THINK

Kim, κάπου όπα: Η εμμονή να χωρέσει στο φόρεμα της Marilyn είναι επικίνδυνη και ξεπερασμένη

Πότε θα σταματήσουμε να είμαστε θύματα της εικόνας μας;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Kim, κάπου όπα: Η εμμονή να χωρέσει στο φόρεμα της Marilyn είναι επικίνδυνη και ξεπερασμένη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο ματαιόδοξη είναι η Kim; Πόσες θυσίες θέλει πια η ομορφιά για να την ικανοποιήσουμε;

Η Lili Reinhart κατακεραύνωσε την Kim K για την ακραία δίαιτα της έτσι ώστε να στριμώξει το σώμα της στο φόρεμα της Marilyn για το Met Gala του 2022. Δυο διαφορετικές γενιές, δυο διαφορετικές νοοτροπίες.  

Η Kim έκανε μια εμφάνιση στο Met Gala που συζητήθηκε πολύ. Φόρεσε το nude φόρεμα της Marilyn Monroe, το οποίο είχε βάλει η θρυλική ηθοποιός πριν από 60 χρόνια για να τραγουδήσει το «Happy Birthday Mr. President» στον Kennedy. Κυριολεκτικά, το έβγαλαν από το Μουσείο, για να το φορέσει.

«Να περπατήσεις στο κόκκινο χαλί και να δώσεις μια συνέντευξη όπου λες πόσο πεινάς… επειδή δεν έχεις φάει υδατάνθρακες τον τελευταίο μήνα… όλα για να χωρέσεις σε ένα φόρεμα;», έγραψε η 25χρονη Reinhart στο Instagram Story της την Τρίτη.  «Να παραδεχτείς ανοιχτά ότι λιμοκτονείς για χάρη του Met Gala, όταν ξέρεις πολύ καλά ότι εκατομμύρια νέοι και νέες σε κοιτούν ψηλά και ακούν κάθε σου λέξη - αυτή η άγνοια είναι αποκρουστική», έγραψε.

Στις αρχές του 2000, αυτό ήταν το τέλειο σώμα, και για αυτό το σώμα γράφτηκαν εκατομμύρια δίαιτες στα περιοδικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως μην πας μακριά. Η Kim είναι και θύτης, αλλά και θύμα. 

Μεγαλώσαμε με ακριβώς αυτή τη νοοτροπία. Περάσαμε τα καλύτερά μας χρόνια νιώθοντας άσχημα με το σώμα μας, κολυμπώντας σε μια θάλασσα από πληροφορίες που το μόνο που φώναζαν ήταν "γίνε αδύνατη", "γίνε ακόμη πιο αδύνατη". Μεγαλώσαμε την εποχή του, πρόσεξέ με τώρα, "cocaine skinny". 

Σήμερα όμως, ξέρουμε καλύτερα. Μάθαμε. Δεν υπάρχει λόγος και δικαιολογία να υιοθετείς ακραίες δίαιτες για να χάσεις κιλά σε 3 εβδομάδες (εκτός κι αν είναι 2 κιλά που είναι σχετικά, ρεαλιστικό και υγιές). Μεγάλο μέρος από όσα κιλά έχασε ήταν νερό και γλυκογόνο, μια μορφή αποθηκευμένων υδατανθράκων, που χάθηκαν όταν σταμάτησε να τρώει ζάχαρη και υδατάνθρακες, αλλά θα ανακτηθούν με το που ξαναφάει. 

Αφενός, ας σκεφτούμε το εξής, αν για να χωρέσεις στο φόρεμα της Marilyn Monroe πρέπει να χάσεις κιλά, και η Marilyn είναι γνωστό πως θεωρούνταν ζουμερή, τότε πόσο ακριβώς έχουμε χάσει τη μπάλα με τα σώματα των γυναικών; 

Αφετέρου, οταν μπαίνεις στη διαδικασία να φορέσεις το φόρεμα μιας άλλης γυναίκας με άλλο σωματότυπο, που μάλιστα είναι και ένα φόρεμα ορόσημο για την Αμερικανική κουλτούρα - αν δεν ταιριάζει στο σώμα σου, τότε απλώς δεν το φοράς. Αν όμως έχεις μάθει στην τοξική κουλτούρα της δίαιτας απλώς λες, αυτό το φόρεμα είναι 20 μέρες δίαιτας μακριά μου.

Ας καταπίνω και μόνο αέρα. Θα το κάνω. Ειλικρινά, εμείς μεγαλώσαμε έτσι. Εμείς μεγαλώσαμε με τη φιλοσοφία "η ομορφιά θέλει θυσίες".

H Kim άλλωστε, έχει συνηθίσει να υποφέρει από την πείνα και να στριμώχνεται σε ρούχα που απλώς δεν μπορείς να αναπνεύσεις μέσα τους. Δες την στο MEΤ αλλά και στην προσπάθειά της να φορέσει ένα σύνολο Balenciaga.

Στο fitting του φορέματος

Αν το φορέσεις όμως, και λόγω πείσματος κάνεις αυτή την αιματηρή δίαιτα είναι ανεύθυνο να το πεις δημόσια, γιατί πολλοί άνθρωποι θα δουν τη συνέντευξή σου, θα googlάρουν "δίαιτα Kim Kardashian MET" , θα αναστατώσεις άτομα με διατροφικές διαταραχές ή νεαρές γυναίκες, που πραγματικά θα πιστέψουν πως είναι ΟΚ ή ότι είναι δυνατό ή χρειάζεται να χάσεις πολύ βάρος σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 

Όσο κι αν της πήγαινε το φόρεμα (που της πήγαινε πολύ) είναι καλό να επανεξετάσουμε τα επίπεδα ματαιοδοξίας των ανθρώπων που "συμβουλευόμαστε" για την εμφάνισή μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 306 / position2: 1342
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb