ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πως η αποδοχή της τριχοφυΐας σου θα σε βοηθήσει να τα βρεις με τον εαυτό σου

Πως αυτό το γεγονός συμβάλλει σε μια καλύτερη αυτοεικόνα και μια καλύτερη ζωή γενικά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως η αποδοχή της τριχοφυΐας σου θα σε βοηθήσει να τα βρεις με τον εαυτό σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Los Muertos Crew στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρίχες στο σώμα είναι ένα από τα θέματα ταμπού που πολλοί προτιμούν να μην συζητούν. Αντίθετα, μπορεί να τις αφαιρούν συνεχώς και με εμμονή, χρησιμοποιώντας διαφορετικές διαδικασίες.

Σε όλα αυτά, μερικές φορές δεν παρατηρούν πόση πνευματική και σωματική προσπάθεια καταβάλλεται για να ακολουθήσουν αυτούς τους απαιτητικούς κανόνες.

Εμείς αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μια άλλη οπτική πάνω σε αυτό το θέμα. Θέλουμε λοιπόν, να αναφέρουμε γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό να ξεχνάμε την αποτρίχωση για λίγο. Και όπως αποδεικνύεται, μπορεί να είναι ευεργετικό για το σώμα μας και να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Οι άλλοι θα νιώσουν πόσο ελκυστικές είμαστε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ιδρωτοποιοί αδένες μας βοηθούν να απελευθερώσουμε τις φερομόνες μας, ενώ οι τρίχες στο σώμα μας βοηθούν να διαδώσουμε την οσμή μας. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το φυσικό άρωμα του σώματός μας παίζει σημαντικό ρόλο στην έλξη των ανθρώπων γύρω μας. Μάλιστα, οι τρίχες της μασχάλης βοηθούν στην παγίδευση αυτής της μυρωδιάς, κάνοντας την επίδραση των φερομονών ακόμα πιο έντονη.

Θα απαλλαγούμε από τον πόνο

Οι διαδικασίες αποτρίχωσης όπως το ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί ή το λέιζερ μπορεί να προκαλέσουν πόνο, ερεθισμό και σπυράκια, ειδικά σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Αλλά πολλές γυναίκες εξακολουθούν να το κάνουν αυτό, πείθοντας τον εαυτό τους ότι αυτό είναι φυσιολογικό και αποδεκτό, ανεξάρτητα από το πόσο σωματική ενόχληση αισθάνονται. Μερικές φορές, είναι απαραίτητο να σταματήσετε για μια στιγμή και να αφήσετε το σώμα σας να ξεκουραστεί για χάρη της δικής σας ευεξίας και υγείας.

Μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα με το σώμα μας

Οι τρίχες στο σώμα μας είναι σημαντικές για την προστασία του δέρματός μας και την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός. Παίζουν επίσης ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός. Ο αέρας παγιδεύεται μεταξύ των τριχών και του δέρματος, δημιουργώντας ένα στρώμα που βοηθά στην μόνωση του, έναντι της απώλειας θερμότητας.

Μας υπενθυμίζουν να κάνουμε τον εαυτό μας νούμερο ένα προτεραιότητα

Η αποδοχή του εαυτού μας εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για πολλούς από εμάς. Μπορεί να επικρίνουμε συνεχώς το σώμα μας και να νιώθουμε πίεση να ταιριάξουμε στα πρότυπα ομορφιάς και συμπεριφοράς που ακολουθεί ο κόσμος γύρω μας. Η επανεξέταση της σχέσης μας με τις τρίχες του σώματός μας μπορεί να είναι ένα σταθερό βήμα για να δημιουργήσουμε μια θετική εικόνα για τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε ελεύθεροι να ζήσουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε.

Θα αρχίσουμε να περιτριγυριζόμαστε από τους κατάλληλους ανθρώπους

Το να αγκαλιάζουμε τις τρίχες του σώματός μας μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να βρούμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς και μας αποδέχονται όπως είμαστε. Δεν θα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε τον εαυτό μας για αυτούς και δεν θα μας κάνουν να νιώθουμε άβολα για το σώμα μας. Αντίθετα, τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώσουμε αποδεκτοί και ενδυναμωμένοι.

Μπορεί να έχουμε περισσότερο χρόνο για άλλα πράγματα

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα από 10.000 δολάρια για προϊόντα ξυρίσματος και έως και 23.000 δολάρια για αποτρίχωση κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Το να αγκαλιάζουμε τις τρίχες του σώματός μας μπορεί να μας απαλλάξει από αυτές τις ρουτίνες. Αντίθετα, μπορούμε να εργαστούμε για το μέλλον μας επενδύοντας αυτόν τον χρόνο και τα χρήματα στην προσωπική μας ανάπτυξη ή δίνοντας μικρά δώρα στον εαυτό μας. Αργότερα, αυτό θα μας αποζημιώσει με τη μορφή καλύτερων ευκαιριών και μεγαλύτερης ευημερίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 346 / position2: 713
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb