ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως οι singles ζουν περισσότερα χρόνια;

Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το θέμα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Μήπως οι singles ζουν περισσότερα χρόνια;
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίνεται μεγάλη έμφαση στη μακροζωία και πως αυτή σχετίζεται με τη διατροφή και τη σωματική σου δραστηριότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατάσταση της προσωπικής ζωής ενός ατόμου θα μπορούσε επίσης να περιέχει ενδείξεις για το πόσο καιρό μπορεί να ζήσει. Σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη, οι άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμένο relationship status θα μπορούσαν να ζήσουν περισσότερο. Ποιο είναι όμως αυτό;

Πολλοί πιστεύουν ότι ο γάμος είναι το ελιξίριο για την ευτυχία. Ο γάμος μπορεί σίγουρα να κάνει κάποιον να αισθάνεται πιο ασφαλής, αγαπητός και λιγότερο αγχωμένος, ωστόσο, νέα έρευνα ανατρέπει αυτή τη θεωρία και αποκαλύπτει ότι όσοι ζουν εργένηδες τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια, από τα ζευγάρια.

Η εν λόγω έρευνα αναφέρει ότι το να είσαι single δεν σε στεναχωρεί, ούτε σε κάνει να λαχταράς συνεχώς τον έρωτα. Αντίθετα, μπορεί να είναι το κλειδί για μια μεγάλη και χαρούμενη ζωή. Πώς μπορεί όμως το single raltionship status να κάνει έναν άνθρωπο να ζήσει περισσότερο;

Η Emma Morano ήταν 117 ετών και αποτελούσε τον γηραιότερο εν ζωή άνθρωπος στη Γη. Η Ιταλίδα, γεννημένη το 1899, γιορτάζοντας τα τελευταία της γενέθλιά, αποκάλυψε το μυστικό της για μεγαλύτερη ζωή, το οποίο όπως είπε, ήταν το οτι ήταν single.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ιαπωνία, η οποία κατέχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, πρόκειται να γίνει μια «σούπερ σόλο κοινωνία» με το 50% των ανθρώπων να είναι ελεύθεροι.

Ομοίως, η Σουηδία, η οποία προς το παρόν θεωρείται η πρωτεύουσα του κόσμου με τους περισσότερους singles, διαθέτει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά προσδόκιμου ζωής στον κόσμο.

Όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται ότι η επιστήμη δείχνει ότι το να είσαι ελεύθερος προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Άρα, μην τρελαίνεσαι αν δεν έχεις σχέση. Είσαι στην καλύτερη σου φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 729 / position2: 1255
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb