WELLNESS

Ταξίδι στην Αντίπαρο: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Πού θα φας; Πού θα χορέψεις; Πού θα κάνεις μπάνιο χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία;
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στην Αντίπαρο: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@valenmroitman / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είχα μια λέξη για να χαρακτηρίσω την Αντίπαρο η λέξη αυτή θα ήταν αντίφαση! Το έχεις ακούσει πολλές φορές αλλά η Αντίπαρος ίσως να είναι όντως το νησί με τις πολλές αντιφάσεις. Είναι το μέρος που φτάνεις με ένα μικρό Ferry και με το που πατήσεις το πόδι σου, αντιλαμβάνεσαι μια πολύ χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα! Αυτό αλλάζει το βράδυ και η Αντίπαρος μεταμορφώνεται πραγματικά. Σε κάνει να χορεύεις μέχρι το πρωί στο La Luna ή σε κάνει για λίγο Ροκά στο Doors!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolas Maounis (@nikolas7maou)

Οι αντιφάσεις δε σταματούν εδώ άλλα φτάνουν μέχρι τις παραλίες του νησιού. Τι εννοώ; Εσύ νομίζεις ότι πας ταξίδι σε ένα κλασσικό Κυκλαδονήσι με τέλειες παραλίες και όμως, η Αντίπαρος δεν έχει να υπερηφανευτεί για τις καταπληκτικές της ακτές. Η αλήθεια είναι αυτή, οι παραλίες δεν είναι κακές αλλά δεν είναι και το δυνατό σημείο του νησιού! Αυτό να ξέρεις πριν ξεκινήσεις να πας εκεί. Το δυνατό σημείο της Αντιπάρου είναι η χώρα με τα χίλια πρόσωπα, το φαγητό, το κέφι και η ανεμελιά που έχουν τα καλοκαιρινά βράδια και γενικότερα η συνολική εμπειρία που σου προσφέρει αυτό το ευλογημένο μέρος!

Αν έχεις κανονίσει να βρεθείς εκεί φέτος, αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα και τις παρακάτω προτάσεις για την Αντίπαρο! Είναι εμπειρίες που ζήσαμε και εμείς σε αυτό το λιλιπούτειο νησί και αξίζει να τις μοιραστούμε μαζί σας!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Paros & Antiparos Island (@visit.paros)


Πήγαινε για ατέλειωτο beaching στο Μεγάλος Σωρός ή πιο low budget στην Παναγιά

Οχτώ περίπου χιλιόμετρα από τη χώρα, είναι ο Σωρός. Είναι η πιο γνωστή παραλία του νησιού. Αμμώδης, οργανωμένη (γύρω στα 30€ η ξαπλώστρα) με πεντακάθαρα βαθιά νερά και σε ένα πολύ ωραίο σκηνικό! Αν έχεις όρεξη να κάτσεις πολλές ώρες στην παραλία, αξίζει να πληρώσεις την τσιμπημένη τιμή και να ευχαριστηθείς το τοπίο, τη μουσική και τη θάλασσα! Κάτι ακόμα που αξίζει να κάνεις εδώ, είναι να αφήσεις πετσέτα και αντηλιακό στην ξαπλώστρα σου και να πας παραδίπλα, στον μικρό Σωρό για μια βουτιά! Είναι μια επίσης όμορφη παραλία με βότσαλο και πιο χαλαρή ατμόσφαιρα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ταξιδεύεις low budget τότε θα πάρεις το μονοπάτι από τη χώρα (που είναι ένα 20λεπτο  περίπου) και θα πας στην παραλία Παναγιά. Θα έχεις σκιά από τα δέντρα, λίγο κόσμο και πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και μια επίσης ωραία παραλία με καθαρά νερά! 

Χόρεψε την La Luna μέχρι την ανατολή του ήλιου

Σε όποιον και να πεις ότι πας διακοπές στην Αντίπαρο, θα σου πει να κάνεις και ένα πέρασμα από την ντισκοτέκ La Luna. Ανοίγει αργά, κλείνει το πρωί και είναι μια εμπειρία που ΠΡΕΠΕΙ να ζήσεις σε αυτό το μοναδικό νησί! Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι κάτι αντίστοιχο στις Κυκλάδες, δε θα έχεις βιώσει ξανά! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasios (Tasos) Clados (@being_taso)

Κάνε discovering στο σπήλαιο άλλα και στο ενετικό κάστρο της Αντιπάρου

Το νησί μπορεί να είναι μικρό έχει όμως πράγματα -εκτός από τα κλασικά- να κάνεις. Δηλαδή μπορείς να περπατήσεις μέχρι το τέλος της χώρας και να δεις το ενετικό κάστρο. Δεν υπάρχει κάποιο κάστρο εκεί να δεσπόζει ή κάτι τρομερό να ανακαλύψεις. Είναι ουσιαστικά ένας πολύ μικρός οχυρωμένο οικισμό που μοιάζει με τα υπόλοιπα καστέλια στις Κυκλάδες. Η βόλτα στο σημείο εκείνο αξίζει και είναι πανεύκολη! 

Αν θες κάτι πιο extreme ανέβα τα 400 σκαλιά για το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη. Μέσα εκεί θα δεις σταλαγμίτες και σταλακτίτες εκατομμυρίων χρόνων αλλά και τον παλαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης! Ναι, καλά διάβασες, είναι ο πιο παλιός της Ευρώπης και έχει ηλικία 45 εκατομμυρίων ετών. Επίσης, το ξεχωριστό σπήλαιο της Αντιπάρου έχει ακόμα μια πρωτιά. Είναι το μόνο κατακόρυφο σπήλαιο στην Ευρώπη με βάθος περίπου 85 μέτρων. Να είσαι έτοιμος να δεις και την καταπληκτική θέα από την κορυφή του Σπηλαίου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M A D D I 🌴 A U S T R A L I A (@she.who.explores)

Φάε ντόπιους μεζέδες στην Κληματαριά

Καταπληκτικά αυλή, καταπληκτικό φαγητό, οικονομικές τιμές, μεγάλες μερίδες, αρκετά μεγάλη ποικιλία για να σε δυσκολέψει να διαλέξεις και αξιόλογο σέρβις ακόμα και τις ώρες που έχει πολύ δουλειά! 

Πήγαινε Μονοήμερη στο Δεσποτικό

Ένα νησί μια σταλιά απέναντι από την Αντίπαρο που όμως πρέπει να δεις με τα μάτια σου! Σεληνιακό, βραχώδες, επιβλητικό θα σε κάνει να το αγαπήσεις αμέσως! Εκτός από κολύμπι μπορείς να κάνεις και μια βόλτα στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. 

Κάνε μπάνιο χωρίς ρούχα στη Φανερωμένη

Μικρή παραλία που πολλοί δεν ξέρουν. Καμία οργάνωση μόνο παρθένο τοπίο με εξαιρετικά νερά και επειδή είναι πολύ πιθανόν να μη συναντήσεις άνθρωπο, κάνε μπάνιο χωρίς μαγιό για να νιώσεις πραγματική ελευθερία! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @aigaio_mou

Φάε σπιτική ιταλική πίτσα στο Lollos

Ευτυχώς, αυτήν την πίτσα την έχουμε και στην Αθήνα όμως είναι αλλιώς να τη γεύεσαι στο μέρος που ξεκίνησα όλα! Δύο Ιταλοί η Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili εγκατέλειψαν τη χώρα τους και μετά από πολλά ταξίδια κατέληξαν στην Αντιπαρο για να φτιάξουν αυτό το αριστουργηματικό μέρος! H πίτσα είναι καταπληκτική και η συνολική γαστρονομική εμπειρία είναι υπέροχη! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAK SISTERS (@pak.sisters)

Πιες το σφηνάκι της Αντιπάρου

Λογικά από την πρώτη κιόλας μέρα, θα στο κεράσουν σε κάποιο από τα εστιατόρια ή ταβερνάκια που θα πας! Είναι τοπικό ποτό που έχει βότκα, μέλι καισταφύλι. Είναι το σήμα κατατεθέν της Αντιπάρου και να το αναζητάς σχεδόν καθημερινά εκεί, γιατί θα γυρίσεις και πού θα το ξαναβρεις! 

Κάτσε στον Καπετάν Πιπίνος για θαλασσινά

Φρέσκα ψάρια, λίγα μαγειρευτά και αρκετούς ψαρομεζέδες μπορείς να γευτείς σε αυτό το πολύ όμορφο μέρος με την πολύ ζεστή εξυπηρέτηση. Αν έρθεις νωρίς το απόγευμα μπορείς να απολαύσεις και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα το Δεσποτικό! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina (@anifantti)

Δες το ηλιοβασίλεμα το Σιφνέικο

Και επειδή κάθε άρθρο- οδηγός για ελληνικό νησί πρέπει να έχει και ένα σημείο με το καλύτερο spot για ηλιοβασίλεμα, είπαμε να κλείσουμε κάπως έτσι. Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Αντίπαρο είναι στο Σιφνέικο και πας με τα πόδια από τη χώρα. Αυτά ήταν τα ευχάριστα νέα, τα...δυσάρεστα είναι ότι μαζί με σένα θα δεις δεκάδες ακόμα άτομα οπότε δε θα είναι και πολύ ρομαντικό! Ίσως όμως, καταλήξει σε παρτυ, γιατί κάπως έτσι είναι η Αντίπαρος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτυ! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 2947 / position2: 5874
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb