ENTERTAINMENT

Η όμορφη ιστορία πίσω από έναν «άσχημο» χαρακτήρα του Star Wars

Περνάει ένα πολύ σαφές και σημαντικό μήνυμα
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Η όμορφη ιστορία πίσω από έναν «άσχημο» χαρακτήρα του Star Wars
@insidethemagic.net

Το franchise του Star Wars είναι όχι μόνο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών, αλλά έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα τεράστιο fanbase, που όμοιο του ίσως και να μην υπάρχει στον χώρο του κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πολλούς από αυτούς τους fans, το «Return of the Jedi» παραμένει ακόμα η πιο συναρπαστική ταινία της σειράς. Έχει δράση, αγωνία και μια μεγάλη αποκάλυψη. Σε αυτήν την ταινία υπήρχε κι ένας χαρακτήρας που ονομαζόταν, Admiral Ackbar.

Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας ανήκε στο είδος των Mon Calamari και ήταν ο ένας από τους κύριους διοικητές της συμμαχίας των επαναστατών, διοικώντας ένα μικρό και μη επαρκώς εξοπλισμένο ναυτικό. Πρωτοεμφανίστηκε σε αυτή την ταινία και αργότερα έπαιξε έναν μεγαλύτερο ρόλο στα βιβλία, τα κόμιξ και τα υπόλοιπα μέσα που απαρτίζουν το σύμπαν του Star Wars.

@looper.com

Στα γυρίσματα της ταινίας λοιπόν, το συνεργείο συνήθιζε να κοροϊδεύει των Admiral Ackbar, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ άσχημο». Μέσα από αυτή την κοροϊδία, υπήρξε μια ελαφριά πίεση για να αλλάξουν λίγο την εμφάνισή του. Ωστόσο ο σκηνοθέτης της ταινίας Richard Marquand, δεν άκουγε κουβέντα και αρνήθηκε κατηγορηματικά να του αλλάξει την εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος ο λόγος; Είναι σημαντικός και φαίνεται από τα λόγια του. «Νομίζω ότι είναι καλό να πεις στα παιδιά ότι οι καλόι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα όμορφοι και ότι οι κακοί άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα άσχημοι».

Η συνήθεια του κινηματογράφου να τοποθετεί στους ρόλους των κακών, μη εμφανίσιμους ηθοποιούς, από την δεκαετία του 1980 και μετά άρχισε να φθίνει. ίσως να έπαιξε τεράστιο ρόλο και αυτή η απόφαση του σκηνοθέτη, η οποία περνάει ένα μήνυμα το οποίο λέει το αυτονόητο: δεν μπορούμε να κρίνουμε κάποιον από την εμφάνισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 238 / position2: 1100
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb