ΥΓΕΙΑ

Υπάρχει ένα σύμπτωμα μετά το σeξ που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις

Μπορεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας
Από το NEWSROOM
Υπάρχει ένα σύμπτωμα μετά το σeξ που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις
@usmfalina via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To σeξ έχει πολλά και διάφορα οφέλη για τον οργανισμό μας. Εκτός από την καλή ψυχολογία, συμβάλει σε μεγάλο βαθμό, στην καλή υγεία της καρδιάς μας.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά κακά συμπτώματα που το ακολουθούν. Και μερικά από αυτά θέλουν πολλή προσοχή. Η ναυτία που νιώθουν ορισμένες γυναίκες μετά τη σeξουαλική πράξη, είναι ένα από αυτά.

Σύμφωνα με την Lauren Streicher, γυναικολόγο και διευθύντρια του Κέντρου Σeξουαλικής Ιατρικής και Εμμηνόπαυσης του Πανεπιστημίου Northwestern, δυο πιθανοί λόγοι που συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσθέτοντας πως η ναυτία δεν είναι φυσιολογική μετά το σeξ.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με τον τράχηλο, ο οποίος ευθύνεται για την επικοινωνία της μήτρας με τον κόλπο. Όπως αναφέρει η Streicher, «η διέγερση του τραχήλου κατά τη διάρκεια του σeξ, μπορεί να προκαλέσει αγγειοπνευμονογαστρικές αντιδράσεις και πτώση της αρτηριακής πίεσης και των παλμών της καρδιάς». Αυτό εκτός από ναυτία μπορείνα προκαλέσει ακόμα και λιποθυμία, οπότε αν σας συμβεί καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Ο δεύτερος λόγος για τη ναυτία, είναι αν το σeξ είναι επώδυνο. Κι αυτό οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα υγείας. «Οι γυναίκες με ενδομητρίωση και φλεγμονώδη νόσο της πυέλου μπορεί να νιώθουν πόνο στο σeξ», δηλώνει η Streicher. Άλλες αιτίες είναι η λοίμωξη του τραχήλου ή του κόλπου. Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μην το αγνοήσετε το σύμπτωμα και να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 350 / position2: 1039
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb