ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το κόλπο που θα σε κάνει να κερδίσεις τον σεβασμό που θέλεις στην δουλειά σου

Πρέπει να μάθεις να στέκεσαι στο ύψος σου, κυριολεκτικά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το κόλπο που θα σε κάνει να κερδίσεις τον σεβασμό που θέλεις στην δουλειά σου
Φωτογραφία από τον χρήστη CoWomen στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλώς ή κακώς, όλοι θέλουμε να μας σέβονται και να μας υπολογίζουν στο εργασιακό μας περιβάλλον, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. 

Και εκτός από τα λόγια, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η στάση του σώματος σου, είτε το πιστεύεις, είτε όχι, καθώς δείχνει τον δυναμισμό σου, σύμφωνα με τους ειδικούς του career coaching.

Όπως αναφέρει μελέτη που έγινε πάνω στο θέμα από το Πανεπιστήμιο του Stanford, οι «ανοιχτές» στάσεις του σώματος σου, όταν κάθεσαι στο γραφείο ή στο meeting, δείχνουν κύρος αλλά και σιγουριά. Ακόμα, όταν στέκεσαι όρθια με ανοιχτά τα πόδια και τα χέρια στη μέση, δείχνεις ότι έχεις τον έλεγχο.

Επιπλέον, όταν μιλάς με κάποιον συνάδλεφο σου, προσπάθησε να μην αγγίζεις τον λαιμό με τα χέρια σου, γιατί όπως και στα ζώα, έτσι και ο άνθρωπος, όταν νιώθει απειλή, προστατεύει αντανακλαστικά το λαιμό του. Επομένως, αν εσύ κάνεις αυτήν την κίνηση, οι άλλοι που θα σε βλέπουν θα αισθάνονται ότι είσαι ανασφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, μια πρόσφατη έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Florida, έδειξε ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται συχνά, νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά για τις δυνατότητές τους. Αυτό με τη σειρά του, έχει σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο το να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, αλλά παράλληλα να δείχνεις ακόμα πιο σίγουρη και με περισσότερο κύρος.

Οι ειδικοί πάντως, λένε ότι αν θέλεις να αλλάξεις τη στάση σου, μπορείς να το κάνεις, συνηθίζοντας σε νέες κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 350 / position2: 967
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb