WELLNESS

Φαγητό στη Νάξο: Σε αυτά τα μέρη θα χορτάσεις χωρίς να το πληρώσεις ακριβά

Αν ψάχνεις τα hot spots για καλό φαγητό στη Νάξο, είσαι στο σωστό μέρος!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Φαγητό στη Νάξο: Σε αυτά τα μέρη θα χορτάσεις χωρίς να το πληρώσεις ακριβά
@renenax / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν φέτος πρόκειται να επισκεφτείς τη Νάξο, ετοιμάσου να φύγεις χορτάτος! Χορτάτος από  παραλίες για όλα τα γούστα αλλά και για όλη την οικογένεια, μοναδικά χωριά για εξερεύνηση και φυσικά, καλό φαγητό! Από τα δικά τους προϊόντα παραγωγής, μέχρι τα πιάτα που θα δοκιμάσεις στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, το σίγουρο είναι ότι θα το κατά-ευχαριστηθείς. Πού όμως μπορείς να φας καλά χωρίς να το πληρώσεις μια περιουσία; Σήμερα θα δούμε μερικές προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις και…μας ευχαριστείς αργότερα!

Για πρωινό στη Χώρα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αν θες να δοκιμάσεις ένα νόστιμο και αυθεντικό πρωινό για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το «Κίτρον» στην παραλία της Χώρας. Εκτός από καλό καφέ, στο μαγαζί τους σε σερβίρουν ζυμωτό ψωμάκι, φρέσκα αυγά, μοναδικές σπιτικές μαρμελάδες και φρεσκότατους χυμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη K I T R O N (@kitron_1896)

Στην Απείρανθο για κόκορα κοκκινιστό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο δημοφιλές χωριό της Νάξου αποτελεί must επιλογή κατά την επίσκεψη στο νησί. Όταν φτάσεις εκεί, θα βρεις κάτω από τον ενετικό πύργο την ταβέρνα «Πλάτανος» και θα ξαποστάσεις κάτω από τη σκιά του αιωνόβιου ομώνυμου δέντρου. Εκεί θα δοκιμάσεις τοπικά πιάτα και νοστιμιές που θα σε ξετρελάνουν όπως: κόκορα κοκκινιστό δικής τους παραγωγής, πεντανόστιμα ναξιώτικα τυριά και καλά κρεατικά στα κάρβουνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ταβέρνα ο «Πλάτανος» (@platanos_tavern_apiranthos)

Στο Φιλώτι για σουβλάκια

Στο Φιλώτι θα βρεις πολλές αξιόλογες ταβέρνες για να δοκιμάσεις ντόπιες γεύσεις, αλλά για σουβλάκια θα πας στην ταβέρνα «Καραβασιολιός». Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό μέρος που φημίζεται για τι άλλο; τα σουβλάκια από νόστιμα ντόπια κρέατα. Στο ίδιο μέρος μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το παραδοσιακό ξινότυρο και αρσενικό τυρί Νάξου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη taverna_karavasiolios (@karavasiolios_taverna)

Για αρνί λεμονάτο με άνηθο στην Κόρωνο

Κάπου εκεί, κρυμμένη στα λουλούδια βρίσκεται η ταβέρνα της Ματίνας και του Σταύρου με δικής τους παραγωγής προϊόντα που σίγουρα  θα εκτιμήσεις. Ο κύριος Σταύρος διαθέτει το δικό του μποστάνι όπου και καλλιεργεί λαχανικά, ενώ έχει τα δικά του ζώα και τυροκομικά που αξίζει να δοκιμάσεις όπως το ξινότυρο και το αρσενικό. Εκεί θα φας εκλεκτά μαγειρευτά πιάτα όπως μουσακά, χοιρινό λεμονάτο, κατσίκι κοκκινιστό, τις σεφουκλωτές πίτες με σέσκουλα και μάραθο αλλά και το must πιάτο του μαγαζιού, αρνί λεμονάτο με άνηθο από τα χεράκια της Ματίνας.

Στις Μέλανες για μπιφτέκι γεμιστό

Όταν φτάσεις στο χωριό Μέλανες πρέπει να αναζητήσεις την Ταβέρνα του Γιώργη. Σε έναν πολύ όμορφο και προσεγμένο χώρο, ετοιμάσου να γευτείς παραδοσιακά και λαχταριστά κοκορέτσια και κοντοσούβλια αλλά και φυσικά το must πιάτο του μαγαζιού που δεν είναι άλλο από μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου, αριστούργημα.

Για ψαράκι στη Χώρα

Οι ντόπιοι και οι καλώς μυημένοι επιλέγουν σταθερά την ταβέρνα «Στης Ειρήνης» για να γευτούν την αυθεντική νησιώτικη κουζίνα. Εκεί θα βρεις με τη σειρά σου φρέσκα ψάρια, γιατί όπως και να το κάνουμε είμαστε και σε νησί, νόστιμα τυριά, δροσερές και ποιοτικές σαλάτες, λαδερά, καλά κρέατα και εκλεκτά μεζεδάκια.

Για βάφλες στη Χώρα

20 χρόνια επιτυχίας είναι αυτά. Ο λόγος για το γνωστό Waffle House που πρωτοξεκίνησε εδώ στη Νάξο και στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά του και προς την Αθήνα. Σε ένα κομβικό σημείο στο κέντρο της Χώρας, θα βρεις φρεσκοψημένες βάφλες με κολασμένους συνδυασμούς και σπιτικά παγωτά με τα πιο αγνά υλικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Il blog di Italia & Pietro 🍀 (@consiglidigusto)

Στο Χαλκί για γαλακτομπούρεκο

Ένας από τους ορεινούς προορισμούς που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι το χωριό Χαλκί και αξίζει να διαθέσεις τον χρόνο σου να το εξερευνήσεις. Εκεί θα πας στο «Καφενείο του Γαλάνη» που σερβίρει νόστιμο και σπιτικό φαγητό σαν να βγήκε μόλις από την κουζίνα της γιαγιάς σου. Θα φας πεντανόστιμα κεφτεδάκια και μουσακά, και για επιδόρπιο, ετοιμάσου να δοκιμάσεις το φημισμένο τους γαλακτομπούρεκο.

Καλή όρεξη λοιπόν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 512 / position2: 2854
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb