Το φλερτ που πιάνει σχεδόν πάντα σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Τι έδειξε μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology
Από το NEWSROOM
Το φλερτ που πιάνει σχεδόν πάντα σύμφωνα με τους ψυχολόγους
@photographymovement via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχει μια τεχνική στο φλερτ που λειτουργεί σχεδόν πάντα, ενώ έχουν διαπιστώσει ότι πρόκειται και ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τις σχέσεις της μιας βραδιάς.

Το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας ισχυρίζεται ότι όντως έχει ανακαλύψει τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές φλερτ και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology και οι συμμετέχοντες ήταν φοιτητές από τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ.

Τα ερωτηματολόγια που εστάλησαν στους συμμετέχοντες, τους ζητούσαν να αξιολογήσουν 40 διαφορετικά είδη φλερτ, όταν αναζητούσαν είτε μια μακροχρόνια, είτε μια πιο βραχυπρόθεσμη σχέση.

Οι ερευνητές εξέτασαν και το επίπεδο της εξωστρέφειας που είχε κάθε συμμετέχων, την ηλικία τους, τη σχέση τους με τη θρησκεία, πόσο ήθελαν να βρεθούν σε σχέση και πόσο ανοικτοί θα ήταν για νέες γνωριμίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που είναι πιο αποτελεσματικό εξαρτάται από το φύλο και από το αν ο σκοπός του φλερτ είναι μια μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη σχέση», εξήγησε ο Leif Edward Ottesen Kennair, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Για τις γυναίκες που θέλουν μια βραχυπρόθεσμη σχέση, η τεχνική δεν ήταν έκπληξη. «Οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα σημάδια ότι είσαι σeξουαλικά διαθέσιμος είναι τα πιο αποτελεσματικά για τις γυναίκες που αναζητούν μια βραχυπρόθεσμη σχέση», συμπλήρωσε ο Kennair. Μια φιλική επαφή, όπως μια αγκαλιά ή ένα φιλί στο μάγουλο, δεν φτάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις, γι’ αυτό οι γυναίκες που θέλουν μια σύντομη σχέση, προτιμούν να τονίζουν τη σeξουαλική τους διαθεσιμότητα, για παράδειγμα με τυχαία σωματική επαφή με τον πιθανό σύντροφο.

Οι άντρες από την άλλη που ζητούν μια βραχυπρόθεσμη σχέση, δεν μπορούν να βασιστούν μόνο σε μια τεχνική. «Οι τακτικές που κρίθηκαν πιο αποτελεσματικές για τις γυναίκες για ένα one-night stand ήταν αποκλειστικά σeξουαλικές ή σωματικές», έγραψε η ομάδα στη μελέτη. «Αντίθετα, οι άντρες κρίθηκαν πιο αποτελεσματικοί αν, εκτός από σωματικές και σeξουαλικές τακτικές, χαμογελούσαν, έδειχναν ενδιαφέρον για συζητήσεις, έκαναν κομπλιμέντα και την έκαναν να γελάσει».

Επίσης η ομάδα διαπίστωσε πως οι άντρες που θέλουν μακροχρόνια σχέση, «τα σημάδια γενναιοδωρίας και προθυμίας για δέσμευση λειτουργούν καλύτερα».

Ωστόσο υπάρχει ένας τύπος φλερτ και είναι αποτελεσματικός παγκοσμίως. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το χιούμορ ή το να μπορείς να κάνεις ένα άλλο άτομο να γελάσει είναι πιο αποτελεσματικό για τους άνδρες που αναζητούν μια μακροχρόνια σχέση. Είναι λιγότερο αποτελεσματικό για τις γυναίκες που αναζητούν ένα one-night stand. Αλλά το γέλιο με τα αστεία του άλλου είναι μια αποτελεσματική τακτική φλερτ και για τα δύο φύλα», είπε ο Kennair. Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη στις ΗΠΑ και τη Νορβηγία.

Όπως αναφέρει και η Rebecca Burch από το SUNY Oswego των ΗΠΑ και συν-συγγραφέας της μελέτης, «Δεν είναι μόνο αποτελεσματικό να είσαι αστείος. Αλλά για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε στον πιθανό σύντροφό σας ότι πιστεύετε ότι είναι αστείοι».

Αν δεν μπορείτε να είστε αστείοι, τότε ο Kennair συνιστά μια άλλη αποτελεσματική τακτική φλερτ. Το χαμόγελο και την οπτική επαφή, γιατί πριν δείξετε τις υπόλοιπες ικανότητές σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε από το τη βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
9 / position1: 523 / position2: 923
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb