SKIN CARE

Λιπαρή επιδερμίδα: Μήπως τελικά την αφυδατώνεις χωρίς να το καταλάβεις;

Μπορεί να μην το έχεις καταλάβει, αλλά συμβαίνει.
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Λιπαρή επιδερμίδα: Μήπως τελικά την αφυδατώνεις χωρίς να το καταλάβεις;
@dirranorganic.malaysia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λιπαρή επιδερμίδα αφυδατώνεται χωρίς να το αντιληφθείς.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, πολλές φορές μπορεί να μπερδεύεσαι και να ξεχνάς την ενυδάτωσή της. Το σμήγμα, ίσως σου δίνει μια ψευδαίσθηση, ότι το δέρμα σου δεν είναι αφυδατωμένο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται το πρόσωπό σου να είναι ξηρό για να μην θεωρείται ενυδατωμένο.

Πως αφυδατώνεται η λιπαρή επιδερμίδα;

Στην περίπτωση που επαναπαύεσαι και σκέφτεσαι ότι δεν πειράζει να ξεχάσεις την ενυδατική, μπορεί να παρατηρήσεις διαφορά στο δέρμα σου. Εξωγενείς παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην αφυδάτωσή σου. Ως λιπαρή, εννοούμε την επιδερμίδα με διεσταλμένους πόρους και γυαλάδα ειδικότερα στο σημείο Τ του προσώπου. Η παραγωγή σμήγματος, μπορεί να είναι ενοχλητική, αλλά βοηθά στο να μην εισβάλλουν στην επιδερμίδα βακτήρια και ρύποι και όχι μόνο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DSK Skincare Solutions - UK 🧿 (@dskskincaresolutions)

Η αφυδάτωση, δεν κοιτά απ’ ότι φαίνεται τον τύπο του δέρματός μας. Η απώλεια νερού από το σώμα και την επιδερμίδα μας, μπορεί να εντείνει την παραγωγή σμήγματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα εντοπίζει ότι του λείπει υγρασία.

Τι προκαλεί αφυδάτωση;

Οι παράγοντες που προκαλούν την αφυδάτωση στην επιδερμίδα είναι πολλοί. Μπορεί να είναι η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, η συχνή απολέπιση της επιδερμίδας, αλλά και άλλων προϊόντων με δραστικά συστατικά. Φυσικά, η έλλειψη νερού, είναι πολύ σημαντική, όπως και οι περιβαλλοντικές συνθήκες (κρύο-ζέστη).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Love k-glow (@lovekglowofficial)

Το αποτέλεσμα είναι να “σπάει” η επιδερμίδα μας και να φαίνονται ακόμα περισσότερο οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Η θαμπή όψη του προσώπου, ωστόσο, μπορεί να βελτιωθεί, εφόσον δεν ξεχνάμε τα κατάλληλα προϊόντα. Τα οξέα όπως το σαλικυλικό και το γλυκολικό, βοηθούν στην λάμψη και την ανανέωση του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση και δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb