FITNESS

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη γυμναστική

Όχι μόνο για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα αλλά και για να αποφύγεις τους τραυματισμούς
Από το NEWSROOM
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη γυμναστική
@Evoke.Studio via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί στη φυσική αγωγή αναφέρουν ότι η σωστή προπόνηση, είτε στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο, χρειάζεται ακρίβεια, σωστή μέθοδο και προπαντός υπομονή. Εκτός από το ότι μόνο αν γυμνάζεσαι σωστά θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο κύριος λόγος είναι για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη λοιπόν είναι:

Κακό ζέσταμα

Η προθέρμανση πριν από την προπόνηση είναι απαραίτητη, κάτι που ξεχνάμε πολλές φορές. Κι αυτό γιατί μας εξασφαλίζει και καλύτερη απόδοση και μας βοηθά να αποφεύγουμε τραυματισμούς. Ένα καλό ζέσταμα βελτιώνει την ικανότητα του νευρικού μας συστήματος να διεγείρει τους μύες και να παράγει δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία απαιτεί μόνο λίγα λεπτά, ακόμα κι αν είσαι έξω και ο καιρός είναι κρύος. Αυτό που απλά πρέπει να κάνουμε είναι να εκτελέσουμε τις ασκήσεις του προγράμματος που θα ακολουθήσουμε, απλά σε χαμηλότερη ένταση.

Λίγο νερό

Πριν και μετά την προπόνηση πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό. Ο οργανισμός μας πρέπει να ενυδατωθεί για να διατηρηθεί η φυσιολογική ροή του αίματος αλλά και να ανανεωθούν ομαλά τα κύτταρα του οργανισμού. Τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να πίνουμε ακόμα περισσότερο.

Όχι αρκετές διατάσεις

Πριν από την προπόνηση, οι διατάσεις έχουν τεράστια σημασία και για την πρόληψη τραυματισμών και για τη βελτίωση της απόδοσης. Τις πρωινές ώρες είναι ακόμα πιο επιτακτική η ένταξή τους στο πρόγραμμα, αφού οι μύες είναι πιο συσπασμένοι.

Σημαντικό είναι επίσης να μην τις ξεχάσουμε και στο τέλος της άσκησης, αφού η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει απότομα και η χαλάρωση που επέρχεται επιτρέπει την εμφάνιση μυϊκών τραυματισμών.

Δεν περνούμε σωστές αναπνοές

Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, οι αναπνοές στην γυμναστική είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Πρόκειται για μια διαδικασία που διευκολύνει τους μυς να οξυγονώνονται και που επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την άσκηση.

Όταν σηκώνουμε βάρη, οι προπονητές μας λένε να πάρουμε βαθύτερες αναπνοές πριν ξεκινήσουμε, αλλά μετά την ολοκλήρωση της άσκησης. Έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 358 / position2: 696
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb