ΥΓΕΙΑ

Ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν με τους πόνους της περιόδου

Δοκίμασε τις και δε θα χάσεις, όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν με τους πόνους της περιόδου
Φωτογραφία από τον χρήστη Pavel Danilyuk στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν αντιμετωπίζεις έντονες κράμπες και ενοχλητικό φούσκωμα λόγω περιόδου, το τελευταίο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς είναι το να πας στο γυμναστήριο.

Το να παραμείνεις όμως δραστήρια είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανακουφίσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα  της περιόδου.

Το καλύτερο δε, είναι ότι δεν χρειάζεται καν να πας στο γυμναστήριο. Όλες οι ασκήσεις που περιγράφονται παρακάτω σε αυτό το άρθρο, μπορούν να γίνουν στο σπίτι, δεν απαιτούν ακριβό εξοπλισμό και θα σε σώσουν από τους πόνους.

Γέφυρα για γλουτούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η απλή άσκηση βάζει το σώμα σου σε ανάποδη θέση, βοηθώντας σε να αφαιρέσεις το βάρος από την περιοχή της πυέλου, μειώνοντας έτσι τις επώδυνες αισθήσεις στο κάτω μέρος της κοιλιάς σου. Ξάπλωσε και λύγισε τα γόνατά σου, ώστε και τα δύο σου πόδια να είναι επίπεδα στο πάτωμα. Φτάσε τα δάχτυλά σου προς τις φτέρνες σου και σήκωσε τη λεκάνη σου 2-5 εκατοστά πάνω από το στρωματάκι σου. Πιέστε τη λεκάνη σου προς το ταβάνι και επανέλαβε αυτή την κίνηση 8-10 φορές.

Περπάτημα

Το περπάτημα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή και να ανακουφίσετε τις δυσάρεστες κράμπες περιόδου. Αυτό το ελαφρύ, χαμηλής έντασης καρδιο βοηθά στη μείωση του στρες που νιώθουν πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Το περπάτημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο προς το τέλος της περιόδου σας, επειδή οι πνεύμονές σας λειτουργούν καλύτερα αργότερα στον κύκλο σας.

Διάταση γόνατο - στήθος

Αυτή η χαλαρωτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε τις κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας. Ξαπλώστε ανάσκελα και τεντώστε το ένα πόδι προς τα έξω. Στη συνέχεια, τραβήξτε απαλά το άλλο γόνατο προς τα πάνω προς το πηγούνι σας. Διατηρήστε αυτή τη στάση για λίγα λεπτά και επαναλάβετε με το αντίθετο πόδι.

Γιόγκα και Πιλάτες

Εκτός από την ανακούφιση από το άγχος και τη βοήθεια που σας βοηθά να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη, η γιόγκα και το Pilates μπορούν να μειώσουν πολλά δυσάρεστα συμπτώματα περιόδου, όπως κράμπες, μυϊκή κόπωση και πόνο. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σας. Λάβετε υπόψη ότι το σώμα σας μπορεί να αποδώσει διαφορετικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και κάντε ένα διάλειμμα εάν αισθάνεστε ότι η άσκηση είναι πολύ έντονη για εσάς.

Τέντωμα της μέσης με τα πόδια μπροστά

Εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους και εναλλαγές της διάθεσης κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, τότε αυτή η απλή άσκηση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που διέταξε ο γιατρός. Καθίστε με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σας. Στη συνέχεια, διπλώστε αργά προς τα εμπρός, τραβήξτε την κοιλιά προς τα μέσα και κρατήστε αυτή τη θέση για έως και 3 λεπτά.

Ασκήσεις με λίγα βάρη

Ενώ το γυμναστήριο και η άρση μεγάλων βαρών μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα όταν προσπαθείτε να μειώσετε τις κράμπες της περιόδου σας, η ελαφριά άρση βαρών μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην καταπράυνση των ενοχλητικών πόνων. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάνουν τους μύες σας πιο ευέλικτους και δυνατούς και μπορείτε να ασκηθείτε στην άνεση του σπιτιού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 333 / position2: 606
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb