BED TALK

Τι είναι ο τυχαίος οργασμός και πως μπορεί να συμβεί

Οι τυχαίοι οργασμοί φαίνονται σαν την τέλεια εμπειρία!
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι είναι ο τυχαίος οργασμός και πως μπορεί να συμβεί
Φωτογραφία από Dainis Graveris από το Pexels: https://www.pexels.com/el-gr/photo/4604840/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι εκτιμούμε τις εκπλήξεις, ειδικά αυτές που αφορούν τις απολαύσεις της ζωής. Αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για τους καλύτερους δονητές ελεγχόμενους από την εφαρμογή ή καθοδηγούμενο αυνανισμό με αυτόν τον τύπο O-μηδενικής προσπάθειας.

«Ένας τυχαίος οpγασμός είναι ακριβώς όπως περιγράφεται. Δεν βρισκόσουν σε σeξουαλική φάση, αλλά ξαφνικά το σύμπαν σου χαρίζει μια απρόβλεπτη διαδρομή προς την ευχαρίστηση», λέει η Angie Rowntree, ιδρύτρια και διευθύντρια του Sssh.com.

Ο τυχαίος οpγαρμός, μπορεί να εμφανιστεί σε καταστάσεις που είναι εντελώς μη σeξουαλικές και υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που τον προκαλούν, ενώ συχνά είναι εκτός ελέγχου.

Διάβασε παρακάτω για περισσότερες σχετικές πληροφορίες με τους τυχαίους οpγασμούς.

Τα αίτια του τυχαίου οpγασμού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως γνωρίζεις, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι οpγασμών και πολλοί διαφορετικοί τρόποι για την τόνωση των ερωτoγενών ζωνών, ακόμα κι αν δεν έχουν καμία σχέση με την πράξη του σeξ. Μην εκπλαγείς αν η χαρτογράφηση του τέλειου προγράμματος προπόνησης οδηγεί σε οpγασμό.

«Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι μύες του πυελικού εδάφους εμπλέκονται με τρόπο που ξεκινά αυτό που ονομάζεται κορεσμός», λέει ο Uren σχετικά με τη συνηθισμένη μόδα του TikTok fitness.

Η Rowntree συμφωνεί, σημειώνοντας ότι οι ασκήσεις Kegel και τα μασάζ είναι επίσης πιθανοί ένοχοι. Ωστόσο, υπάρχει λίγη σeξουαλικότητα που εμπλέκεται σε άλλα σενάρια, ακόμα και αν τα σημεία της ηδονής δεν διεγείρονται.

Μερικοί άνθρωποι βιώνουν τυχαίο οpγασμό καθαρά από την διέγερση των σκέψεων, χωρίς να βιώσουν καμία φυσική διέγερση. Οι οργασμoί ύπνου είναι ένας άλλος τύπος οpγασμού που προκαλείται από την ψυχολογία σου.

Είναι καλοί ή κακοί οι τυχαίοι οpγασμοί;

«Όταν έχεις έναν οpγασμό, απελευθερώνεις ωκυτοκίνη, η οποία είναι γνωστή ως η ορμόνη της καλής αίσθησης, οπότε το να έχεις έναν τυχαίο οpγασμό θα χαρίσει σίγουρα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας», σημειώνουν οι ειδικοί.

Επιπλέον, μπορεί να σου δείξουν νέους τρόπους με τους οποίους θα απολαμβάνεις το σώμα σου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι επιθυμητοί όλοι οι τυχαίοι οpγασμοί. Ορισμένοι τυχαίοι οpγασμοί σχετίζονται με μια κατάσταση που ονομάζεται Επίμονη Διαταραχή Διέγερσης των Γεννητικών Οργάνων. Οι πάσχοντες από αυτήν την πάθηση, μπορούν να βιώσουν ακραίες, συνεχείς και απρόκλητες οpγασμικές αισθήσεις. Η εν λόγω διαταραχή μπορεί να πυροδοτηθεί από το άγχος, την κατάθλιψη και τις ορμονικές θεραπείες σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Εάν κάτι σε ενοχλεί, αναζήτησε πάντα επαγγελματική βοήθεια από έναν γιατρό.

Αν και ναι, κάτι απροσδόκητο μπορεί να είναι ευχάριστο, υπάρχουν επίσης λόγοι ανησυχίας. Αν παρατηρείς κάτι περίεργο στο σeξ, μην το αγνοείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 494 / position2: 822
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb