ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Χαρακτηριστικά του προσώπου που αποκαλύπτουν την προσωπικότητα σου

Λένε πολλά περισσότερα για εσένα, από όσα νομίζεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Χαρακτηριστικά του προσώπου που αποκαλύπτουν την προσωπικότητα σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Anastasia Shuraeva στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομορφιά και η ευφυΐα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, καθώς είναι δυο εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί εν αγνοία τους να επηρεαστούν από το «φαινόμενο του φωτοστέφανου», ένα στερεότυπο που προσδίδει στους εμφανίσιμους ανθρώπους θετικά χαρακτηριστικά, όπως το να είναι πιο έξυπνοι ή πιο ευχάριστοι. Ωστόσο, η εμφάνιση έχει κάποιο νόημα όσον αφορά την προσωπικότητα - είναι όλα στο πρόσωπο, μορφολογικά μιλώντας.

Φαρδύ πρόσωπο

Η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα έχουν λόγο τόσο στη συμπεριφορά όσο και στο πώς φαίνονται τα πρόσωπά μας. Η υψηλή τεστοστερόνη συνδέεται με ισχυρότερα οστά των γνάθων και τα υψηλά οιστρογόνα με πιο λεία μέτωπα, πιο λαμπερά χείλη και πιο απαλά, πιο στρογγυλά περιγράμματα. Στις γυναίκες, αυτά τα χαρακτηριστικά συνδέονται γενικά με υψηλότερες βαθμολογίες θηλυκότητας, ελκυστικότητας και υγείας και αποκαλύπτουν υψηλότερη γονιμότητα.

Τα φαρδύτερα ζυγωματικά συνδέονται επίσης με επιπλέον τεστοστερόνη. Αυτό θεωρείται δείκτης υψηλότερης επιθετικότητας και επίσης γενναιοδωρίας. Οι άντρες με αυτό το χαρακτηριστικό προσώπου θεωρούνται πιο σίγουροι και έτσι νιώθουν και οι ίδιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στρογγυλό πρόσωπο

Οι γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο είναι πιο γενναιόδωρες. Ένα πρόσωπο με στρογγυλό σχήμα είναι συχνά σημάδι ενός ευγενικού, ανιδιοτελούς και στοργικού ατόμου. Τα άτομα με αυτό το χαρακτηριστικό μπορούν να είναι αληθινοί φίλοι. Ωστόσο, μπορούν επίσης να δώσουν πάρα πολλά από τον εαυτό τους και να βάζουν τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους, παραμελώντας την ευημερία τους.

Αυτοί οι τύποι προσώπου θεωρούνται πιο αθώοι και, λόγω αυτού, πιο αξιόπιστοι. Το στρογγυλό σχήμα του κεφαλιού ενός ατόμου μπορεί επίσης να είναι ένδειξη πιθανών προβλημάτων με την υπνική άπνοια. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να έχουν την τάση να ροχαλίζουν περισσότερο.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Εάν το πρόσωπο φαίνεται μακρύ και τα ζυγωματικά πιο φαρδιά από το σαγόνι, το σχήμα του προσώπου είναι οβάλ. Τα άτομα με αυτό το σχήμα προσώπου είναι πιθανώς αντιληπτά από τους άλλους ως πιο εξωστρεφή και φιλικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα με οβάλ πρόσωπα είναι από τη φύση τους κοινωνικές πεταλούδες. Αλλά τείνουν να είναι πιο εξωστρεφείς και βρίσκουν ευκολία με τις λέξεις, γνωρίζοντας πώς να τις χρησιμοποιούν για να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και άνετα.

Σχήμα προσώπου καρδιάς

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο μέτωπο και ένα μικρότερο πηγούνι, σαν ένα ανεστραμμένο τρίγωνο. Λέγεται ότι είναι αυτοαναλυτές και ισχυρό μυαλό. Τα άτομα με αυτό το σχήμα προσώπου τείνουν να έχουν απίστευτη εσωτερική δύναμη και είναι αρκετά πεισματάρηδες. Έχουν πολλή ενέργεια, εσωτερική δύναμη και ισχυρή διαίσθηση, γνωρίζοντας πότε να ενεργήσουν για να πιέσουν τους στόχους τους.

Είναι επίσης πολύ δημιουργικοί και στοργικοί, αλλά μπορεί επίσης να είναι συναισθηματικά ασταθείς και αναποφάσιστοι. Τα άτομα με αυτό το σχήμα προσώπου μπορούν να είναι πολύ ζεστά και εύκολα να κάνουν τους άλλους να νιώθουν ξεχωριστοί, καθώς τους αρέσει να εκφράζονται εξωτερικά. Αγαπούν τον έρωτα που έρχεται με το να ερωτεύονται, αλλά μπορεί να μην παραμείνουν όταν τα πράγματα διευθετηθούν ή γίνουν πιο εγκόσμια.

Σχήμα προσώπου διαμάντι

Αυτός ο τύπος προσώπου είναι πιο φαρδύς στη μέση και δείχνει προς το μέτωπο και το πηγούνι. Τα άτομα με αυτό το σχήμα προσώπου λέγεται ότι απολαμβάνουν να έχουν τον έλεγχο. Θέλοντας και στοχεύοντας στην τελειότητα, προσανατολίζονται στη λεπτομέρεια και παράγουν ποιοτική δουλειά. Αιχμηρά σαν διαμάντια και πολύ ακριβή με τις λέξεις, μπορούν να κόψουν αν σταυρωθούν με λάθος τρόπο.

Σε πολλά μέρη, αυτό το σχήμα προσώπου θεωρείται μέτριο σε εμφάνιση. Αυτό μπορεί να είναι καλό, καθώς οι άνθρωποι, γενικά, τείνουν να θεωρούν τα πρόσωπα με μέση εμφάνιση πιο αξιόπιστα από εκείνα με ειδικά ή μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ορθογώνιο σχήμα προσώπου

Αυτό το σχήμα προσώπου χαρακτηρίζεται από φαρδιά γραμμή μαλλιών και γνάθο. Τα άτομα με ευρύτερο τύπο προσώπου έχουν πολλή φυσική ενέργεια και υψηλή αντοχή. Τείνουν επίσης να αναλαμβάνουν μεγάλα έργα και έχουν ισχυρό πνεύμα και αναλυτικό μυαλό. Ικανοί να παραμείνουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, ακόμη και σε περιβάλλοντα υψηλού στρες, μπορούν να είναι φυσικά γεννημένοι ηγέτες.

Καλοί στοχαστές και σχεδιαστές, είναι επιρρεπείς να τηρούν τη λογική και να μην μιλούν για τα συναισθήματά τους. Οι άνδρες με αυτό το σχήμα προσώπου τείνουν να αισθάνονται «πιο δυνατοί», αλλά στην πραγματικότητα θεωρούνται «λιγότερο αξιόπιστοι».

Baby face

Τα χαρακτηριστικά «baby face» μπορεί να συγχέονται με το στρογγυλό πρόσωπο, αλλά εδώ περιλαμβάνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως μεγάλα μάτια και μικρή μύτη και πηγούνι. Τα άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να θεωρηθούν πιο αφελή, λιγότερο κυρίαρχα ή ακόμα και υποτακτικά. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ειλικρινείς, ζεστοί και ευγενικοί. Οι γυναίκες με αυτά τα χαρακτηριστικά, σε διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, θεωρούνται οι πιο ελκυστικοί τύποι από όλους.

Γενικά, οι άντρες που έχουν μωρό πρόσωπο τείνουν να είναι καλύτερα μορφωμένοι και πιο διεκδικητικοί και είναι πιο επιρρεπείς να είναι εχθρικοί. Αυτό θεωρείται ότι είναι μια τάση για υπεραντιστάθμιση — τόσο πολύ που είναι επίσης πιο πιθανό να είναι εγκληματίες. Απλά σκεφτείτε τον Αλ Καπόνε ή τον γκάνγκστερ Τζορτζ Νέλσον (γνωστός και ως «Baby Face Nelson»).

Γραμμές δέρματος

Οι γραμμές στο πρόσωπο μπορούν επίσης να πουν πολλά. Οι άνθρωποι που έχουν μια ισχυρή και καθορισμένη ηλιακή γραμμή στο κέντρο του μετώπου έχουν υψηλή ζωτικότητα και τείνουν να είναι φιλόδοξοι καθώς και τολμηροί. «Τα πόδια του κοράκου», οι γραμμές στις γωνίες των ματιών, είναι ένα χαρούμενο σήμα. Ωστόσο, εάν είναι πολύ βαθιά, μπορεί να σχετίζονται με ένταση ή δύσκολη λήψη αποφάσεων. Σε γενικές γραμμές, υποδηλώνουν προσοχή στη λεπτομέρεια.

Οι ελεύθερες γραμμές ή οι «γραμμές συνοφρυώματος» μπορούν να παραπέμπουν είτε σε πείσμα είτε σε στρες, καθώς ενισχύονται από τη συστολή ως αρνητική αντίδραση. Και οι γραμμές γέλιου γύρω από το στόμα μπορούν να πουν κάτι για την υγεία και τη δύναμη της ζωής. Συχνά, αντιπροσωπεύουν την αισιοδοξία και κάποιον που οι άνθρωποι απολαμβάνουν να είναι κοντά τους.

Κοινωνικά χαρακτηριστικά

Στους άνδρες, το να είναι κανείς ευχάριστος και ευσυνείδητος συνδέθηκε επίσης με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μεγαλύτερη ευχαρίστηση απεικονίστηκε στα ψηλότερα φρύδια, που φαίνονται «ανυψωμένα», μαζί με ανοιχτά μάτια και μακρύτερα πλευρικά εκτεταμένα φρύδια. Τα χαμηλότερα επίπεδα ευχαρίστησης συσχετίστηκαν με το αντίθετο, με το σαγόνι και τα φρύδια να φαίνονται κάπως βυθισμένα, μαζί με ένα «αποσυρόμενο» άνω χείλος και ορατή ένταση γύρω από το στόμα και το σαγόνι.

Στην πραγματικότητα, τα εσωστρεφή χαρακτηριστικά αποκαλύπτουν το ακριβές αντίστροφο μοτίβο των εξωστρεφών, με την περιοχή της μύτης να φαίνεται ακόμη και να πιέζει το πρόσωπο, μαζί με έναν υπολειπόμενο τύπο πηγουνιού. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τις μύτες εδώ.

9 λεπτομέρειες προσώπου που μπορούν να αποκαλύψουν την αληθινή σας προσωπικότητα, ακόμα κι αν προσπαθήσετε να την κρύψετε
Στις γυναίκες, η εξωστρέφεια βρέθηκε να έχει συσχέτιση με τις δομές του προσώπου που εμφανίζουν προεξέχουσα μύτη και χείλη, μαζί με μύες μασητήρα (οι μύες της γνάθου που χρησιμοποιούνται στη μάσηση) που είναι καλά καθορισμένοι. Και ανεξάρτητα από το φύλο, τα αρσενικά πρόσωπα με ευδιάκριτα οστά των γνάθων θεωρούνται, γενικά, κυρίαρχα, όπως τα μεγάλα μέτωπα και οι προεξέχουσες μύτες θεωρούνται ικανά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
26 / position1: 483 / position2: 1171
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb