SKIN CARE

Ξέρεις πόσο υαλουρονικό οξύ πρέπει να βαζεις στην επιδερμίδα σου;

Μήπως η χρήση του φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ξέρεις πόσο υαλουρονικό οξύ πρέπει να βαζεις στην επιδερμίδα σου;
@drsclinic_cosmetic

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά στο skincare.

Εδώ και χρόνια ακούμε συνεχώς για το υαλουρονικό οξύ. Δικαίως συμβαίνει αυτό, αφού είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και αγαπημένα συστατικά για την επιδερμίδα μας. Ειδικότερα η ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα, έχει να κερδίσει πολλά από την χρήση του. Σύμφωνα με την δερματολόγο Claire Wolinsky που μίλησε το Byrdie: “Όταν ένα serum ή lotion με βάση το υαλουρονικό, απλωθεί στην επιδερμίδα, μπορεί να προσελκύσει και να κρατήσει το νερό, δημιουργώντας ένα εφέ λάμψης και ενυδάτωσης.

Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά. Μπορείς να διαβάσεις και περισσότερα εδώ. Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, γιατί συγκρατεί περίπου 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Καθώς μεγαλώνουμε, το χρειαζόμαστε όλο και περισσότερο στην ρουτίνα μας. 

Ποια είναι η σωστή ποσότητα υαλουρονικού οξέως;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπερβολικά μεγάλη ποσότητα του, μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν απλώνεις μεγάλες ποσότητες και είσαι σε ξηρό αέρα και ξηρή ατμόσφαιρα, ο αέρας θα απορροφήσει αυτήν την ενυδάτωση και θα αφήσει το δέρμα σου ακόμα πιο αφυδατωμένο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MISTR™️ (@themistr.co)

Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα ή παραπάνω λιπαρότητα. Το ιδανικό είναι, σύμφωνα με ειδικούς, να το απλώνεις σε ευδατωμένη επιδερμίδα εκ των έσω. Δηλαδή, να πίνεις αρκετό νερό και να μην είναι τελείως αφυδατωμένο το δέρμα σου. Στην συνέχεια, αν η ατμόσφαιρα που βρίσκεσαι ή εργάζεφαι είναι ξηρή, καλό είναι να δοκιμάσεις και μια συσκευή που διατηρεί την υγρασία στην ατμόσφαιρα (humidifier).

Για να αξιοποιήσεις τα οφέλη του, χρειάζεται πάνω από το serum υαλουρονικού μια ενυδατική κρέμα, ώστε να “κλειδώσει” η υγρασία στο δέρμα σου. Επιπλέον, η χρήση του μπορεί να γίνει πρωί και βράδυ στην ρουτίνα σου, ώστε να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα και όχι περισσότερο από αυτό, συνήθως. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb