ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Aυτή η έρευνα αποδεικνύει πως δεν πρέπει να ακούς (πάντα) τoυς φίλους σου

Ή τέλοσπάντων να μη δέχεσαι άκριτα όσα σου λένε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Aυτή η έρευνα αποδεικνύει πως δεν πρέπει να ακούς (πάντα) τoυς φίλους σου
Elle Hughes

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός ο ειδικός στις γνωριμίες σας εκλιπαρεί να σταματήσετε να δέχεστε συμβουλές από τους φίλους σας

Το να μιλάς με τους φίλους σου για τη ζωή των γνωριμιών σου δεν είναι κάτι καινούργιο (έχουμε τις επαναλήψεις του Sex and the City για να το αποδείξουμε), αλλά η σύγχρονη τεχνολογία καθιστά πολύ εύκολη την επικοινωνία από το chat ως τα  προφίλ γνωριμιών και σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνεις τους φίλους σου με κάθε λεπτομέρεια.

Πολλοί από εμάς αρχίζουμε να μιλάμε σε φίλους για τις σχέσεις μας πριν καν γίνουν σχέσεις, ζητώντας συμβουλές από το πρώτο... χτύπημα. Η τελευταία έρευνα της Hinge διαπίστωσε ότι οι single Gen Z είναι 30% πιο πιθανό από τους millennials να πουν ότι αισθάνονται αγχωμένοι αν δεν μπορούν να ενημερώσουν άμεσα τους φίλους τους για μια σημαντική απόφαση - π.χ. δουλειά ή κάποιο ραντεβού. Πόσο πολύ πρέπει να ζυγίζουμε όμως τις συμβουλές που μας δίνουν οι φίλοι μας;

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 80% των single Gen Z είπαν ότι είναι σημαντικό να λαμβάνουν τις συμβουλές των φίλων τους για το με ποιον θα βγουν ραντεβού, το 86% αμφισβητούν τις συμβουλές που δίνουν οι φίλοι τους και η πλειονότητα από αυτούς πραγματικά μετανιώνουν που ακολούθησαν τη συμβουλή, νιώθοντας τελικά σαν να πήραν λάθος απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Logan Ury, τη Διευθύντρια Επιστήμης των Σχέσεων του Hinge και συγγραφέας του How to Not Die Alone, λέει: «Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να συντονίζεστε με τα δικά σας συναισθήματα και τις ανάγκες σας και να καταλαβαίνετε πώς νιώθετε για κάποιον», υπενθυμίζοντας στους single ότι «είναι η δική σας σχέση, όχι των φίλων σας».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως δεν μοιραζόμαστε ολόκληρη την ιστορία όταν ζητάμε συμβουλές. Ένα εκπληκτικό 84% των single Gen Z Hinge παραδέχτηκε ότι δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς όταν ζητούν συμβουλές και συχνά κρύβουν ορισμένες από τις λεπτομέρειες.

Και από την άλλη πλευρά, το 50% είπε ότι δεν είναι πάντα ειλικρινής για το πώς νιώθει πραγματικά όταν δίνει συμβουλές για ραντεβού στους φίλους του, είτε επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν τα συναισθήματά τους είτε επειδή πιστεύουν ότι ο φίλος τους δεν θέλει ή δεν φαίνεται έτοιμος για αντικειμενική ανατροφοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 464 / position2: 1277
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb