες στην Αττική: Υπάρχουν και μπορούν να σε δροσίσουν
@ahh_gotcha / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είσαι κάτοικος Αττικής τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν πολύ θερμό Σεπτέμβριο μαζί με το υπόλοιπο του Αυγούστου. Το καλοκαίρι καλά κρατεί και εσύ σίγουρα θα αναζητήσεις ανάσες δροσιάς! Θα πηγαίνεις συνεχώς στις οργανωμένες παραλίες με τις υπέρογκες τιμές για ξαπλώστρες ή μήπως είναι καλύτερο να αναζητήσεις πιο οικονομικούς τρόπους; 

Η παρακάτω λίστα έχει 9 από τις αγαπημένες μας ανοργάνωτες παραλίες ή παραλίες που μπορεί να έχουν κάποιο beach bar όμως έχουν και χώρο για σένα που θες να αράξεις με την πραμάτια σου, στην άμμο! Παραλίες με υπέροχα νερά, που θα θυμίσουν ελληνικά νησιά και που δεν είναι πάνω από μια ώρα, από το κέντρο της Αθήνας! 

Θυμάρι
Περίπου μια ώρα οδήγηση και αφού περάσεις την Παλαιά Φώκαια, ένα μικρό δρομάκι με μια διακριτική ταμπέλα θα σε οδηγήσει σε αυτόν τον παράδεισο! Η αριστερή πλευρά της παραλίας είναι ανοργάνωτη, ενώ η δεξιά έχει ένα beach bar. Μπορείς να στήσεις την ομπρέλα σου και να πας στο μαγαζί για προμήθειες! Πρόκειται για έναν κολπίσκος με βότσαλο και άλλος ένας με ψιλή άμμο, θα σε κάνουν με ευκολία να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι σε ένα όμορφο ελληνικό νησί!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marisalamprou from athens (@mll284)

Αλθέα

Μόλις δύο λεπτά από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η παραλία Αλθέα μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν κοινό μυστικό των ντόπιων. Τα ινσταγκραμικά frames έκαναν το μέρος πιο γνωστό και έτσι ο γραφικός κολπίσκος της Αλθέας άρχισε να μαζεύει λουόμενους! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εδώ το σκηνικό είναι απόλυτα κυκλαδίτικο και αν αγαπάς τις Κυκλάδες, μόλις βρήκες την παραλία σου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Papanikolaou (@vassilispapanikolaou)

 ΚΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ίσως η πιο ωραία παραλία στην Αττική. Κρυστάλλινα νερά, μικρό βότσαλο και σκηνικό απόλυτα καλοκαιρινό. Θα χρειαστεί να κατέβεις τα 100 σκαλιά (αλλά και να τα ανέβεις μετά) όμως θα βρεις και ένα μαγαζί εκεί κοντά για τις απαραίτητες δροσερές προμήθειες! Αν σου αρέσει να κολυμπάς χωρίς ρούχα, ακριβώς δίπλα από αυτήν την παραλία έχει και μια πιο μικρούλα που είναι παραλία γυμνιστών. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fenia Zer (@feniaz)

Παραλία Τσονίμα

Μικρή σε μήκος όμως τεράστια σε αυτό που προσφέρει! Η πανέμορφη αυτή παραλία της ανατολικής Αττικής είναι ένα μικρό διαμαντάκι που αξίζει να κρατήσεις κρυφό ακόμα και από τους φίλους σου στο isntagram! Πολύ κοντά στην Κερατέα προστατευμένη από τον αέρα και με αρκετό ίσκιο! Τα Σαββατοκύριακα μαζεύει αρκετό κόσμο οπότε καλό είναι να πας από νωρίς! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kmor23 (@kmor23)

Πόρτο Εννέα

Μια ακόμα μικρή όαση στην Κερατέα! Το Πόρτο Εννιά είναι τόσο δροσερό όσο φαίνεται και είναι μια εντελώς ανοργάνωτη παραλία με λιγοστή σκιά. Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα λοιπόν και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ξανθιά άμμο στην παραλία και τα πεντακάθαρα νερά στη θάλασσα! Αν μείνετε μέχρι αργά το απόγευμα θα δείτε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στην Αττική! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Efstratiou⛵️ (@giwrgos_efstratiou)

Μαρίκες

Μια ανάσα από τη Ραφήνα, αυτή εδώ η παραλία είναι ένα μέρος που έχει από όλα! Είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια. Στο ένα έχει ένα beach bar και ξαπλώστρες και το άλλο είναι εντελώς ανοργάνωτο. Εδώ υπάρχουν δέντρα για σκιά, υπάρχουν ωραία νερά και υπάρχει και χώρος για όλους! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη in2life (@in2life)

Πασαλιμάνι ή Λιμάνι του Πασά 

Η παραλία Πασαλιμάνι ή Λιμάνι του Πασά στο Σούνιο είναι αυτό που λέμε "κρυφή" παραλία της Αττικής. Παραμένει ακόμα έτσι, μιας και είναι δύσκολο να την εντοπίσεις. Ουσιαστικά είναι ένας όρμος καλά κρυμμένος. Αξίζει όμως και θα το καταλάβετε μόλις δείτε το απέραντο γαλάζιο από πάνω! Προσοχή στο gps λοιπόν, και να θυμάσαι ότι πρέπει να ακολουθήσεις την παράκαμψη και να διασχίσεις τον οικισμό Πασά Σουνίου μέχρι για να φτάσεις στην πανέμορφη αυτή αλμυρή αγκαλιά! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ilias Gonis (@iliasgm)

Ψάθα

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινές βουτιές η Ψάθα και η τεράστια παραλία της είναι πάντα μια καλή επιλογή. Εδώ θα βρεις τα πάντα. Από χορούς πάνω στην παραλία μέχρι απόλυτη ερημιά. Ανάλογα σε ποιο σημείο της ψάθας θα είσαι. Αν αγαπάς τις ανοργάνωτες παραλίες, τότε η ψάθα έχει και από αυτό! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ▪️⚫roula_silrw⚫▪️ (@roulahrw)

Ακτή Ασημάκη

Γύρω γύρω πράσινο και στη μέρα αυτό το ξεχωριστό μέρος! Βρίσκεται στο Σούνιο και συγκεκριμένα στο 60ο χλμ της Αθηνών-Σουνίου και παρόλο που ανήκει στο συγκρότημα Ασημάκη, η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους! Έχει άμμο μέσα και έξω και τα νερά της είναι ρηχά. Είναι μια παραλία που αξίζει να ξοδέψεις μερικές ώρες με τους φίλους ή την οικογένεια σου. Στα πολύ θετικά ότι αν πας σχετικά νωρίς θα βρεις και σκιά από τα δέντρα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🔻Southeast of Attica🔻 (@welcome_to_lavrio)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
9 / position1: 666 / position2: 5441
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb