WELLNESS

Καλοκαίρι στην Ιταλία: 10 νησιά και πόλεις για να ταξιδέψεις τον Αύγουστο

Ναι, οι τιμές ίσως να είναι τσιμπημένες όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι φθηνότερες από τα δικά μας νησιά. Μήπως φέτος να την κάνεις για Ιταλία;
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Καλοκαίρι στην Ιταλία: 10 νησιά και πόλεις για να ταξιδέψεις τον Αύγουστο
@stefo_pirri / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι όσοι είναι σε αναζήτηση διακοπών φέτος, λένε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Ότι όλα είναι πολύ ακριβά, ότι υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα και ότι είναι πια πραγματικά δύσκολο να κάνεις διακοπές στα νησιά μας. Πιστεύουμε ότι απλά είναι μια φάση και όχι, δεν θα είναι δύσκολο να πηγαίνουμε στα νησιά μας, απλά ήταν αρκετοί οι παράγοντες που επηρέασαν το φετινό καλοκαίρι. 

Μήπως όλο αυτό είναι και μια καλή αφορμή, ώστε να "ξεκολλήσουμε" λίγο από το ελληνικό καλοκαίρι και να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία; Η παρακάτω λίστα έχει νησιά και πόλεις της γειτονικής χώρας, για να -ψαχτείς και να- κάνεις διακοπές στον Αύγουστο ή και τον Σεπτέμβρη που οι τιμές θα είναι αρκετά πιο χαμηλά! 

Ίσκια

Ένα ιταλικό "μυστικό" χρόνια τώρα. Το 8ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, με μια πολύ πλούσια ιστορία που θα αρχίσεις να την ανακαλύπτεις με το που φτάσεις εκεί. Θα βρεις ένα μεσαιωνικό κάστρο, ωραία λιμάνια και σοκάκια, βουκαμβίλιες ανθισμένες και χαρούμενους ανθρώπους. Οι παραλίες είναι μια χαρά για κολύμπι και η γαστρονομία είναι μια ωδή στη μεσογειακή κουζίνα, που αρέσει σε όλους!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ischia - Italy (@ischia)


Προσίντα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σε απόσταση αναπνοής από τη Νάπολη και είναι για φέτος η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Ένα μέρος πολύχρωμο, γεμάτο με επιλογές που καλύπτουν όλα τα είδη ταξιδιωτών. Στην Προσίντα μπορείς να απομονωθείς και να νιώσεις ότι είσαι σε ένα απόκοσμο μέρος ή να περάσεις έντονα με χορούς και τραγούδια μέχρι το πρωί! Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι εδώ, αργεί πολύ να τελειώσει και όλοι το απολαμβάνουν! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Procida lyrics cultura 2022 (@procida.island)


Σικελία

Τι να πρωτογράψουμε για αυτό το μέρος. Αρχικά μην πας στη Σικελία αν έχεις λίγες ημέρες. Είναι τεράστια και όλο αυτό θα σε μπερδέψει, θα σε αγχώσει και ίσως στο τέλος να μην περάσεις καλά. Αν έχεις αρκετές μέρες στη διάθεσή σου, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και κάνε ένα από τα καλύτερα roadtrip στην Ευρώπη. Κάθε στάση και ομορφιά! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sicily Insider (@sicilyinsider)


Μπολόνια

Αν αγαπάς το κολύμπι προσπέρασε αυτή την πόλη. Αν είσαι από αυτούς που τα καλοκαίρια ίσα που βρέχουν το πόδι, τότε έλα στην Μπολόνια. Δεν έχει θάλασσα, έχει όμως φουλ καλοκαιρινή ζωή. Καταπληκτικά μαγαζιά με οικονομικό φαγητό, ποτά και cocktails σε υπέροχα σημεία της κόκκινης πόλης και έντονο nightlife. Μια πόλη σαν καρτποσταλ όπου και να κοιτάξεις! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bologna_city (@bologna_city)


Νάπολη

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη, μετά τη ρώμη και το Μιλάνο και είναι μια πόλη που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αφιερωμένη στο καλοκαίρι. Έχει μια φανταστική ακτογραμμή, έχει υπέροχο street food σε κάθε γωνιά της, έχει αρκετές επιλογές για διαμονή (ακόμη και τώρα) και είναι ένα μέρος που χαρακτηρίζει το Ιταλικό καλοκαίρι. Δηλαδή, ξεκάθαρα προτείνουμε να αρχίσετε από εδώ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Explorer Naples ☕ | Napoli (@explorer_naples)


Παναρέα

Το χειμώνα έχει μόλις 241 κατοίκους, όμως το καλοκαίρι το νησί γεμίζει με κόσμο! Κόσμο που απολαμβάνει ένα απείραχτο φυσικό τοπίο, παραδοσιακή γαστρονομία, εκπληκτική φιλοξενία και ιστορίες που του μένουν αξέχαστες! Κάπως έτσι κυλάει η ζωή στην πανέμορφη και ξεχωριστή Παναρέα και δυστυχώς οι επιλογές σε καταλύματα είναι λίγες, γιαυτό αν σας έκανε κλικ, βιαστείτε! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josef Be (@herr__josef)


Αμάλφι

Αυτή την πόλη λογικά την ξέρεις για την ακτογραμμή της. Η Ακτή Αμάλφι είναι σούπερ διάσημη ειδικά τα καλοκαίρια και δικαίως. Είναι από το 1997, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ και είναι το μέρος που όλοι θέλουμε να πηγαίνουμε, ακόμα και τον χειμώνα. Το Positano, το Ravello, Το Capri, Το φαγητό, η θέα, οι διαδρομές είναι μερικοί από τους λόγους για να οργανώσεις το ταξίδι μέχρι εκεί! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sea Sun & Fun (@seasunandfunpositano)

Πούλια

Πούλια ή Απουλία όπως και να την πεις οι Ιταλοί θα καταλάβουν ότι αναφέρεσαι σε μια από τις πιο όμορφες περιφέρειες της χώρας τους. Με πρωτεύουσα το Μπάρι και με έδρα αυτό, έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις υπέροχες τοποθεσίες, που θα εντυπωσιάσουν! Μεταξύ αυτών το Alberobello, τη Ματέρα και τα Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας. Εδώ επίσης, το φαγητό είναι ίσως το καλύτερο της Ιταλίας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatiana (@tattio)


Γένοβα

Αν θες ατελείωτο discovering μείνει μέσα στην ιστορική πόλη με το πολυσύχναστο λιμάνι. Δεν έχει παραλίες και beaching vibes έχει όμως υπέροχα αξιοθέατα και θα έχει και πολύ ωραίες θερμοκρασίες, σε σχέση με τον Ιταλικό νότο. Αν έχεις πάνω από 3 μέρες στη διάθεσή σου, τότε μπορείς να πας και κάποιο daytrip για κολύμπι. Ισως στο Πορτοφίνο, στην Μπόκαδα ή στο πολυσύχναστο Camogli.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ! IG⊕LIGURIA® (@ig_liguria_)


Σαρδηνία

Η λίστα μας κλείνει με τη Σαρδηνία και θα μπορούσε να ξεκινάει και με αυτήν. Το πανέμορφο Ιταλικό νησί που κάθε χρόνο μαζεύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και τους φιλοξενεί με τον καλύτερο τρόπο. Η Σαρδηνία ξέρει καλά από τουρισμό, ξέρει από γαστρονομία και έχει και υπέροχα φυσικά τοπία. Οι παραλίες του νησιού, είναι ίσως οι καλύτερες στην Ιταλία ή και την Ευρώπη! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sardegna mia (@sardegna_mia_)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 374 / position2: 3116
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb