WELLNESS

Μια Plant Expert μας δίνει συμβουλές για να φροντίσουμε τα φυτά μας πριν πάμε διακοπές

Η Μαρία Παπαδοπούλου ή αλλιώς Yperalfeia μας εξηγεί πως θα κρατήσουμε τα φυτά μας ζωντανά
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Μια Plant Expert μας δίνει συμβουλές για να φροντίσουμε τα φυτά μας πριν πάμε διακοπές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη Μαρία τα έχουμε ξαναπεί. Είναι το κορίτσι που μας δίνει "Ανάσα" μέσα από φυτά και λουλούδια που έχουν την καλύτερη φροντίδα. Είναι το κορίτσι που έχει φτιάξει το πιο cool ανθοπωλείο στα Πετράλωνα (εδώ μια παλιότερη κουβέντα μας). 

Έντονα χρώματα παντού, μια τζαμαρία γεμάτη λουλούδια, ένα αερόφυτο να στέκει στη βιτρίνα και καταπληκτικά χειροποίητα κεραμικά στο χώρο. Ένα μαγαζί που πας για να μάθεις για τα φυτά και να αγοράσεις το νέο σου.. χόμπυ! Ένας χώρος που προσφέρει μια πραγματική εμπειρία ή μια... ανάσα, όπως πολύ συχνά λέει η Μαρία.

Ζητήσαμε από τη Μαρία να μας δώσει τα φώτα της για το πως θα κρατήσουμε τα φυτά μας ζωντανά, κατά το διάστημα των διακοπών. Αν φύγεις απλά ένα τριήμερο ή το πολύ πέντε ημέρες δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο θέμα. Σε περίπτωση όμως θα λείψεις 15 μέρες και άνω, τότε ακολούθησε τα  παρακάτω βήματα που θα διατηρήσουν τα φυτά σου σε καλή κατάσταση για 15 μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tip1: Κόψτε ένα γερό στέλεχος από ένα ήδη υπάρχον φυτό και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο με νερό για να δημιουργηθούν νέες ρίζες και κατά επέκταση νέο φυτό. Για να είστε σίγουροι ότι δε θα χάσετε την ποικιλία φυτού που ήδη έχετε.

Tip2: Μεταφυτέψτε τα μικρά φυτά που ίσως έχετε με τη γλάστρα φυτωρίου ακόμα, σε μεγαλύτερες γλάστρες για να μπορέσουν να μεγαλώσουν οι ρίζες τους.

Tip 3: Προσθέστε βιολογικό λίπασμα σε μορφή κόκκων και ποτίστε καλά για να το απορροφήσουν.
Στη συνέχεια ψεκάστε τα φύλλα τους με νερό για περισσότερη υγρασία.

Tip 4: Μπορείτε να χρησιμοποιήστε διάφορα δοχεία ποτίσματος, όπως γυάλινες μπάλες/μπουκάλια πλαστικά/σακουλάκια ποτίσματος ή ειδικό τζέλ που το βρίσκετε στα φυτώρια για αυτόματο πότισμα κ περισσότερη υγρασία.

Tip 5: Μια έξυπνη λύση είναι να μεταφέρετε τα φυτά σας στο πιο δροσερό σημείο του σπιτιού σας, όπως το μπάνιο.Μπορείτε να τα βάλετε και μέσα στην μπανιέρα ή ντουζιέρα να τα αφήσετε εκεί, αφού τα ποτίσετε και να στραγγίξουν όσο λείπετε.

Αν θέλετε περισσότερα tips για αυτό το θέμα, στο κανάλι της Μαρίας στο youtube θα βρείτε το παρακάτω video που κυριολεκτικά θα σας δώσει λύσεις!

 Φωτογραφίες: Aμαλία Κωβαίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 361 / position2: 1140
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb